2017. május 20., szombat

Egy kellemes hétvégi meglepetés

Reggel nagyon korán ébredtem. Elhatároztam hogy elmegyek sétálni egyet. A Mamut 2-be mentem, hogy meglepjem magam valamivel. Elég nehéz hetem volt és szükségem volt arra, hogy megajándékozzam magam egy kis aprósággal. A Média Marktba megnéztem egy zenei DVD-t, amelyet korábban meg akartam vásárolni, de aztán rájöttem, hogy nem érte volna meg a vásárlása. Kicsit körülnéztem a CD-k között és épp indulni akartam, amikor megpillantottam Julio Iglesias új albumát. Nagy meglepetésben volt részem, mert az énekes duettet énekel különböző latin zenei énekessel. Gyorsan bele is hallgattam és tetszett! Gondoltam magamban: Ez kötelező darab! Egy különleges duett albumot vettem, amely nagyon érzelmes és hangulatos. Julio Iglesias együtt énekel Diego Torressel, Juan Luis Guerrával, Sin Banderával, Thaliával, Placido Domingoval, Pablo Alboránnal, Omara Portuondoval, Andrés Calamaroval, Joaquin Sabinával, Eros Ramazzottival és Mario Dommal. Az album 12 számot tartalmaz. Azt furcsálltam, hogy Alejandro Fernández, mint mexikói énekes nem volt „jelen” a számok között. Sok évvel ezelőtt ugyanis Julio Iglesias és Alejandro Fernández közösen már énekeltek duettet, melyet újraénekelve megjelenhetett volna ezen a lemezen. Jó lett volna, ha Ricardo Montaner, Alejandro Sanz, Armando Manzanero és Laura Pausini is csatlakozik Julio Iglesias zenei köreihez, az új albumához. Ez annyira viszont nem volt vészes, az album így is nagyon tetszett nekem.  


Egy új albummal úgy vagyok, hogy egy nap 2-3 alkalommal is meghallgatom, mert nem lehet betelni vele. Mintha egy tál corn flakes-t ennék magában, tej nélkül. Nem elég, újabb adagot szórok a tálkába. Szeretek újdonságot hallgatni, ismerkedni vele. Minél többet hallgatunk egy lemezt, annál jobban megtanuljuk dúdolni a dallamait, fülünk memóriája is elraktározza a csodás új élményeket. Egy lemez újdonsága addig új, amíg még ismerkedünk vele, aztán miután már tudjuk milyen és évek telnek el az újdonság varázsa elszáll, viszont újrahallgatjuk azokat időről időre. Eltelhet X év, az élmény megmarad.

Julio Iglesias új lemezét megvehetitek a Mamut 2. Média Markt üzletében. Én ott vásároltam meg, viszont más Média Markt boltban is lehet kapni. Minden latin zenei szerelmesnek ajánlom, de azoknak is, akik odavannak az érzelmes zenékért. Ezzel az új Julio Iglesias duettes lemezzel igazi latin zenei kincsre leltem, főleg hogy teljesen új. Nagyon örültem neki! J
BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.