2019. február 25., hétfő

Edzés haladás


Amikor tavaly belevágtam az edzésbe, sajnos sok olyan dolog történt velem sok mindent megváltoztatott az életemben. Ennek következtében csak 1-1 alkalommal mentem a Suhanj!-ba. 2018 végén egyik látogatáskor háziorvosomnál járva kiderült, hogy bizony 94 kiló voltam és kezdtem aggódni az egészségemért. Megvártam az ünnepeket és az újesztendőt.

2019 januárjától újra nekiláttam az edzésnek és visszatértem a Suhanj! fitnessbe. Hetente egy alkalommal megyek tornázni. Másfél órán át edzek. Kezdem a futópaddal, ahol korábban 20, aztán 30, végül már alkalmanként egy órát szántam az ún. állós kocogásra. Rengeteg kalóriát égettem el.


Egyre könnyebben megy az álló kocogás. Az első 5 percben gyorsabban megyek, végül elkezdődik a kocogás. 15 percenként tartok kisebb szüneteket, amelyek lassú menetekből állnak. Amikor elérem a 60 percet addigra már a lábaim eléggé kimerültek, de tudom, hogy hasznos mindaz, amit teszek. Zenével sokkal könnyebb, ugyanis van amikor fülemben a muzsikával kapok erőt és csinálom tovább. Pergősebb zenéket hallgatok ilyenkor, amelyek erőt és bátorságot adnak abban, hogy küzdjek.




A Suhanj!-t kicsit átalakították az elmúlt hónapokban. Új gépek kerültek a terembe, és kipróbáltam azokat. Újra elkezdtem gyúrni is. Ehhez különböző tömegű súlyzókat lehet használni. Sokkal jobbnak tartom az erősítő gépeket. mert azok helyhez kötöttek. A fenék és láberősítő gép a legjobb. 100-200 erősítést is meg tudok csinálni, persze kisebb szünetekkel.Az erősítő gépeknél külön be lehet állítani a súlyokat. Van, amikor a könnyebbet választom, aztán váltok a nehezebbre. Az újév óta 4 kilót fogytam és örülök annak, ha kevesebb súlyfeleslegem van. Sajnos az evéssel kapcsolatos túlzások megtették a rossz hatásukat. Vannak, akik azt állítják, hogy azért csinálom, hogy másoknak feleljek meg, pedig ez hülyeség! Az egészségemért csinálom, hogy ne legyek x év múlva szívbeteg. Az edzés mellesleg egészséges és erősebbé tesz. A feszültséget is remekül oldja. Mindig van nálam egy kisüveg víz, mert totál kiizzadok és muszáj a folyadékbevitel.

Márciustól rászánom magam a heti 2 alkalmas edzésre. Szeretnék nyáron ismét sokat futni, mint annak idején, mert régen sokat futottam és volt, hogy órákat is. Nem szeretnék tökéletes külsőt, csupán normálisabb alakot, hogy a súlyfeleslegem eltűnjön. Eddig nagyon jól haladok az edzésekkel, de márciustól picit többet vállalok be. Az evéssel azonban még vannak gondjaim, de úgy gondolom, hogy ezt is hamarosan meg fogom tudni oldani.

Tartok egy hetes szünetet, aztán márciusban folytatódnak a komolyabb edzések.

B E N




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.