2019. február 12., kedd

FARSANGI EZÜSTÖS MASZKJAIM


Közeledik a farsang, én pedig úgy döntöttem, hogy nekilátok készíteni néhány vicces maszkot. Legutóbb az Árkádban vásároltam kalapgumit, amelyet arra a célra használtam fel, hogy maszktartóként fűzöm fel. Az eredmény jól sikerült, bár először nehezen találtam el a megfelelő méretet.

Ezüst szem és szájmaszk
Korábbi munkáimból fennmaradt egy kis ezüst kartonpapír. A nemrég vásárolt újabb tekercses Scapa ezüsttel együtt elkészítettem egy szemmaszkot. Ez úgy történt, hogy letéptem egy darabot a tekercsből, ráragasztottam szembecsukás után, majd lemosható filctollal megjelöltem a szemem körüli részeket. Kicsit kellemetlen volt, de könnyen ment a munka. A szám körüli rész sokkal könnyebb volt:






Egész maszk készítése ezüstből
10 évvel ezelőtt két ezüstös maszkot is csináltam, de sajnos elvesztek. Úgy döntöttem, hogy készítek egy újat Scapa ezüstből. Darabokat rakosgattam az arcom minden részére. Kicsit nehéz volt az orr és a szemek körüli részek bevonása, viszont szerencse, hogy a napokban voltam fodrásznál, így mivel csak fél centis a hajam, könnyebben tudtam a homlokomra is rakni az ezüstből. 





15 percet kellett várnom, hogy levegyem. Nem volt kellemetlen a levétel. Eszembe jutott A texasi láncfűrészes mészárlás című film, amelyben a gyilkos bőrarcot tett az arcára. J Az ezüst maszkom remekül sikerült, és nem esett össze a kezemben. Rögtön nekiláttam átlátszó ragasztószalaggal bevonni belül, hogy ezzel is egyben maradhasson a művem. Volt egy kis rés, azt utólag ezüstöztem be. Miután elkészültem a maszkkal körbevágtam, hogy kerekebb legyen, majd a gumizás következett. 




A maszk külseje mintha kicsit halálfejes lenne, meg egy picit texasi láncfűrészes, de jópofa lett.

Videót is készítettem a maszkom készítéséről:

B E N


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.