2019. január 31., csütörtök

FILMAJÁNLÓ: Ó ANYÁM!



Amikor Magyarországon bemutatták az Ó anyám! című filmet, sajnos elég gyenge nézettséggel ment, és hamar lekerült a moziműsorról. Mondta is nekem egy filmkritikus ismerősöm. A film pedig érdekelt, csak mikor megnézhettem volna akkor már nem játszották a mozik.

Múlt hónapban sikerült beszereznem 1 rugóért dvd-n. Gondoltam magamban akkor már megnézem. A film sztoriját olvasva nagyon kíváncsi voltam, hogy Goldie Hawn annyi év után hogy teljesít egy még mainak mondható vígjátékban.

Az Ó anyám! 86 perces vígjáték, aki egy fiatal buta lányról, Emilyről szól. A pasija nem bírja elviselni, és szakít vele. Emily már azt tervezte, hogy párjával Ecuadorba utaznak, de mivel nincs ki vele tartson, ezért az anyját, Lindát (Goldie Hawn) viszi magával. Két totálisan különbözően gondolkodó ember kalandját ismerhetjük meg a vígjáték során. Goldie Hawn karaktere rendben volt. Kissé régimódi, óvatos édesanyát alakít, aki úgy elvan a cicái és a megszokott egyszerű kis életével. A lánya, Emily tipikusan a buta szőke nő kategória. Most nem azt akarom írni, hogy a szőke nők buták, csak a karaktert jellemeztem. Emily egy bulizós, szókimondó lány, aki annyira ostobácska, hogy még abba a csapdába is beleesik, amelyről messziről bűzlene, hogy baj lehet belőle. Emily-t és és az anyját, Lindát az útjuk során elrabolják. Ugyan sikerül megszökniük, mégis rádöbbennek, hogy kevés esélyük van a túlélésre. Egyrészt egymás idegeire mennek, másrészt anya és lánya közelebb kerülnek egymáshoz és így kicsit megismerhetjük a család hátterüket is. Emilyből kissé érett lány lesz a film során és meg tanul bátrabb lenni, gondolni a másikra. Igaz a film során lesz pár hulla és közönséges viccek, de nagyon érződik benne egy anya ragaszkodása a lányához, illetve a fiához, ki otthon maradva mindent megtesz, hogy megmentse a családtagjait, még ha más idegeire is megy. Emily is kitesz magáért a film végére és hasznos karakterré válik. Amúgy pszichológiai szemmel az jött le nekem még, hogy Linda rosszul sikerült házassága miatt a nő zárkózottá vált és talán Emily ezért hagyta ott a családi fészket. Belemenekült egy semmitmondó világba, ahol nem volt hasznos. A sors keze úgy akarta, hogy anya és lánya utazzon el, és éljék meg mindazt, amit átéltek. Én azt láttam, hogy nemcsak Emily volt a hibás, de Linda is.

A filmre egy erős 3-ast adok, mert jobbra számítottam. Tipikus mai film, még ha 2017-es is. Nagyon jól el van találva a történet, a szereplők, bár bizonyos részekkel nem voltam megbarátkozva. Nem értem, hogy Goldie Hawn miért vállalta el a másik főszereplőt. Az Óvakodj a törpétől!, a Hárman a slamasztikában és az Elvált nők klubja című filmhez képest ez a film véleményem szerint nem volt neki való. Én Goldie Hawn miatt voltam kíváncsi erre az Ó anyám!ra. Olyan film, ami pár év múlva újranézhető. Ez majd akkor kiderül. Én ajánlom azoknak, akik szeretik a vígjátékokat, mert meg lehet szakadni a nevetéstől.

B E N

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.