2017. május 22., hétfő

Autista Akadémia kerámiafestés


Múlthéten az Autista Akadémia idei befejező része, ahogy a tavalyi, idén is rendkívüli módon zárult. Én, a többiek és az Akadémia vezetői elmentünk egy különleges helyre ahol ingyen festhettünk kerámiás tárgyat. Az AURA Egyesület szervezte meg ezt a rendkívüli programot. Lehetett választani bögréből, kaspóból, tálból és tányérból. Nagyon örültem ennek az alkalomnak. A találkozó a Kálvin téren volt. Onnan csak be kellett sétálni a kerámiás üzletbe. Mindenki kiválasztotta, hogy mit szeretne. Én egy tányér mellett döntöttem. A bolt egyik vezetője elmondta, hogy mit, hogyan kell csinálni és hogy rendelkezésünkre állnak az üzlet festékei. Én épp színeket válogattam, amikor felfedeztem egy forgót, amely megkönnyítette a munkám. Az asztalomhoz vittem és azt terveztem, hogy színes körkörös mintázatú tányért fogok festeni.






Íme a remekművem égetés előtt


 
A remekművem égetés után

Sajnos csak 2 óránk volt arra, hogy elkészüljünk, de szerencsére épp hogy be tudtam fejezni. A kifestett kerámiákat sajnos nem hozhattuk haza aznap. Várni kellett egészen máig, míg kiégetik. Ma 13 órától lehetett értük menni. El is mentem, hogy megnézzem, milyen lett a kiégetés után. Az eredmény lenyűgöző volt! J Édesanyámnak ajándékoztam, akinek nagyon tetszett. Nemcsak neki, másoknak is. A többiek is szép munkát végeztek. Ők majd külön elmennek a saját munkáikért. Nagyon jól néz ki a kerámiás üzlet is:




 


A múltheti Autista Akadémia fagyizással zárult. Meghívtak minket a Ráday utcai Fragola fagyizóba 2 gombócra. Én mentás epres, és pisztáciás fehér csokis fagylaltot ettem. Nagyon ízlett. Egyelőre nem tudni mikor lesz folytatása az Autista Akadémiának. Ez a pályázattól függ. Én nagyon jól éreztem magam ezen a délutánon. Kedvet kaptam arra, hogy külön elmenjek kerámiát festeni néha-néha. Hihetetlen mennyire jól sikerült a tányérom! J Büszke vagyok a művemre! J

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.