2020. május 11., hétfő

BŰNÖS LELKEK


Az RTL klub nemrégiben elindított egy ún. oknyomozó sorozatot, amelynek két adását az interneten néztem meg. Ezek hasonlítanak azokhoz a műsorokhoz, amelyeket az Investigation Discovery-n is látni lehet. Az ottani történetek azonban az USA-ban történtek. Az RTL klub új műsora kb. hasonló módon indította el saját változatát, csak épp a hazai bűnügyek terén.

Az első részben a Szita Bence gyilkosságot mutatták be. Megdöbbentő és felkavaró eset. Engem is nagyon megrázott az ügy, mert egyrészt engem is Bencének hívnak, másrészt ijesztő az a gondolat, hogy léteznek olyan kegyetlen, lelketlen és gonosz emberek, mint az a három gyilkos, akik a fiút meggyilkolták. Most persze nem szeretném részletezni az esetet, a neten elolvashatók a gyilkosság körülményei és miértjei. Hozzáfűznivalóm viszont nagyon is van. Polcz Erikáról kiderült, hogy két arca volt és ezt ügyesen tudta leplezni mások előtt. Valójában egy szörnyeteg bújt meg az ún. álarca mögött. A gondolat, hogy egy kisfiú áll a szerelmének útjában és emiatt meg kell öletnie is önmagában borzalmas. Főleg hogy két bűnözővel kavart. Egy normális életet élő, rendes állással rendelkező nő hogy süllyedhetett ennyire mélyre? Az adást nézve elborzadtam. Elfogott a hányinger, hisz ez sokkal több, mint gonoszság. Én mélyen elítélem a gyerekgyilkosokat! Főleg azért, mert megfosztják őket a jövőjüktől, elveszik őket a szüleiktől. Egy szülő pedig sohasem tudja feldolgozni gyermeke elvesztését. Én tudom, mert István barátom édesapjának halálát a nagyszülei sosem heverték ki.

Volt egy leadatlan interjú Szita Bence gyilkosaival. Anno a Hír TV-ben is volt egy, amiben az elkövetők egymásra mutogattak. Most is ezt láttam az RTL-es adásban, csak abban Hír TV-s Polcz Erika interjúnak egy részlete zajlott le. Mutattak jeleneteket a tárgyalásról is. Részletesen elmondták, hogy Bencét mérgezték és állítólag Erika erről beszélt másokkal. Akik ezt tudták miért nem tettek semmit sem? Ja, azért mert nem akartak beleavatkozni?! Ez dühítő! Ha ez a mérgezés kiderül, akkor a kisfiú még élne! Mert eleve gyilkossági kísérlet miatt Polcz Erikát már becsukhatták volna, és így nem kerül a képbe az a két hajléktalan. Szita Bence édesanyja és nevelőapja nem hibásak, hisz honnan tudták volna, hogy Polcz Erika mire készül? Honnan tudták, hogy mi fog történni? Az egyetlen hibás ebben Polcz Erika aki kitervelte ezt az egészet. Mikor a vele készült interjút láttam a Hír TV-s videóban nem hittem neki, bár nagyon hihetőnek tűntek a szavai. A kedvesebb „énje” beszélt. Bogdán és Kertész közül Bogdán volt, aki bizonyosan többször bántotta a kisfiút, Kertész pedig mint egy csicska végeznie kellett a saját dolgát, Polcz pedig élvezettel nézte az egészet. A tárgyaláson Kertész sírva kért bocsánatot a szülőktől. Ha nem is ő ölte meg Bencét, segíthetett volna a fiúnak és megakadályoznia a tragédiát. Ő is bűnös! Már mind a 3 gyilkos meghalt a börtönben rákban. Nem sajnáltam őket, sőt örültem is neki, mert ezt érdemelték. Sajnos a haláluk sem változtatta meg a dolgokat, hisz Bence családja egy életre tönkrement. Nevelőapja szintén rákkal küzd, az anya is beteg. Szegény asszony nem tehetett arról sem, hogy anno le kellett mondania a fiáról a műtétjei miatt. Senki se gondolta volna, hogy alakul az élet. Sajnos gonosz emberek mindenhol vannak, és nem mindig vesszük észre valódi arcukat.

A Bűnös lelkek második adásában a Skálás gyilkosokról esett szó. Az egyik elítélt Bene László 26 éve él a rácsok mögött. Ő és egy másik társa Donászi Aladár hidegvérrel megöltek egy egyetemistát 1992-ben, aztán két vadászt. Volt egy győri akciójuk is előtte, ahol egy ember vesztette életét. Ez is felkavaró történet, főleg az egyetemista esete, aki csak aprópénzt szállított taxin keresztül és a gyilkosok nem kímélték. Ugyan elkapták a tetteseket Donászi 2001-ben öngyilkos lett. Bene Lászlót a mai napig nem engedik szabadon. Merem remélni, hogy a rácsok mögött marad haláláig, ugyanis ő és társa szintén tönkretették áldozataik családját. Az egyik megölt vadász édesapja mai napig gyászolja a fiát, aláírásgyűjtésbe kezdett, hogy állítsák vissza Magyarországon a halálbüntetést. A legsúlyosabb börtönbüntetés hazánkban a tényleges életfogytiglan, amikor is egy elítéltet soha sem engednek ki, mert annyira súlyos volt a tette, hogy örökre el kell zárni őt a társadalomtól. Szita Bence gyilkosai is ezt kapták. Tudván, hogy nincs menekvés, a börtönben elszenvedett kínok meghozták gyümölcsüket. Súlyos rákbetegek lettek az elkövetők és sok szenvedés után haltak meg. Bene László egyesek szerint veszélyes lenne a társadalomra, másrészt nem is akarna kimenni a sittről. Hát belül tágasabb.

Ugyan nem tartozik ide, de David Chapman, John Lennon gyilkosa sok éve próbálkozik kijutni a börtönből, de Lennon özvegye mindig figyelmezteti a hatóságokat, hogy Chapman veszélyes lehet. Kétévente mindig elutasítják a kegyelmi kérvényt és ez úgy látom, hogy mindig így fog maradni.

A Bűnös lelkek egy érdekes műsor, viszont azzal nem értettem egyet, ahogy a műsorvezetők Szita Bence sírjánál álltak. Én azt gondolom, hogy a kisfiút hagyja a média békében nyugodni.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.