2018. május 25., péntek

FILMAJÁNLÓ: Gyilkos szenvedély (1993.)


Régóta kerestem ezt a filmet a neten, míg egy nap rátaláltam erre a klasszikus darabra, amelyet 1993-ban forgattak. Főszerepben Linda Fiorentino, akit a Pénzt és életet című filmben láttam. A Gyilkos szenvedélyben egy fiatal színésznőcskét alakít, aki kisebb költségű horrorfilmekben játszik. Egy élettel teli, nagydumás, vicces nőt alakít, aki nem sokkal producere brutális meggyilkolása után autóba száll, majd piásan, drogosan nekivág a nagyvilágnak, hogy elrejtőzhessen egy időre. Természetesen a gyilkosságról nem tud semmit, még azt sem, hogy őt tartják az első számú gyanúsítottnak. Linda Fiorentino, mint Susan megszáll egy puccos szállodában, ahol megismerkedik egy üzletemberrel, kinek menyasszonya van. Pault rabul ejti a csábos színésznő szépsége, ki megismerteti a férfival az életet. Nemcsak vele, de Paul munkatársával is. Kiruccannak az éjszakába, balhékba keverednek, miközben újabb gyilkosság történik. Susan egy bátor, bevállalós nő, aki hajmeresztő dolgokra képes. Tudja, mit akar és igazi élethabzsoló. Valaki pedig betegesen rajong Susanért, aki tudni akarja, hogy ki zaklatja telefonon, ki küld neki vörös rózsát és üzeneteket.

A Gyilkos szenvedély egy kicsit vontatott, de közben izgalomba tartja a nézőt. Linda Fiorentino nagyszerűt alakított! Főleg a magyar hangja teszi élvezetessé a karakterét. Érdemes megnézni, mert nagyon szórakoztató és izgalmas! Kicsit durva az eleje, meg a vége, de azt gondolom, hogy másfél órát érdemes rászánni.


Sokan kritizálják az alacsony költségvetésű filmeket, pedig azok is jók. Főleg krimik szempontjából. Szívesen megnézek ilyen kaliberű filmeket, főleg ha olyan a témája, ami nagyon megfog. Igaz történeteket szoktak így készíteni. Minden filmtípusnak megvan a jó hangulata és ez a lényeg, nem pedig hogy milyen a minősége.

A Gyilkos szenvedélynek 4-es osztályzatot adok a vontatottsága miatt, illetve azt is megjegyzem, hogy egy picivel lehetett volna hosszabb a film. 

B E N

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.