2023. február 14., kedd

ZENEAJÁNLÓ: CHAYANNE

1 hónappal a megrendelés után végre megérkezett a 2014-ben megjelent Chayanne: En Todo Estare című albuma, amely 3 ezerbe került csak. Érdekesség, hogy a lemez USA kiadású. Ezért kellett egy hónapot várni rá. A Face the Musicnál már csak EU-s katalógus van. Egy USA-s lemezért ma már többet kellene fizetni, mint egy EU-s kiadványért. Meglepett, hogy ez a Chayanne lemez most meglett. A címkefelhő is rajta volt a tokon.

A címkefelhőt, vagyis a matricát, ami a tok tetejét fedte az újságomba ragasztottam be. A matrica pedig megmenekült, rákerült a CD füzetre. Chayanne-nek ez a legutóbbi albuma. Az énekesről keveset írtam, mert nem nagyon volt hallgatott zenei előadóművész az életemben. Chayanne, teljes nevén Elmer Figueroa Arce 54 éves Puerto ricoi énekes. Telenovellákban és filmekben is játszott. Köztük a Volver a empezar című zenés sorozatban és a népszerű Ally Mcbeal-ben. Ismertebb filmje a Dance with me, amely Mindenem a tánc címmel került bemutatásra Magyarországon. Az Ally Mcbeal című sorozat 2001-es filmzenéjében, a For once in my life-ban az utolsó számban ő énekli a Boom Boom című dalt.



Először Chayanne hangját a Girasoles para Lucia (Napraforgó Luciának) című telenovellában hallottam, mert annak a sorozatnak a főcímdala az Atado a tu amor, ami egyben egy piros borítójú album címe is. Nemrég, január elején a vaterán meg is vettem használtan a lemezt és sokszor meghallgattam.











A Napraforgó Luciának utolsó részének vége főcímében szerepel Chayanne. A sorozatot készítő alkotók bevágták a végére a hivatalos videóklipet, ami később megjelent az énekes válogatás videóklipes dvd-jén. Anno sajnos nem sikerült eredetiben megszerezni a lemezt, de átmásoltam valakitől így az megvan.

Chayanne albumaiból összesen 3 db lett meg. Megvallom, hogy a túl pörgős zenei stílusa miatt nem vettem a többi lemezeit. Vágyom a Provócame című albumára, de sajnos mára már nem beszerezhető. Arra ki kell térjek, hogy a latin zenéből főleg a romantikus pop kategóriát szeretem. Akadnak persze pörgősebb darabok, melyeket szeretek, de én a lassúbb kategória híve vagyok. Chayanne hasonló stílus zeneileg, mint pl. David Bisbal. Tőle viszont egyetlen lemezt nem vettem meg, mert nagyon kevés dala tetszik.













Chayannetől az En Todo Estare egy ún. normál, nem deluxe kiadás. Néhány éve azt még 5 ezer körül árulták, de nem vettem meg végül. Ezen az albumon van a Lo Imperdonable című telenovella főcímdala, amely Magyarországon Veronica aranya címmel futott a TV2-n. Maga a sorozat nem volt egy nagy durranás. Nem is néztem. A Vipera (La Mentira) feldolgozása.













2011-ben Barcelonában a No Hay Impossible című lemezét vásároltam meg, mely romantikusabb stílusú. Gyakrabban szoktam hallgatni. Ezen a lemezen található a 2009-es Corazón Salvaje című telenovella főcímdala, amely hazánkban Vad szív címmel ment a Zone Romanticán. Azt egyszer elég volt megnéznem. A Megveszem ezt a nőt „komikus” feldolgozása volt.

Chayanne azóta nem adott ki új albumot, csupán kislemezei jelentek meg. Az En Todo Estare deluxe változata a spotify-on meghallgatható:

https://open.spotify.com/album/0P0d0y1LQ5VGrp58TQ0oM2

Nemcsak Chayanne szünetel új albumok terén, de Pablo Montero is. Neki már több mint 10 éve nem jelent meg új lemeze. A wikipédia aktív énekesként írja. Számos olyan latin zenei előadóművész van, akik ritkábban dobnak piacra új teljes albumokat. Vannak, akik visszavonulnak, de akadnak, akik hosszabb szünet után visszatérnek. Ilyen pl. a Sin Bandera. Léteznek új énekesek, új generációk. Ilyen pl. Antonio José, akinek a Fenix című lemezét vásároltam meg. Nem valószínű, hogy igényt fogok tartani a következőre. Majd ez elválik. Chayanne-re visszatérve ő egy latin zenei ikon, aki ha nem is ad ki mostanában új lemezt, új dalokat igen.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.