2016. június 13., hétfő

Fincsiségek nyári napokra

Ezeket a képeket az elmúlt években készítettem. Szeretek minden gyönyörűséget megörökíteni. Itt a nyár, és szeretnék pár tippet adni azoknak, akik szeretnek nassolni és főzőcskézni. Főleg este, kellemesen lágy zene társaságában. 


 
Egres, málna és áfonya
Ideális megvásárlásuk után a mélyhűtőbe tenni, és megvárni amíg ropogósra nem fagy. Mennyei hűs finomság a meleg nyári estékre. Ajánlok mellé epret is.

Carte D'Or feketeerdő torta 
A kedvencem! :)

Grandes Exitos
Saját receptem. Ebédként és reggeliként is fantasztikus. Olyanoknak ajánlom akinek háztartásában van krumplisütő gép. Nem kell más hozzá, mint krumpli, sárgarépa, kukorica, fokhagyma. Ha húsosan szeretnénk, akkor a virslit javasolnám. A hozzávalókat felkockázva, leöntve egy pici olajjal, majd a krumplisütőben 25-30 percig süssük. Ha elkészült akkor a finomságokat egy nagy tálba szórjuk. Ajánlom a nápolyi ketchupöt, de mindenképpen Globus vagy Univer ketchup legyen! Vagy Glóbus öntettel is javasolnám. Úgy még finomabb. Ha elkészültünk az összekeveréssel, akkor darált barbeque-s vagy chilis Mexicorn-t szórjunk a tetejére. Ezután legalább egy óráig hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek.  

Ben féle "szívós" spagetti
 Bolognai vagy milánói port vegyünk amihez főzéskor picit több vizet adjunk hozzá. Tetszés szerint tehetünk bele fehér és sárgarépát. Kissé leveses szószt kapunk. Ha a tészta megfőtt, akkor egy tálba öntsük össze a lével. Keverjük össze, majd egy teljes napig hagyjuk állni. A tészta magába szívja a levet. Miután az egy nap letelik, akkor tegyük be a sütőbe. Sütés előtt füstölt sajttal dekorálhatjuk. :)



Savanyú gyümölcs cukorka, selymes Cadbury  tejcsoki, Toffifee és három féle csokis mini négercsókocskák. Nélkülözhetetlenek a nappali nassolásokhoz 


 
Reggeli kombinációk.  
Bűn tejjel keverve megenni, mert alázna! Barcelonában kukoricapelyhet, és különböző müzliket kevertem össze, majd magában kanállal megettem. A képeken látható müzli és csokis rizspehely mellett darált kukoricapelyhet is ajánlok. Magában megenni nagyon szuper. Torták és sütik dekorálásához is használom. 

Vidám torta
Palacsintákba kent mogyoróvaj, majd a tortás külsőre csokis pudingot öntünk. Kukoricapehellyel és M&M-s csokigolyókkal dekorálhatjuk. :) Saját recept. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.