2020. május 16., szombat

ELBONTOTT BURKOLATOK



Javában tart a 3-as metró Ferenciek tere és Arany János utca állomásainak ún. szétkapása, vagyis bontják a megállók burkolatait. A metrófelújítás honlapján szokásos módon nagyon kevés információt, képet osztanak meg, és nem ügyelnek kellőképpen a részletekre, ahogy kellene. Én ahogy tehettem, megtettem mindent amit tudtam. Újra lementem maszkostul, telefonostul a metróba és a szerelvényből videókat és képeket csináltam.




Arany János utca (2020. május 14.)











 Ferenciek tere (2020. május 14.)


Visszafelé indulva azonban a Ferenciek tere másik oldalát szinte már teljesen eltakarták az utasközönség elől. Ez azt jelenti, hogy a komolyabb munkák fognak elindulni, ami biztos sok porral és kosszal jár majd. Számítani lehet újabb azbesztes beavatkozásokra, hisz a 3-as metróvonal középső szakasza 39,44 éves.  Szerencsém volt, hogy most mentem le és nem kb. egy hét múlva, mert biztos, hogy teljesen elfedik majd az állomásokat. Csak napok kérdése.

Kísértet állomás
A Kálvin téren teljesen egyedül voltam, sehol egy lélek. Félelmetes volt a mozgólépcső hangja emberek nélkül. A fémoszlopra figyelmeztető üzenet volt ráragasztva, és áprilisi mozi ajánlóban a Trollok 2. részének plakátja volt kirakva. A metróperon előtti reklámfelületek hasonlóan néztek ki, mint múltkor a Nyugati Pályaudvaron. Mintha megállt volna az élet.




Lassan, de kezd helyreállni az élet és ennek nagyon örülök, mert fokozatosan oldják fel a korlátozásokat.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.