2022. december 6., kedd

KARÁCSONYI FEJLÉCEK A BENovelas NETES BIRODALMÁBAN

Fejléceket készíteni, tervezni nem annyira egyszerű. Főleg ha ünnepi rucis. Minden karácsonykor ügyelek arra, hogy az akkori fejlécek a lehető legeredetibb lehessenek és valódi karácsonyi hatást váltsanak ki a látogatóimnál. Idén a youtube csatornámon nem lesznek változások, ill. a videás oldalamon sem.

A www.benovelas.hu oldalamon egy korszerűbb fejlécet készítettem el már ősz végén. A 3-as metró felújítása ihletet adott arra, hogy színt és hátteret váltsak. Most elkészítettem a karácsonyi designt, ahol az általam tervezett és más által kinyomtatott metró makettem ünnepi fény köntöst kapott gif képen keresztül. Az „állomás” falain két rajz található, ami a városkám és a világom karácsonyi ünnepét reklámozza. A harmadik képen Gabriela Spanic-kal vagyok együtt, mert ez egyedi fotó. A következő változtatásig, vagyis 2023-ig így marad minden. Rajzos égősorokat is készítettem különböző variációkban, melyekből párat fel is használtam a lécbe. Fehér ragyogó effektekkel láttam el, hogy hótakarós érzetet nyújtson.

A www.benlacosta.blogspot.hu blogomban a visszaemlékezéseket vettem figyelembe, ugyanis összegyűjtöttem egy csokorba az elmúlt 7 év karácsonyainak legszebb pillanatait. A szép dolgokra mindig csodálatos dolog emlékezni, főleg ha fellapozom néha a régebbi újságjaimat. A blogom fejlécében nemcsak emlékképek, de különleges rajzos díszek is megtalálhatók, melyeket a művészetterápián, ill. itthon készítettem, majd azokat álló gif képpé alakítottam át, hogy berakhassam a lécekbe.

A facebookon is vannak ám külön oldalaim. Két állandó zárt csoport és egy hivatalos oldal. Természetesen itt is szabadjára engedtem a fantáziám:

A BENovelas Television fejlécének ötlete a régi 3-as metrós Dózsa György útjáról származik, ugyanis annak az állomásnak régi arculata sci-fi jellegű volt és műanyag fehér burkolat volt rögzítve az oldalfalakra. Amolyan dombornyomott feelingje volt. A facebookos oldalamon persze más a kinézete ennek a hatásnak, de lényegében egy ún. „rögzítős burkolatú” arculat. Ahogy a weblapomon és a blogomon itt is a sokszínűséget emeltem ki a „lapok” között. A karácsonyi fejlécbe szintén megrajzolt égősorok vannak kiegészítve sárga csillaggal. Ha egy külső szem megnézi, akkor ragyogást pillant meg bennük. A ragyogásérzet kissé zavaró lehet, de pont az a lényeg, hogy melegséget árasszon. Minden kirakott kép egy kenhető zsírkrétás keretben van, amelyeken az aktuális „hírek” és egyéb témák vannak. Itt is megtalálhatóak azok a képek, melyek a weblapomon. A fejlécben erősen havazik. J

A BENovelas Grupo Secreto fejlécét a régi Deák téri metrómegállóról mintáztam. A sötétkék lámpatestből kiáramló lyukas fényeket nagyon szerettem mindig. Mivel ezt sajnos elbontották a felújítás során, így megrajzoltam és alá pedig háromszöges színvilágot alkottam. Ez a rajztípus Viktor barátomnak kifejezetten tetszett így megmaradt ilyennek. A titkos csoportomban bensőségesebb tartalmak vannak. Persze nem mindenki olvashatja el a tartalmakat. Odafigyelek arra, hogy mit és hogyan osztok meg. A fejlécben is felbukkannak régi emlékek, de a régebbi időszakokból. Az egyik egy 1993-as képem, amiben mikulás vagyok, a másik pedig egy 2004-es fotóm, ami szenteste készült rólam. A 2012-es ezüst adventi naptáram is betettem, valamint A Sabor a ti-s fotót, amelyben Ana Karina Manco és Miguel de León vannak. Mivel a csoportom szintén a BENovelas Television tagja az újságom elő és hátborítója is megtalálható a karácsonyi lécben. Végezetül itt is megtalálhatóak rajzok, fénykötegek.

A HULLÁMVÖLGY FM.1986. zenés csoportom fejlécét is sokszínűen csináltam. Ha az ember zenét hallgat, beleszédül sokszor és beleéli magát az adott dallamvilágba. Velem annyiszor előfordul. Ezt a hangulatot készítettem el paintes rajzban. A „falbukolat” szédülős hangulatú, vagyis tengő és lengő. J Itt is a havazás, ill.a  jégcsapnak tűnő zenei motívumok bukkannak elő. Kevés képet tettem be direkt, mert a nagyon új albumokat akartam kiemelni. Köztük a most megjelent Pablo Alborán-ét, kinek lemezeit 2023-ban tudom csak megszerezni, mivel rendelés alatt vannak.

2023 januárjáig lesz karácsonyi hangulat, de nem az újév első napján, hanem csak picivel később kezdem megtervezni a 2023-as új designt. J A régebbi képeslapjaimat, melyek telenovellásak megnézhetők az oldalamon, ill. az elmúlt évek karácsonyi fotógalériái is megtalálhatóak:

http://benovelas.hu/index.php/navidad-karacsony

http://benovelas.hu/index.php/archivum

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.