2023. január 31., kedd

SOROZATAJÁNLÓ: VELED ÁLMODOM (LOS QUERENDONES – SUENO CON TU AMOR)

Néhány nap leforgása alatt felraktam a youtube-ra a Zone Romanticán futott Veled álmodom című telenovellát. Érdekessége, hogy kétféle címe is van. Az egyik a Los Querendones, a másik pedig a Sueno con tu amor. A sorozatot 2006-ban forgatta a Venevision. Magyarországon 2007 elején mutatták be. Főszerepben Fabiola Colmenares és Jorge Reyes, akik véleményem szerint remek párost alakítottak együtt. Mindketten sokoldalú telenovella színészek, de sajnos már egyikük sem forgat. A Venevision jó pár éve nem készített új telenovellát. Fabiola Colmenarest először gonoszként láttam az Igazi nő (Toda mujer) és a Csábító napsugár (Sol de tentación) című sorozatokban. A Nők világában (El pais de las mujeres) nem volt az. Azt csak egyszer láttam egészben mikor másodszor ment a Romanticán. 2002-ben pedig a Telihold szerelmeseiben (Csábítás) egy jó karaktere volt. Azután a Milliomosra vadászva (Cazando un Millionario) című telenovellában láttam viszont 2003-ban, ahol Diego Bertie volt a partnere. A színész tavaly halt meg augusztusban miután kizuhant lakása ablakából.

Jorge Reyest először a Cuando hay pasión (Végzetes szerelem) című telenovellában láttam főszereplőként, majd később a Bosszúban (La Revancha), ahol szintén ő volt a főhős. A harmadik telenovellája amit láttam a Veled álmodom. Legutóbbi sorozata az RTL2-n ment, amely a Corazón Esmeralda (Smaragd szív) volt, de abban gonoszt alakított.

Fabiola Colmenares és Jorge Reyes közös sorozata, a Veled álmodom egyszerre humoros és izgalmas. Középpontban az árulás áll. A főhősnő Fe egy iskolai tanár, aki szabadidejében jósolni is szokott. Legjobb barátnőjével, Gloriával, aki orvos együtt nőtt és mindent megosztottak egymással. Ám Gloria gyűlöli Fe-t, mert irigy rá, amiért rendes családban nőtt fel. Ugyan Gloriának mindene megvolt, ő másra vágyott. Amikor képbe kerül Sergio Grimán, az ügyvéd Fe életébe akkor Gloria úgy dönt, elhódítja barátnőjétől a pasit.

















Mint írtam, humoros és izgalmas a történet, de van benne egy fajta szomorúság is. Gloria karakteréről van szó. Én 20 éves koromban néztem először a sorozatot és akkor még nem értettem meg 100%-kosan a viselkedését. Most így ennyi év után én megértem, ha valaki megkeseredett, hogy gonosszá válik. De nem értettem, hogy miért kellett Fe-vel így bánnia, aki nagyon szereti. Egy barátságot nem lehet tönkretenni! Gloriának őszintének kellett volna lennie Fe-vel és elmondania neki mi bántja. Bennem is sok keserűség van, de nem vetemednék olyan dolgokra, mint Gloria. Tudom, milyen a magány, mert az autizmusom miatt sokszor megéltem. Gloriát is megértem abból szempontból, hogy szeretetre vágyott, de azt nem olyan módon kellett volna megszereznie ahogy csinálta a kisded játékait. Aki nem látta a sorozatot nézze meg, mert sokat lehet belőle tanulni! A történet persze nemcsak Fe, Sergio és Gloria szerelmi háromszögéről szól, hanem van benne egy házaspár, akinek női tagja bántalmazza a férjét. Bemutatja azt a helyzetet, hogy bizony nemcsak férfi okozhat családon belüli erőszakot, hanem nő is. Fordítva is előfordulhatnak a dolgok sajnos. Aki sokszor csalt mosolyt az arcomra, az Violeta, a „károgó” néni, aki élőhalottként, kerekesszékben ülve figyelte az eseményeket és a gondolatai alapján tudtuk meg mire is gondol.











A Veled álmodom egy erősen ¾-es osztályzatú sorozat. Ami nem tetszett benne még az, hogy Miguel de Leónból gonoszt csináltak. Ő alakította Valentint, akiről kiderül, hogy gyilkos is. Valahogy ezt sosem fogadtam el. Érdekesség, hogy Miguel de León és Fabiola Colmenares szerepeltek együtt a Csábító napsugárban mint férj és feleség, csak abban a színésznő gonosz volt és ő is gyilkossá vált, míg Miguel de León főszereplő volt. A főhősnő pedig Natalia Streignard. Ki kell emelni még egy fontosabb színészt a Veled álmodomból. Carlos Oliviert, aki a Cuando hay pasiónban is játszott. Még pedig Jorge Reyes mostohatestvérét. Itt a Veled álmodomban az apját, Erasmót alakítja, aki egy nagyon jópofa karaktert kapott. Egy vicces, börtönviselt szélhámost, aki szintén megnevettetett. Sajnos Carlos Olivier meghalt a Veled álmodom forgatása után. 2007-ben szívleállás következtében elhunyt. A telenovellában számos további ismert színész is felbukkan. Köztük Amanda Gutierrez, Juan Carlos Vivas, Gigi Zanchetta, Flor Elena González és Roberto Lamarca, aki sajnos szintén nincs már közöttünk. L   













A Venevision kiadta a Veled álmodom-ot 3 lemezes, vágott változatban, spanyol nyelven dvd-n. A borító lilás színű, a sorozat betűtípusa más, mint az eredeti. Érdekesség, hogy a megszokott Venevision dvd-s epizód számozás itt más, mint a többinél. Lemezenként 2 rész van, de azok kb. másfél órás hosszúságúak. A többi Venevision dvd olyan, hogy az egyik dvd-n 3, a másikon 4, a harmadikon ismét 3 vágott rész található.

A Veled álmodom teljes változata itt érhető el. Az utolsó rész telefonnal lett felvéve, mert gondok akadtak az utolsó lemezzel:

http://benovelas.hu/index.php/veled-almodom 

A weblapomon megtekinthető más archívált telenovella is, melyeket akkoriban felvettem. J

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.