2017. június 8., csütörtök

Az estiBEN, mint műsorozat (műsor+sorozat=műsorozat)


Új korszakhoz érkezett internetes műsorom, az estiBEN. Nemrég sajnos tönkrement az a videokamera, amellyel nagyon sok adást, köztük az Esti likőrt és a Magányt is leforgattam. Új kamerám lett, melynek képminősége más és több időt lehet felvenni ezzel a szerkentyűvel. A megszokott 121 perc helyett, 2 óra, 50 perces kapacitású.


A műsorozatom azért ilyen kategóriájú mert az estiBEN nemcsak műsor, hanem sorozat is egyben. Ezért neveztem el műsorozatnak. Muszáj volt egy kis újítást végeznem, hogy minél változatosabbá tehessem az estiBEN-t. A 35. adástól kezdve zenei főcímmel indul. Ennek kiválasztása elég nehéz feladat volt, végül elhatároztam, hogy az 1998-as Octavio Cruz: Enredado en tu piel dalát használom fel, mivel nyári hangulatú muzsikának tartom és rendkívül hangulatosnak. Octavio Cruznak egyetlen lemeze jelent meg sajnos ezen a címen, melyen a Perla című sorozat betétdala is megtalálható. Az új estiBEN főcímét snapchat és egyéb fotóval gazdagítottam, melyben apró videók is megtalálhatóak: 
Az estiBEN-nek komoly jövőt szánok. István barátom nem egyszer volt már a műsorban és természetesen a későbbiekben is láthatóak leszünk együtt. Persze azt is szeretném, ha mások is benne lennének, hisz szinte csak engem látnak a nézők. A maszkos is én vagyok. A 2012-ben írt horror telenovellám, a Végzetes titkok (Secretos Fatales) maszkos karakterét is beépítettem a műsoromba hogy izgalmas is legyen a műsorozat. Nehéz munka, mert hosszabb a műsoridő felvétele. Külön rögzítem azokat a jeleneteket, melyben látható vagyok, de a maszkos változatom külön készítem. Ezeket feldolgozáskor egyesítem és a megfelelő videók mellé fűzöm. Nagyon jópofa, de nehéz feladat. Egy nyers videós anyag konvertálásra kerül, hogy azokat könnyebben lehessen vágni, csücsközni. A csücsközés azt jelenti, hogy egy videó legelső és legutolsó másodperceit lecsippentem hogy könnyedén össze tudjam olvasztani a többi csücsközött videóval. Miután ezek elkészültek a levágott csücskű, konvertált videó anyagokat a Movie Maker videó szerkesztőbe teszem, majd ellátom mindenféle effektussal, zenével.

 A 36. adás készítésekor

Nemcsak szórakoztatni, de segíteni is szeretnék ezzel a műsorral. Maga a maszkos történet komolyabb szakaszba lép, melyben a titokzatos gyilkos engem akar. Akadnak még hátborzongató jelenetek. Mindezek mellett az élet megy tovább az estiBEN történetében. Szó esik továbbra is a szociális gondokról, illetve önbizalmat, lelki segítséget nyújtok azoknak, akik rászorulnak. Szívesen teszem, mellette még szórakoztatok is. Úgy örülök annak, hogy ezt a műsorozatot készíthetem, viszont megváltozott rend szerint, hisz lesznek olyan adások, amikor nem köszönök be, mert pl. egy jelenettel indul az adás. Viszont egyes jelenetek között beszélni fogok, látható leszek és egyik pillanatban valamiről véleményt alkotok, másikban segítek, harmadikban pedig István barátommal láthatnak. Az új részek időtartama 1 órás lesz kb. Van hogy egy adott epizód 2-3 esetleg több nap alatt készül el. Így résztakarékosság lesz és ezáltal könnyebb dolgom is.  

A youtubeon megtalálható adásokhoz külön ikonképet készítettem, hogy könnyedén meg lehessen találni az adott részt. Az ikonkép az adott témát emeli ki mindig. 

Az estiBEN újabb részei változó időközönként kerülnek fel. Hetente két adást tervezek, vagy esetleg hármat. Ez attól függ, milyen hangulatban vagyok. Mindenesetre érdemes lesz velem tartani a későbbiekben, mert a változatosság nem áll meg. A résztakarékosságnak köszönhetően a 37. adás két napig készült.

Sajnos benne van a pakliban az is hogy néhány zenei szám miatt a youtube letiltja az adott videóim, mert szerzői jogi követelés miatt ezt kellett tenniük. Én nekem erről megvan a véleményem, hisz a zene mindenkié és mindazt, amit csinálok, nem a pénzért teszem, hanem azért hogy megmutassam a környezetemnek azt a világot, amit szeretek, illetve hogy segítsek másokon. Semmilyen bántó, vagy károkozó szándék nincs bennem. Nem egész albumokat teszek a műsoromba, csak részletet mutatok meg belőlük. Ezzel azt is szeretném megmutatni, hogy milyen a szép zenei világ, amely a lélek fájdalmát enyhíti és elmulasztja. Nem szeretném, ha a pénzéhség betörne a világomba.  

Az estiBEN-nel még az autizmusom világát is megmutatom. Nemcsak szavakkal, de rövid filmekkel is.  
BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.