2022. december 6., kedd

VILÁGUNK SZÍNEI AZ ESERNYŐS KIÁLLÍTÓTEREMBEN

2 új képem lett kirakva Óbudán, az Esernyős klubban, ahova Viktor barátom is eljött velem. Elég hideg volt, mert már itt a tél. Elvégre december másodika volt és régóta beállt a téli napforduló.

Viktor és én késésben voltunk, mert Pesterzsébetről indultunk Óbudára. Legalább 1 óra volt az út. 1-es villamossal vonultunk végig a Szentlélek térig, ahonnan csak pár lépés volt a kiállítás helyszíne. Eléggé sokan voltak, amikor megérkeztünk. Nehezen viseltem ezt. Szinte tömve volt a helyszín. Az a sok ember ide-oda mendegélt. 10 perccel később elkezdődött a megnyitó, amelyen Óbuda polgármestere beszédet mondott, ill. Dezső is megszólalt.








A megnyitó után megnéztem a két képem, amiket kitettek. A pocsolyás képem nem tetszett, mert azt akkor lőttem mikor azt a lány modellt, Brigit fotóztuk. Nem tartottam nagy számnak. Viktor régóta ismer és sok képemet láttam ahányszor nála voltam. Nagy rajongója a BENovelas magazinomnak. Szerinte jobb képeim is vannak a kirakottaknál. Egyetértettem vele. A másik kitett kép a köves volt. Mindkét falra tett fotóm szerkesztett, mert az eredeti, nyers képem egyáltalán nem sikerült úgy, ahogy szerettem volna. Köztudott, hogy szeretek játszani a fotóimmal, még akkor is, ha legalább fél gigát is veszít az alkotásom. Mert a nagy fényképezőgép 3-6 mb-os képeket ad ki, és ha szerkesztem, vagy vágok belőle, a mérete automatikusan csökken. A külső szem, vagyis aki látja a fotóimat, nem veheti ezt észre. Csak akkor, ha enyhe kockácskák tűnnek fel. Vagyis ha pici képet akarunk nagyítani akkor a kép megsérül, kitágul, élvezhetetlenné válik.

Viktort szerettem volna elvinni később a vásárba, de inkább hazaindultunk, mert neki másnap munka volt. Édesapámmal a következő nap mentünk ki Óbudára. Nagyon szeretem az ottani hangulatot, mert sokkal több minden van benne, mint a Vörösmarty-téri vagy a Bazilikás vásárban. Újbudán pedig nagyon egyszerű és nem teljes.








































Az óbudai vásárban nem tudtam churrost enni, mert nagy volt a sor, ill. a kürtöskalácsosnál is ezren álltak. Nagyon bosszantott. Főleg a sok ember, akik közül sokan babakocsival mentek. Komolyan nem tudom megérteni, hogy minek kell egy pici babát nagy kocsival kivinni amikor a sok ricsaj megzavarja a gyerekeket. Engem is zavart a tömeg, mert nehezen viselem. Mindegy hogy hétvége volt, vagy hétköznap akkor is sokan vannak, mert közeleg a karácsony. Az emberek két pofára zabáltak. És még ők vannak elkeseredve, amikor éhezésről beszélnek a mostani válság miatt. Mindegy, ezt nem részletezem. Szinte ugyanazok voltak a fények, mint az elmúlt években, így jóval kevesebb képet készítettem az idei vásárról.




Apámnak megmutattam a kiállítást ahol egyáltalán nem voltak már. Üres volt a tér. Csak akkor jöttek emberek mielőtt elindultunk.

A vásárban 1-1 méteres Boldog karácsonyt! selyemszalagot vettem, melyekből 1-1 darabka a beköszöntő oldalon lesz megtalálható beletűzve. J

Eléggé megviselt a tömeg, az a sok ember. A decembert úgy töltöm, hogy csak nagyon muszáj helyekre megyek, mert itt Budapesten ezren vannak! L Viktornak nagyon tetszett a kiállításom. Büszke volt rám. Édesapám is.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.