2020. május 21., csütörtök

ELLEHETETLENÍTETT ÉLETEK


Sok éve divat már Magyarországon, hogy a Parlamentben a semmiből csak úgy előhoztak olyan törvényjavaslatokat, amely megváltoztatja az emberek életét. A Taigetosz törvény óta jobban figyelemmel kísérem mindazt, ami a politikai életben történik. Volt olyan döntés is, amely a magántanulókat kényszerítették vissza az iskolába, és olyan is, hogy rabszolgatörvény, hajléktalantörvény. Folytathatnám a sort.

A napokban megszavazták azt is, hogy a transz nemű emberek ne tudják megváltoztatni szabadon a nemüket, ezzel egy csomó kellemetlenséget okozva. A nemváltás lehetetlenné vált. Az RTL klub Fókusz című műsora 7 percben riportot adott, melyet itt lehet megtekinteni. Ebben a transzneműséget is bemutatják:

Mélységes undort érzek, ha csak arra gondolok, hogy a kisebbséget folyton kipécézi a politika. Mikor a magántanulói eset történt azt nagyon a szívemre vettem, hisz ha úgy vesszük a magántanulói státusz sok mindentől mentett meg annak idején. Mikor most a transzneműek ellen hoztak egy igazságtalan döntést akkor visszaemlékeztem arra, hogy tavaly, 2019-ben a Támpontban, ahol transznemű emberek vannak mennyire rendesek voltak velem. Főleg Barni és Tina, kik akkor aktívan vezették a Támpontot. Volt társasjátékest, ahol Barni 1-2 játékot megtanított nekem, segített bekapcsolódni, amikor már eléggé éreztem, hogy magamban feladom a küzdelmet. 2018 végén kezdődött a komoly pszichoterápiás kezelésem a jelenlegi a pszichiáteremmel, és 2019 elejétől kezdtem a Támpontba járni. Az ottani önsegítő csoport is jó hatással volt rám, megismertem a transzneműeket, illetve hallottam a beszélgetésüket a saját gondjaikról. Ilyen pl. a műtéti beavatkozások, hormongyógyszerek, stb. Nem írhatok ki senkit sem a háta mögött, illetve nem írhatok neveket sem. A lényeg az, hogy a Támpontban sok mindenben fejlődtem, megismertem egy másik világot és sok jót kaptam az ottani emberektől. És amikor megláttam ezt a megszavazásos cikket szabályosan kiborultam. A szívemre vettem, mert tudom milyen mássággal élni, vagyis nem átlagosan létezni.  


Példa Snapchat segítségével. Ilyen lennék ha érintett lennék? Egy transznemű nem tehet arról ahogy született. Ők is emberek, ők is megérdemlik a normális életet! Minden érintett személynek jogában áll eldönteni, hogy milyen nemet szeretne. Egy transznemű ember más test börtönben él, és így nem lehet önmaga. Ilyenkor szükségesek a műtétek, hormongyógyszerek, de ezek önmagában sajnos nem elegendőek. Rendkívül fontos a társadalom jó hozzáállása ehhez, mert ismertem olyan transznemű személyt, akit a szülei kidobtak az utcára. Többet nem árulhatok el az esetről. A Támpontban annak idején volt egy kiállítás is, amelyben ábrákon, illetve különböző tárgyak segítségével bemutatták a transzneműséget. Ez a Látható transzok kiállítás cikkemben van, ami itt olvasható el:

A cikkben videó is van, amelyben virtuálisan mutatom be a kiállítást.


Most a transzneműek, holnap a melegek következhetnek. Most már kezdem azt gondolni a történtek után, hogy valamelyik politikus olyan törvényjavaslatot nyújt be a Parlament elé, hogy a homoszexualitást bűncselekménynek minősítsék. Az identitás oldalán állítólag megfigyelés alatt állunk, mint érintettek, amely az 1989-es rendszerváltás előtt volt korábban. De célpont bárki lehet, aki más merészel lenni. Az EU-ra rettentően pipa vagyok, hogy nem tudnak komolyabban fellépni egy elnyomó politikai rendszer ellen, akik kereszténynek mondják magukat, pedig pont az ellenkezőjét csinálják. Szabályosan tönkremegy a magyar társadalom, a gyűlöletkeltés, félelemkeltés miatt és ez komoly mentális és testi betegségeket okozhat egyeseknél. Le kell írnom, rosszabb is történhet az elkövetkezendő években, ha nem változnak meg sürgősen jó irányba a hazai viszonyok. Tagja vagyok egy olyan csoportnak is a facebookon ahol megdöbbentő történeteket olvasok olyan diákoktól, akiket szánt szándékkal pécéznek ki tanárok. Valamelyikük meg is lopta a másikat. 

Segítő videóm a Támpontnak

Bármi megtörténhet és nem tudni mikor következik be az újabb ellehetetlenítő törvény.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.