2022. május 21., szombat

ELKÉSZÜLT FANTASMA VALLEY METRÓMAKETTJE!

Horváth Balázs elkészítette nekem 3D-s nyomtatásban, műanyagban, ezüstszínben kitalált városkám, Fantasma Valley metrókocsijait ami 3 részből áll. Nagyon örültem ennek, mert rég szerettem volna, ha elkészül. Még annak idején paint segítségével rajzoltam meg különböző színekben.

A paint-es rajzom még az első metrós logómmal

Most lehetőség adódott arra, hogy ezt elkészüljön élőben. Nagyszerűen sikerült! A szerelvényen a régi BN logó és régi M logó díszeleg. Már rég mások a logóim, de ezek a múltbéli emlékek kellemes nosztalgikus élményt nyújtanak.



Ezt a három képet Horváth Balázs készítette

Balázsnak meg kellett rajzolnia nyomtatás előtt a metrót. Így néz ki a tervrajz. Úgy volt, hogy húsvétra lesz kész a metróm, de sajnos csúszás történt. Most azonban már megvan és ez a lényeg. Bár a boldogságom egy kisebb kellemetlenség előzte meg. Hát az úgy volt, hogy a felújított Kálvin téri állomás felszínén volt megbeszélve Balázzsal a találkozó. Hozta a szépen elkészített metróimat. Úgy emlékeztem, hogy 10 ezer Ft-ba kerül, de kiderült, hogy 20 ezerbe kerül az anyagköltség miatt. Egy levelében elvileg le is írta, hogy mivel 3 kocsiról van szó ezért is lesz több, ráadásul az anyag sem olcsó, amit felhasznál hozzá. Nagyon megijedtem, de Balázs azt mondta, hogy a lényeg az, örüljek neki és nem akarta elfogadni a maradék pénzt. De én ragaszkodtam hozzá, mert igenis megdolgozott érte. Rosszkedvűen mentem haza mert nem tudtam, hogy oldjam meg sürgősen ezt a dolgot. A sors keze, hogy a doboz, amiben a metróim voltak rajta volt Balázs címe. Kivettem a kártyámról a maradék 11 ezer forintom, majd elindultam Balázs házához. A kapu nyitva volt, mert épp mentek be így gond nélkül fel tudtam menni az emeletre. Balázs azonban nem volt otthon, hanem a családja. A 94 éves nagymamája nyitott ajtót és felvázoltam neki, hogy mi a helyzet. Ő felhívta Balázst, majd tudtam vele beszélni, hogy a lakásuk előtt vagyok a maradék tízessel. Balázs nagymamája nagyon kedves volt és nagyon meg volt hatódva. Elmondta nekem, hogy sokan tartoznak az unokájának. A néni azt is megjegyezte mennyi gonosz és tisztességtelen ember van. Becsapták már Balázst nem is egyszer, aki nagyon rendes ember. Már vásároltam tőle metrós makettet tavaly. Egy orosz metrós szerelvényt. Még Nehéz György által ismertem meg anno, amikor ő vonatszerelvényeket vásárolt.

Sokkal jobban voltam, amikor rendeztem a tartozásom. Nem szeretek tartozni senkinek sem. Remegve indultam le a lépcsőház kacskaringós fokain miután túl voltam az egészen. Képtelen voltam állni, menni akartam. Szégyelltem magam, mert az anyagi részre nem figyeltem. Más, ha Tamásnál veszek lemezeket, mert a megrendelés követéseknél ott a biztos ár és így tudom, mennyibe kerül egy adott CD vagy bakelit lemez.

Hazafelé vettem egy doboz Carte D’Or feketeerdős jégkrémet, amit meg is ettem itthon. Olyan éhes voltam, ideges és feszült. Ráadásul olyan meleg is volt, hogy ez a torokhűsítő most jól jött.

Künn a szabadban

Másnap a Nemzeti Színháznál tartottam egy fotós napot, amikor a metróimat a szabadban kaptam lencsevégre. Minden szemszögből lefotóztam és sínként ezüst ragasztószalagot használtam. Úgy lett beállítva, mintha az Összekötő állomás, ill. a Kormos híd felé menne a metróm. Ezek a megállók a városkámban vannak. Szabadtériek. Majd valamikor megtervezem a földalatti állomásaim látványterveit, mert azok is nagyon lényegesek. Persze az sokkal hosszabb időt vesz majd igénybe. Előreláthatólag 1-3 évet, mivel Fantasma Valley városomban 8 metróvonal van és nagyon sok állomásból áll.









Ezüstszínben az 1-2. vonalon közlekedik. A 3. sötét narancs, a 4. zöld, az 5. piros színben. A hatodik, hetedik és nyolcadik metróvonalamon más szerelvények futnak.

Május 19-20-án a fények éjszakáján egy kis előadással készültem a metrómmal kapcsolatban. 19-én az orosz metró volt fent a megújult polcos villámban, de 20-tól már a háromszerelvényes kocsik lesznek kiállítva véglegesen a rezidenciámon.




































A fények éjszakája

















A polcos villa belső része egyelőre így fog kinézni. A horror figurák a kazetták helyén állnak, lent könnyebb lesz a takarítás, vagyis a portalanítás. Eszembe jutott a régi Közlekedési Múzeum, aminek épületében egy óriási vasút állt kiállítva. Mivel a régi sínes papírszalag kevés, de pont elég volt így kiállítási kellékként marad a házamban az új metrószerelvényeimmel. A júniusi világkiállításom során ismét be lesz majd mutatva a metróm, ill. világom valós központjának megmutatható átalakított és felújított részei is.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.