2023. február 4., szombat

EGY HAVAS PÉNTEK DÉLUTÁN

Ági barátnőmmel és két barátnőjével fotós napot tartottunk a 3-as metró felújított állomásain. Nagyon jól sikerült minden, kevés ember volt szerencsére, így újabb fotók születtek a gyűjteményembe. Ágit 2021. október 21-én ismertem meg, a Gyilkos Halloween (Halloween Kills) mozibemutatójának napján. Nehéz György mutatott be neki. Ági szintén vasutas és nagyon szereti ezt a témát, de leginkább a fotózást.

 





Február 3-án találkoztam Ágival a Deák téren. Nagyon szakadt a hó. 11:30-ra volt megbeszélve a találkozónk. Ági említette, hogy csatlakozik majd hozzánk egy kerekes székes barátnője, Erika. Ágival lementünk a Deák téri megállóba. Nagyon jó volt a hangulat, mert nem volt annyi ember. Szerencse, mert a délelőtti órákban voltunk, így nem volt csúcsforgalom.










Áginak megmutattam a 2-es metróhoz vezető átjáró csarnokot, ahol újabb remek fotók születtek. Egymást is fényképeztük, mert emlékeket akartunk gyűjteni. Ági nagyszabású kiállításra készül és szeretne sok képet kitenni, ahol az enyémek is benne lennének. Ez egy újabb lehetőséget jelentene nekem és sikert. Remélem összejön.

















Erika hamarosan megérkezett és a Deák téri peronon tovább folytattuk a fotózást. Jó volt nagyon a hangulat. Külön elmentünk a Ferenciek terére, ahol Ágit rabul ejtette az alagút. J Én megmondtam, hogy tetszeni fog neki. El tudtam magam engedni, laza voltam és jó hatással volt rám Ági társasága. Erikáról is készítettünk fotókat.

















A Ferenciek terén is csináltam extra képeket, amiket berakok a weblapom galériájába, de voltak fotók, melyeket Ági készített rólam.





Ágiékkal visszamentünk a Deákra, majd a felszínen fotózkodtunk tovább a szakadó hóban. Ezután Erikától elbúcsúztunk és Ágival ketten meglátogattuk a BKV kiállítást. Ám azonban nem voltak kirakva azok a különlegességek, melyek a múltkor. Eléggé egyszerű volt.

























Szerencsére az egyik régi kisföldalatti kocsiját meg lehetett nézni belül, aminek nagyon örültem. Áginak is nagyon tetszett. A szerelvény elsőként közlekedett akkoriban, amikor megnyílt a kisföldalatti, de aztán 1973-ban a ma jelenlegi kocsik vették át az uralmat. Érdekesség, hogy a Deák téri múzeum egykoron kisföldalatti megállóhelyként funkciónált.
























Másféle újdonság már nem volt. Ami nagyon bosszantott az, hogy a kirakott régi metrós relikviák közül egyiket sem lehetett megvenni, csak licitálni rájuk. Külön megnéztem az árveréssel kapcsolatos oldalt és pofátlanul sokat kérnek 1-1 régi tárgyért. Ebből látszik mennyit ér a kisember. De amikor villamostáblákat árulnak 2800 Ft-ért azt ott meg lehet venni. Ági nagyon jól érezte magát. Ő szerencsére nem érzékelte a rossz dolgokat. A kiállításon lévő relikviákat lefotóztam magamnak. Én pl. metrós táblát vennék, de nem mindegy milyet és mennyiért!


Vettem magamnak egy metrós karkötőt, metrós matricát, kisföldalattis képeslapokat. A páromnak Ikarus buszos képeslapokat vásároltam, mert ő rajong azokért a buszokért.

Mikor kijöttünk Ágival a múzeumból akkor futottunk össze Ildikóval, Ági barátnőjével. Egy helyet kerestünk ahol megebédelhetünk. Nagyon éhesek voltunk. Kezdtem fáradni. Múlt este meghúztam a lábam egy kicsit mikor itthoni edzést csináltam.

Ágiékkal az Astoriához mentünk és a Pizza Kingben ettünk. Nagyon megdrágult a hely! Régen 200 Ft volt egy szelet pizza. Ma meg már 600! Máshol nem tudtunk volna rendesen enni. Budapest nem olyan, mint vidék. Vidéken az éttermek nagyon családiasak és jó áron lehet enni.

Mikor a Pizza Kingből kijöttünk az eső váltotta fel a havazást. Gondoltam, hogy így lesz! Ágiékkal a Nándori cukrászdába mentünk ahol a felső emeleten megettünk egy szelet sütit.

Én a Legényfogót ettem. Finom. A krémje tejbegríz és mézes piskótás lapos. Nagyon különleges torta. Később vizet hoztam külön, ami ingyen volt. Miután Ilditől elváltunk elkísértem Ágit a buszhoz. Egy megállót mentünk együtt, mert nem messze laktam. Jól éreztem magam, bár a cipőm kissé átázott. L Gyorsan le is zuhanyoztam miután hazajöttem. Nagyon sok fotót készítettem. Legalább 500 darabot. Ebből a töredéke az, ami megosztható, mert amikor fotózok, akkor van, hogy egy témáról több verziót is csinálok. Vagyis ha portrét csinálok az adott modellt, modelleket 3-4-5 alkalommal is megörökítem. Így jön össze a többlet.

A fotózás Ágival még folytatódik valamikor, amikor a többi ferdepályást liftet szeretné megnézni. J Ági kicsit emlékeztet Georgina barátnőmre, akit már rég láttam. Nem tudom, mi van vele, de bárhol is legyen, remélem, jól van. Áginak van az aranyos kutyusa is, akit tavaly ismertem meg. Kristóf Marira is hasonlít. Neki is volt egy kutyusa.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.