2017. május 13., szombat

Látogatás egy rejtélyes házban


Régóta foglalkoztatnak különböző gyilkossági helyszínek, de a témái is. Nem csak én, mások is szeretnek rejtélyes bűnügyekről olvasni, videót nézni. Minél régebbi az eset annál izgalmasabb. Magyarországon számos olyan helyszín található ahol annak idején rejtélyes halálesetek, gyilkosságok történtek.

2002-ben a TV2-n volt a Nyom nélkül című oknyomozó műsor, melyben Máté Krisztina havonta jelentkezett egy adással. Mindegyik olyan megoldatlan rejtélyeket, bűncselekményeket tartalmazott, ami régebben történt. Egyike volt az 1983-as Elbert János és családjának rejtélyes halála. Máig tisztázatlan körülmények között az egész família meghalt. Elbert Jánost 1983-ban Siófokon a Balatonban találták meg holtan. Halálának oka fulladás volt. Ám azonban sokan ebben kételkednek. Nem sokkal később fia, aki valósággal rajongott édesapjáért a Dunából húzták ki holttestét, majd Elbert János felesége is elhunyt. A fiú és édesanya esetét öngyilkosságnak könyvelték el, ám az ő halálukkal kapcsolatban is felléptek különböző teóriák miszerint ők is gyilkosság áldozatai lettek. Elbert János özvegye a Kossuth Lajos utca-i lakóház folyosójáról a mélybe vetette magát.

Az RTL klub készített a témával kapcsolatban egy dokumentumfilmet is:

„Jobb az Elbert üggyel nem foglalkozni.” Mondták Odze Györgynek, akinek annak idején megjelent egy könyve az Elbert rejtéllyel kapcsolatban.


Jómagam annyit foglalkozom az üggyel, hogy a neten elolvasom az esettel kapcsolatos írásokat és megtettem, hogy elmentem abba a lakóházba ahol Elbert János felesége meghalt. Hogy miért? Puszta kíváncsiságból. 






Forgattam is a helyszínen és ennek anyagát az estiBEN 29. adásában láthatjátok majd.

Mindenkinek hasonló a véleménye az Elbert üggyel kapcsolatban, miszerint gyilkosság történt. De ez sajnos már nem fog kiderülni soha, főleg hogy 1983-84-ben történtek a halálesetek. Ennyi év után az ügy elévült, nem lehet már felelősségre vonni senkit sem. A lakóházban fura érzés volt fotózni és videózni. Félelmetes volt a körfolyosó, és a másik lépcsőház is. Mindezek mellett nagyon izgalmas kalandként éltem meg ezt az egészet. 

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.