2020. június 14., vasárnap

NAGY TALÁLKOZÁS



Hosszú idő után én és István barátom újból találkoztunk. Úgy volt, hogy a Nyugati pályaudvar gyrosos előtt futunk össze, mert ő túlórázott és még nem evett. Miközben vártam rá egy fiatal prostituált szexet kínált nekem, de köszöntem, nem kértem. Belül elmosolyodtam, mert hát meleg vagyok és ráadásul nem fogok a szexért fizetni. A csajnak pedig nem akartam elmondani, hogy melyik nemhez is vonzódom, így annyiban maradtak a dolgok. Szomorú is volt ez a szitu, mert nagyon fiatal, szinte kislány volt az illető. Ki tudja, hányan használták már ki élete során. István barátom végül megérkezett, majd a 4-6-os villamos felé mentünk. Onnan a Margit sziget felé indultunk. Nem gondoltuk volna, hogy sokan lesznek. Elvittem arra a helyre, amit akkor fedeztem fel, mikor Laci barátommal találkoztam. Ott töltöttünk egy órát, beszélgettünk az elmúlt hetek történéseiről. Jó hangulat uralkodott, leszámítva azt, hogy a bárban, a nagyképernyős TV-n az M1 volt bekapcsolva és a vírussal kapcsolatos dolgok mentek. Megjegyeztem magamban azt, hogy az emberek kikapcsolódni vágynak ott és nem a koronavírust, valamint a többi rossz hírt olvasni a címszalagokon. Sok szórakozóhely valamilyen oknál fogva hang nélkül bekapcsolja a tévét. Csak tudnám minek.






Nagyon meleg volt és B tervként a Mamut 2. Promenád bisztrójába mentünk Istvánnal. A kedvenc helyemre. A bevásárlóközpontban nem volt szinte senki, ennek nagyon örültem. A Promenádban sem, mert ott csak egy baráti társaság tartózkodott, akik 1-2 órán belül elmentek. Mivel István barátom jövő héten is túlórázik, ezért vele külön megünnepeltem a Zene éve megnyitóját és elneveztem elő ünnepnek.








Nagyon szeretem a Promenád pizzáit és a hasábburgonyáját. Magammal vittem a 20 évvel ezelőtt vásárolt Natalia Oreiro kazettát, Kisbocsot az alkalomra. Istvánnal jól éreztük magunkat, de egy dolog zavart. Szinte ugyanazokat a tinisorozat zenéhez hasonlító muzsikákat kellett hallgatni a helyen, ami idegesítő volt egy idő után.

A bár mellett látható volt a Millenáris új épülete, amelyet sokáig építettek, de még nem volt nyitva. A bárban pedig sehol egy lélek nem volt. Hiányzott nagyon a Promenád. Hangulatos, színes és jók az áraik. Nem egy drága hely. Örültem hogy oly hosszú idő után visszatérhettem ide.

22 óra után jöttünk el István barátommal. A Mamut 2-ben egy ember sem volt, csak a kijáratnál a takarítók. A 4-6-ossal Istvánnal a nyugatiba mentünk, onnan ő vonattal hazament én pedig a 2-es villamossal indultam tovább. Most augusztusig ismét feltúrják Budapestet és számos közlekedési akadály lesz újból. A 2-es villamos a Boráros térig közlekedik, ugyanis építik a 24-es villamosnál az ún. delta vágányokat. Ezekről egy külön cikkben írok majd.


Késő este, hazamenetel előtt elmentem a Nemzetihez. Nyár este van, vártam már az idei évszak első ilyen sétáját. Meglepő módon sokan voltak, de hamar el is mentek az emberek. A színház környékén is zajlanak kisebb felújítási munkák, de ez nem zavart.







Nagyon szuper a szelfibot, amelyet anno kaptam, mert normális szelfiket tudok készíteni vele. Igaz, hogy néha „megbolondul”, de használható. Szerettem volna olyan képeket csinálni, amiben a színháznál vagyok, mert ezzel megmutatom magam a kedvenc helyeim egyikén.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.