2022. december 28., szerda

FILMAJÁNLÓ: VÉRAPÓ

December 22-én néztem meg a most népszerű Vérapó címet, amelyet nagyon sokan szeretnek. Még Októberben a Halloween véget ér előtt reklámozták a filmet és mindenképp látni akartam.


A képek forrása: port.hu

A Vérapó egy nagyon szórakoztató, közönséges és fekete humorú akcióvígjáték, mely arról szól, hogy egy csapat terrorista túszul ejt egy gazdag családot, hogy megszerezzék a vagyonukat. Szerencsétlenségükre épp ott van a Mikulás, aki rendkívüli erővel bír, és ha kell, elbánik a rossz emberekkel. A foglyul ejtett családtagok között van egy kislány, aki sokat segít a Télapónak. Akcióban, vérben és egyéb brutalitásban nem lesz hiány. Ez a Mikulás valóságos gyilkoló gép. A vígjátékot megfűszerezi a temérdek rondaszöveg, amely külön szórakoztatónak bizonyult számomra. Végre olyan új karácsonyi vígjáték került a moziba, amiért érdemes volt elmenni. A filmben volt egy kis Reszkessetek betörők koppintás is.  



A VOX mozimagazinban is olvastam a kritikát. Ezt az újságot csak akkor veszem meg, ha olyan filmekről írnak, ami érdekel, és persze ha van benne néhány jó poszter, amely sajnos nagyon ritka.

A Vérapó nemcsak egy vérengzős akcióvígjáték, hanem egy görbe tükröt állító film is a karácsony valódi értékeivel kapcsolatban. A Mikulás megjegyzi a film elején, hogy a gyerekek az ajándékokkal úgy vannak, mint a droggal. Még kell nekik ajándék. Mikor a kívánságlistákat olvassa a pénz áll a középpontban, ill. a videó játékok. Ez a mai gyermek kívánsága. A filmbéli Mikulás egy kiégett fószer, aki idén be akarja fejezni a melóját. Hitét vesztve szeretne véget vetni a karrierjének, ám a kislány kívánsága fellobbantja benne a reményt, aki azt szeretné, ha a szülei kibékülnének. Vérapó, a Mikulás nemcsak a kislány családját, de a gyermek szüleinek kapcsolatát is megmenti. Mindeközben fergeteges poénokat és beszólásokat hallhatunk a filmben. J Mindenkinek kötelező darab, aki szereti az ilyen karácsonyi filmeket.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.