2018. május 26., szombat

Régi telenovellás szkennelt cikkek

Amikor még régen nagy telenovella rajongó voltam kezdetekben a TV sorozatok újságokat gyűjtöttem. Szép, sima, illatos papírja volt. Aztán végül megszűnt és 2001-ben az Epizód magazinban lehetett telenovellákról olvasni. Persze a Romantica sorozataiból időnként írtak csak,  és főleg a hazai kereskedelmi TV-k telenovellái és később a valóságshow-k foglalták el az újság lapjait. Akkoriban szinte minden alkalommal megvettem az Epizódokat, csak sajnos 17 év alatt számos újság elveszett. Évekkel ezelőtt az előszobaszekrényből előkerült pár darab, köztük TV sorozatos újság, melyek eléggé rossz állapotban voltak. Beszkenneltem őket, majd megosztottam a neten. Az egykori honlapomra is sokat feltöltöttem, de az sajnos már nem elérhető, így elő kell kotornom az archívumomból a régebbi szkenneléseimet. J Ma délután átalakításkor levettem a szobám legfelső polcáról a vegyes újságos tartót, amelyben rendezendő anyagokat akartam kiválogatni. Kezembe akadt pár Epizód cikk, melyeket beszkenneltem. Értékes darabok a múltból, virtuális ajándékom a jelenlegi új telenovellás rajongó generációnak. Érdemes elolvasni őket, mert anno a régi Epizód még családias, szimpatikus volt, és nem olyan szennylap, mint amilyen most Telenovella magazin címen, amely sokkal inkább egy török újság, mint valódi telenovellás lap. 






























Régi TV műsoros oldalakat is megosztottam, illetve néhány epizódismertetőt is. Látszik, hogy anno sok telenovellás szereplővel foglalkozott az Epizód. Aztán persze a 2002-es valóságshow őrületnek köszönhetően egyre kevesebbszer vettem az újságot. Csak sok év múlva, a Tierra de pasiones RTL-es magyar bemutatókor vettem ismét, amikor a telenovelláról írtak. Ma a török sorozatokról, meg 1-2 színészről szól az egész lap. Régóta nem nézek már új telenovellákat, mert már nem olyanok, mint régen. Egyre rövidebbeket csinálnak, kényszeresen feldolgozzák őket és megtöltik sok felesleges tartalommal. Figyelemmel kísérem a neten, hogy milyen mai alkotások vannak. Ma már telenovellás dvd-ket sem készítenek. Hiába van Magyarországon IZAURA TV, az a csatorna egy színvonaltalan és ismétlős TV, amely elképzelhető, hogy egyszer majd megszűnik.

Már semmi nem olyan, mint anno volt. Mindig jó eltenni, összegyűjteni régi dolgokat, amelyeket ha előveszünk, akkor nosztalgiázhatunk. Ilyen egy zenei CD, könyv, újság, mert az egy számunkra kedves ereklye, aminek értéke felbecsülhetetlen.

B E N 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.