2019. január 29., kedd

Mesés plakátok új tollakkal


Már gyerekkoromban lehetett kapni különleges tollakat, melyek elég drágák voltak sajnos, viszont szuperül lehetett írni és rajzolni velük. Akadt olyan is, amely illatos volt. Tizenéves koromban rajongtam a zselés tollakért. Először rendes íróeszközként vásároltam sötét, világoskék, aztán barna, piros és zöld színben. Később elterjedt a tűzpiros (fahéj illatú), barna (csoki illatú), és fehér (pop porn illatú) zselés tollak, melyek sajnos csak rövid ideig voltak kaphatóak. Természetesen csillámos változatúakat is árultak, de az óta szinte csak a normál zselés tollakat árulják. Esti iskolás koromban a Stabilo tollakat használtam, mert sokan tanácsolták, mivel eléggé népszerű volt az osztálytársaim körében. Általános iskolás koromban volt nekem pirosban és zöldben.

Még karácsony előtt megfigyeltem a Pirex papírboltok pénztárainál, hogy új Stabilo filctollak kaphatóak. 5 féle színben árulnak metálos (kristály) csillogású filceket, amelynek 600 Ft darabja. Két ünnep között egy világos aranyszínűt vásároltam, de újév után megvettem a további 4 színt. Metál kéket, ezüstöt, sötétebb aranyat, végül zöldet.


Ezek a különleges tollak hófehér papíron is használhatóak, de feketén sokkal jobban látszanak a rajzok, ábrák és írások. Egy normál színes filctoll rajzai nem igen láthatóak fekete papíron. Úgy döntöttem, hogy a városkámban „megrendező” eseményekhez egyedi, kézi készítésű plakátokat csinálok, melyek fontos anyagai a Fantasma Valley zokni alakú városommal kapcsolatos újabb könyvemhez.



Kicsit nehéz volt megtervezni a plakátokat. Az Alejandro Sanzosat főleg. Mivel nemrég decemberben az egyik kedvenc énekesem betöltötte az 50-et, így az ő tiszteletére a kitalált városomban, Fantasma Valleyben „megrendezésre kerül” a SANZ50, amely egy 3 napos zenei maraton „lesz” az Amfiteátrumban. Szintén itt „lesz” a 80-90-es évek retró partija, ahol közkedvelt slágerek hangzanak el magnókazettáról és bakelitlemezről. A BN kitalált TV csatornámon pedig a Latin klub bár születésnapi adása lesz megtartva, amelynek rajzát szintén fekete papíron készítettem.  A kazettás és Alejandro Sanzos ábrát, amin az énekes a fal felé fordul azt indigó segítségével rajzoltam meg. Egy színező formát alkottam, majd kiszíneztem. Persze készítettem másféle plakátot, pl. az Ezüstgyárral kapcsolatos nyílt napról is, amelyhez ezüst ragasztószalagot és ezüst ceruzát használtam fel. 

Készülődés 2020-ra

1 év múlva lesz a zene éve, és már elkészítettem egy olyan plakátot, amelyben az általam megtervezett logó és mellé számos énekesek nevei vannak leírva, különböző színű metálcsillogású filctollal: 



Akik szeretnek rajzolni, azoknak ajánlom a Stabilo új filctollait, amely iskolai tolltartókból sem hiányozhat. Nemrég újra elkezdtem használni a középiskolai tolltartómat, ahol kiemelt helyet kapnak az új tollaim. Arany és ezüst ceruzát is használok, de szeretek ezüst lakkfilccel is dolgozni. Sokat járok papírboltba, és amikor valami különlegesség van, azt mindig megveszem. Ilyen pl. egy új mintás füzet, vagy egy különlegesen szép toll. Pl. most a Stabilo. Nem költök többet pár száz forintnál, mert van, ami nem éri meg az árát.


B E N

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.