2022. május 8., vasárnap

EGY ÚJABB VIDÁM KÍSÉRTET

Kocsis Judit színésznőnek hála meghívást kaptam a május 7-i Vidám kísértet előadásra, amelyet második alkalommal mutattak be Gyömrőn. A darabot már ismertem, hisz korábban más szereposztással már láttam régebben a Játékszínben, melyről írtam is cikket akkor:

https://benlacosta.blogspot.com/2017/10/szinhazajanlo-vidam-kisertet.html

Május 7-én Budapesten bicikliversenyt rendeztek. A 3-as metrópótlóbusszal indultam a Lehel tér felé, de kiderült, hogy a Nyugati pályaudvarig megy. Le kellett gyalogolnom a Lehel térig, de szerencsére még időben voltam, mert szokásaim közé tartozik a korai indulás.




A Lehel térre érve észrevettem, hogy a 3-as metró alagútja látszólag fel van újítva Újpest felé. Az állomás peron mögötti burkolatát egyelőre még nem szedték le, ottmaradt a tej csoki hangulatú oldalfalburkolat. Félve néztem a telefonom óráját, mert már 16:47 volt és vártam mikor indul a metró. Szerencsére hamar becsukódtak az ajtók és mentem a Gyöngyösi utca felé. Judittal az volt megbeszélve, hogy 17 órakor találkozunk a Duna Pláza előtt. Na de kiderült, hogy 2 bejárata van azon az oldalon így picit megijedtem, hogy elkerüljük egymást. A Duna Plázának egy utcai bejáratát ismertem, ill. a metró felöli bejáratát. Mikor a korábbi pszichiáteremhez jártam 10 éve, ő a közelben volt, ott rendelt. Mindig metróval mentem oda. Utána pedig az utcai bejáraton át mentem hamburgerezni.

Judit, én és Janka, az egyik csoporttag is velünk tartott. Hármasban indultunk Gyömrő felé. Útközben kicsit eltévedtünk és picit emlékeztetett az eset az egyik kalandos utamra István barátommal, amikor nem találtunk egy települést. Szerencsére Judittal hamar Gyömrőre értünk. Az ottani környezet nagyon tetszett nekem.

















Először bementünk a színházba, ahol megnéztem a termet és a színpadot is. Közelről szemügyre vettem és lencsevégre kaptam a díszleteket.






















Mivel még csak 18:16 volt körbe néztem a színházon kívül is. Judit megivott egy kávét, beszélgetett az ottani emberekkel. Én pedig sétáltam egyet. Egy nyitott csárda előtt haladtam el, ahol élő zene ment mindenféle ismert slágerrel. Nem tudom milyen bulit tartottak, de sok hátra maradt ételmaradék volt az asztalokon melyekre rászálltak a legyek. Sokszor nem értem az embereket. Hogy tudnak ételt pazarolni, amikor annyi éhező ember van?! L

Mentem tovább és egy hatalmas tóhoz érkeztem. Csodálatos látvány tárult elém! Móló, kiülögetős helyszínek voltak. Nem hagyhattam ki ezt a földi csodát! Láttam egy fagylaltos standot is, de az sajnos nem volt nyitva. Pedig nagyon vágytam egy kis hűsítőre.













Figyeltem közben az időt és nemcsak fotókat készítettem, de a BENovelas videós sorozatom újabb adásának videóanyagát is csináltam. A színházba érve helyet foglaltam és 19:06-kor indult el a Vidám kísértet előadás. Izgatott voltam. Nagyon vártam ezt a napot!


















A darab két részből állt. Volt szünet is. Kimentem kicsit levegőzni, de éreztem, hogy kezd hűvösödni. A csárdában még tartott az élő zene. A vidéki lehangoltság sajnos elkapott. Éreztem azt a szagot, amit anno Csepelen, gyermekkoromban. Azt a füstös levegőt. Nagyon vágyódtam vissza idő előtt visszamenni a színházterembe és ott már jobb volt a kedélyállapotom. Maga az előadás is jót tett. Azért mert nagyon vicces volt. A darabban Ábrahám Kriszti játszotta a második feleséget, akivel a Spirit színházban voltam egy csoportban, de neki személyes dolgok miatt el kellett mennie. Örültem, hogy annyi hét után ismét viszontláttuk egymást. Kriszti szuperül teljesített a színpadon, élveztem a színészi játékát. Ő és az első feleség, Elvira karaktere vitték a pálmát.




Hozzá kell tennem, hogy a darabban játszott emberek nem színészek. Judit tanítványai. Ahogy figyeltem az előadást olyan volt, mintha valódi színészek játszanának, pedig nem. Ettől is különleges volt az egész. Nagyon élveztem és sok jeleneten elnevettem magam. Főleg pár beszóláson. Azt megjegyeztem, hogy a Madame Arcatit alakító hölgy sokkal fiatalabb volt, mint a másik karakter, hisz a Játékszínben Pásztor Erzsi alakította. Charlest a férjet pedig Gálvölgyi János. De itt Charles karaktere is fiatalabb volt. A feleséget itt Kate-nek hívták, míg a másikban Ruth volt a neve. Őt Janza Kata alakította a Játékszínben.  

















Lenyűgözőek voltak a színek, a zenei hangulatok is! Mivel hangulatember vagyok így nálam sokkal erőteljesebben hatnak mindezek. Judit nem szerepelt az előadáson, ő volt a rendező, aki a fenti páholyban figyelte az eseményeket. Megfigyeltem, hogy sok fiatal ment el, köztük gyerekek is.












Az előadás után felmentem a színpadra. Újabb szelfik készültek. J Néhány szereplővel is beszélgettem, aztán újabb fotókat csináltam. Majdnem este 10 volt, amikor elindultam Judittal és Jankával. Janka különleges szépség. Készítettem róla portrés képeket. Ő is a csoportba jár.



Induláskor

Hazafelé a 3-as metróval mentem. Egyedül utaztam a szerelvényben. Ilyenkor nagyon szeretem ezt, mert amikor egyedül vagyok egy metrókocsiban akkor szoktam rohangálni, mászkálgatni. Rám jön a nagy gyerek. J


Most csak rövidke videós beszámolót csináltam a metróban, majd a Lehel térről elindultam hazafelé. A Klinikáknál belestem a felújított állomásbejáratba. Nagyon szép lett! Láttam a ferdeliftet is. Mini fokhagymás cipót vettem a közelben lévő pékségbe, majd hazasétáltam. Fáradt és éhes voltam. Annyira erőtlenné váltam, hogy zuhanyozni sem volt kedvem. Sokat dolgoztam. A fényképezés és videózás nagy odafigyelést igényel, ráadásul eléggé izgatott is voltam. Amint az ágyamba feküdtem már aludtam is. Másnap, 8-án pedig szinte az egész napot alvással töltöttem. Előző éjjel későn feküdtem le. Sokszor megesik ez, nem vagyok jó alvó, mert folyton idegesítem magam valami miatt. Judit szerint a citromfű tea sokat segíthet. Kipróbálom majd. Szeretek teázni.

Május 14-én lesz még egy Vidám kísértet előadás a gyömrői Hankó István Művészeti Központban, amely szintén 19 órakor lesz. Mindenkinek ajánlom, mert most játsszák utoljára.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.