2023. április 19., szerda

GYAKORLAT TESZI A MESTERT

Másodszor mentem el úszni, amely során többet tudtam gyakorolni, mint a múltkor. Az úgy volt, hogy Eszterhez, a pszichológusomhoz 10:00-re kellett menni és 11 előtt végeztünk, mert korábban kezdtük az ülésünk. Hamarabb is értem ezután oda az uszodához. Átöltöztem és a medencéhez siettem. 11:30 után. Vados Bencével, az oktatómmal 12:15-re volt megbeszélve az edzés.












Szerencsém volt egy közel félórás gyakorlást végezni és átismételni a múlthéten átvett gyakorlatokat. Videóra is felvettem, hogy berakhassam a műsorom 250. adásába. Úszószemüveget és sapkát felvettem. Az úszószemüvegben könnyebb tájékozódni a vízben. Ott már ki merem nyitni a szemem, mert véd a szemcsi.

A légzésgyakorlatok kicsit nehezen mentek. Egy alkalommal benyeltem egy korty vizet és 2 alkalommal beszívtam akaratom ellenére. L Ez a legkellemetlenebb az egészben. 12:15-kor Bencével elkezdtük a gyakorlatok folytatását. Kezeimet egymásra kellett tenni, ő pedig vezetett a másik oldalra. Megvallom nagyon féltem. De mondtam magamban, hogy képes vagyok erre. És sikerült. Voltak részek, amikor elrontottam véletlenül a feladatokat, de meg akartam ismételni. Eszembe jutott anno a tavalyi Spirit színházas eset, amikor Kocsis Judit színésznő volt a tanárom. Megismételtette mindenkivel az adott feladatokat, hogy jobban menjen. „Még egyszer! Még egyszer! Még egyszer!” Ez ment a fejemben. És ezt alkalmaztam most az úszás során. Többet akartam ismételni, hogy egyrészt menjen, másrészt feloldjam a félelmeim, harmadrészt hogy több önbizalomhoz jussak. Néha nem kaptam megfelelően levegőt, de ez a víz miatt volt. Tudtam haladni, Bence örült neki hogy ilyen gyorsan haladunk. Ő azt mondta, hogy még az alapoknál tartunk. Félek nagyon, hogy itt is el fogok rontani egy csomó mindent. Az igazság az, hogy az elmúlt évek sok kudarcot hoztak az életemben. 2021-ben a spanyol suliban nem folytathattam a tanulást, mert lassan értek meg dolgokat, sokat kérdezek mindent és ezért nem tanácsolták a második etapot. 2022-ben a Spirit színházban ugyan jól felléptem lázas betegen, de az azt megelőző időszakok nehezek voltak, mert verseket nehezen tanulok, sokszor lefagyok, felejtek sorokat és néha összekeverem a versek sorainak sorrendjeit. Most idén 2023-ban az úszásba vágtam bele és bennem van a frászcsengő, hogy ez se jön össze. L Még szinkronszínész sem lehetek, mert Judit nem ajánlotta. L Nem akart rosszat, épp ellenkezőleg. Kocsis Juditnak segítő szándékai voltak és vannak.

Nagyon kifáradtam. Közel másfél órán keresztül tartott az edzés és úgy kiszívott a víz, hogy totálisan elfáradtam. Lezuhanyoztam az edzőteremben és utána elindultam egyet sétálni. Eszter nagyon örült annak, hogy úszni járok. Már csak 4 alkalmunk maradt és még nem derült ki hogy ki lesz az utódja. Emiatt is idegeskedek kicsit, de részleteket nem írok le, csak az újságomban.

A legújabb úszás is megmutatta nekem, hogy jobban kell bíznom magamban és nem engedni, hogy a belső félelmeim és kis mennyiségben megmaradt önbizalmatlanság felemésszen. Bence azt mondta, hogy legyek türelmesebb önmagamhoz. Nem szabad egyszerre annyi mindent csinálnom egyszerre. Ekkor leesett nekem a tantusz. A Suhanj!-ban is túl sokat csináltam egyszerre, aminek következtében mindenem fájt, hamar feladtam a küzdelmet mert leterheltem magam. A Suhanj! edzőterem nagyfalat volt nekem és sokszor ott próbáltam leadni a súlyfeleslegem. Kisebbekkel kellett volna kezdenem a küzdelmet és lehet, hogy most máshol tartanék. Az úszás után nagyot sétáltam. Bence azt tanácsolta nekem, hogy 1-2 szelet müzli szeletet fogyasszak úszás után. Így is fogok tenni. A következő alkalmakkor viszek két szeletet és egy kis üveg vizet. A zabálást kerülni kell. Sikerült is megállnom tegnap hogy ne egyek összevissza. Tejberizst készítettem melyből kisadagot fogyasztottam és egy pici fél szelet pirítós kenyeret ettem. Nagyon jólesett.

Az úszás folytatódik a következő héten. Akkor is új anyagot veszünk majd át Bencével. Remélem az is menni fog.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.