2018. május 29., kedd

CD AJÁNLÓ: RICARDO MONTANER: Suma



Végre meglett Ricardo Montaner 2002-es bolero albuma, a Suma. Nagy szerencsém volt, mert amikor megrendeltem a lemezt, akkor nem volt a nagyker raktárán, így a kiadótól kellett beszerezni.






Bevallom, nem gondoltam volna arra, hogy ezt a CD-t meg tudom venni, mert egyrészt régi, másrészt a klasszikusabb albumok java részét általában törli az adott kiadó. Amikor anno 2004-ben elkezdtem import lemezeket venni még szinte mindent meg lehetett rendelni, de aztán 14 év alatt 1-1 lemezkiadó megszűnt és számos album forgalmazási jogát megszüntették. Volt időszak, amikor hosszabb ideig nem rendeltem CD-ket, és ezalatt az időszak alatt sok latin lemez jelent meg. Ezeket különböző időszakokban be tudtam szerezni. Volt, amelyeket sajnos nem. A Suma-ról van egy rövidke összefoglaló a Ricardo Montaner: Los videos dvd-n, amelyben megmutatták hogyan készült az album:









 



A Los videos dvdn még a Metropolitan London Orchestra 1. lemezéről is szó esett, de azt nem tudtam sajnos megvenni, mert akkor már a kiadó törölte a katalógusából. Az egy speciáls válogatáslemez, amelyben Montaner más stílusban adja elő korabeli slágereit. A Los videos nagyon sok mindent tartalmaz még. Képgalériákat, zenei videóklipeket és albumos összefoglalókat:


Ricardo Montaner „szummája” nagyon érzelmes, romantikus. Árad belőle a zenei szépség. 10 számból áll. Hasonló stílusú, mint az előző album, a Sueno repetido, illetve Pablo Montero lemezei, amelyben a mexikói népzenei stílus is benne van.

A Suma szám szerint a 11. Ricardo Montaner lemez, és az első boleró stílusú albuma. A bolero egy kubai zenei műfaj, amely a spanyol nyelvű országokban nagyon népszerű. Szeretem a túlfűtött érzelmessége miatt. A Suma zenei producere Bebu Silvetti, akinek ez a lemez volt az utolsó munkája. Érdekesség, hogy a zeneszerző nem más, mint a telenovella színésznő Anna Silvetti édesapja. Bebu Silvetti 2003-ban halt meg.

Ricardo Montaner nagyon aktívan tevékenykedett 16 éve, de ma is, hisz sokszor jelenik meg nagyon hamar egy új albuma. Annak idején, mikor megjelent a Suma, akkor előtte lévő évben, 2001-ben a Sueno Repetido, majd 2003-ban a Prohibido Olvidar. 3 év alatt 3 lemez.

Aki szeretné meghallgatni a „szummát”, akkor kattintson a spotify-ra:



B E N

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.