2023. január 21., szombat

FILMZENEAJÁNLÓ: HALLOWEEN ENDS



3 hónapos csúszást követően a Sacred Bones kiadó végre forgalomba hozta január 20-án a tavaly bemutatott Halloween Ends (A Halloween véget ér) című filmnek zenéjét. Az ok nem derült ki, miért ilyen későn adták ki lemezeken ezt a filmzenét.

John Carpenter klasszikusának, a Halloweennek ez volt az utolsó filmje, melyhez újabb zenei csodát komponált. A horror pápájának nevezett rendező és zeneszerző ezúttal is egy ütős filmzenét készített a Halloween utolsó részéhez. Bár a filmet csúnyán lehúzta a kritika, nekem tetszett. Épp úgy, mint a filmzenei album. Ugyan zeneileg voltak kisebb nagyobb ismétlések a korábbi Halloween filmzenékből, mégis újdonságot kaptam. David Gordon Green Halloween filmsorozata nagyot hangzott, épp úgy, mint a filmzenék, melyek az epizódokhoz készültek.


A Halloween ends filmzenei CD digipakkos változatban jelent meg, de ezúttal sokkal elegánsabban, mint a Halloween Kills, amelynek kiadványa roppant egyszerű volt és nem elég, hogy drágán adták, de még műanyag tokot sem kapott. A 2018-as első résznek ilyen szempontból szerencséje volt, mert a Sacred Bones records díszcsomagolásban forgalmazta műanyagtokban a soundtrack-et. A Halloween ends zenéje ugyanúgy tetszett nekem, mint a Halloween Kills-nek. A 2018-as filmzene is jó volt, de azt hallgatva akkoriban volt még miben fejlődnie. És ez az utolsó két filmzenénél beteljesedett.

The Procession

Cherry Blossoms

A The Procession, ill. a Cherry Blossom című dal tetszett a legjobban a filmzenéről. Hatalmasat szólt. Persze aki nem látta a filmet nem árulhatom el miért is tetszett annyira ez a két szám.








A bakelit változat narancsszínben lett meg. A Sacred Bones kiadó különféle színekben árulja a filmzenét. Van, amelynek más a borítója és a majonézes ketchup és barbeque szósz elegye jut eszembe róla. Egyrészt sajnos nem rendelhető, másrészt drága lenne, ha rendelhető lenne, harmadrészt már megvan a filmzene narancsos színben. Már csak a magyar szinkronos film kellene dvd-n, de egyelőre nem tudni mikor forgalmazzák. Sejteni lehet, hogy ismét a lengyeleknél lesz elérhető a magyar hangos verzió, amit majd rendelnem kell külön.

Mindhárom filmzene megvan nekem a David Gordon Green által rendezett Halloween filmekből. Egyik jobb volt, mint a másik, de a második és a harmadik filmzene tetszett nekem a legjobban.

A korábbi cikkeimből lehet olvasni, amikor az előző filmzenékről írtam:

https://benlacosta.blogspot.com/2018/11/cd-ajanlo-halloween-2018-filmzene.html

https://benlacosta.blogspot.com/2021/10/filmajanlo-gyilkos-halloween-halloween.html

Egy facebookos csoportban azt olvastam, tervezik folytatni a Halloweent 2024-ben, melynek az lenne a címe, hogy Halloween lives. Nem tudom, hogy fogják egyáltalán ezt megcsinálni. Az is lehet, hogy ez csak tervezet. Én úgy hagynám a dolgokat, ahogy van. Ha folyamatosan lehúznak egy bőrt egy adott témáról, sosem sülhet belőle semmi jó. Lehet, hogy David Gordon Green így akarja kijavítani azt a csorba hibáját, amit a Halloween ends-nél csinált. Legyen ez a jövő zenéje.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.