2016. június 10., péntek

Phil Collins: But Seriously remastered

Ma jelent meg Phil Collins utolsó két remastered albuma. Az 1989-es But Seriously és a 2010-es Going back újrája. Tegnap tettem egy kísérletet, hátha lehet már kapni, így elmentem a Mammut 2-be ahol a többi remastered lemezt is megvettem de nem volt. Ma viszont az Árkádban rábukkantam a polcon. A But Seriously-t meg is vettem, viszont a Going Back-et nem. Azért, mert 2010-ben megvettem a 2 lemezes deluxe kiadását. Sajnos az album nem nagyon tetszett néhány dalt leszámítva. A mostani kiadás szintén 2 lemezes, de a 2010-es változatban 25, míg az új verzión mindössze 14 dal található. A második lemezen pedig koncertfelvételek. 
a 2010-es Going Back kiadás

A But Seriously című albumot bakelit változatban is megjelentették. A korábbi kiadás mindössze 1 lemezes volt, melyen kevesebb dal volt. Az új bakelit verzió azonban 2 lemezes és több számot tartalmaz. Sajnos azonban nem tartalmazza a koncertes és a démó számokat melyeket a CD kiadás viszont igen. A But Seriously deluxe változat első korongja az albumot tartalmazza amelyen a népszerű Another day in paradise című szám hallható. Ugyanez démó verzióban megtalálható a kettes lemezen, de volt egy harmadik változata is amelyet még 2014-ben hallottam, viszont azt nem tették rá a lemezekre. Homeless volt a címe és az Another day in paradise démójaként tüntették fel:
Ezek szerint lehetséges hogy kétféle démó változat készült. :) Mindegyik nagyon szép, és csodás a hangulata. Véleményem szerint helye lett volna a kettes lemezen. A második korong koncertfelvételeket tartalmaz, amelyek mellett démó változatok is vannak. Olyan változatokat is találtam, amelyeket még nem hallottam soha. Természetesen extra dalokat is tartalmaz a kiadvány. Ez a Thats how I feel és a You we been love. Az Always (live) című dal a 2004-es Love Songs válogatás lemezen viszont rajta van. Phil Collins sajnos nem mindegyik számát tette rá a nagy lemezeire, csak a maxi, másszóval kislemezeire amelyek extra dalként szolgáltak. 

Régi és új kiadás együtt

MI TÖRTÉNIK A RÉGEBBI KIADÁSOKKAL?
Remek ötletem támadt! A sok évvel ezelőtt felvásárolt régebbi Phil Collins CD lemezeimet be fogom kereteztetni, mivel a remastered kiadásokat fogom hallgatni. A régiek "visszavonulnak" és a telenovellás dvd-s polcom felett lesz majd a falra akasztva. Kb. így fog kinézni:
A projektet őszre tervezem, a 30. születésnapomra. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.