2023. június 22., csütörtök

SEGÍTSÉGNYÚJTÁS (2023.06.12.)

Hétfőn, június 12-én újra találkoztam Ágnessel. Mivel ezen a héten eléggé nem tudom mire lesz időm és megígértem neki, hogy a héten összefutunk. A hétfő délutánt választottam. Biztos, ami biztos alapon. Előtte művészetterápiára mentem. Volt egy vak pár, akik nem ismerték ki magukat a felújított Nagyvárad téri metróállomáson. Szerencse hogy ott voltam, mert elkísértem őket a beépített liften az aluljáróig, majd onnan a felszínre. Miközben kísértem őket elmagyaráztam nekik, hogy mi merre található, ill. azt is, hogy a metrómegálló bejárat közelében már mozgólépcsők vannak, nem normál lépcsők. A pár nagyon hálás volt nekem. Azt tudom, hogy a vakoknál mindig van egy megszokott útvonal, ahol biztonságban tudnak közlekedni. Viszont ha kutyával vannak, akkor az rosszabb, mert az eb lába könnyen balesetet szenvedhet, ezáltal a vak gazdija is. A mozgólépcsők pedig sokszor a legváratlanabb helyzetekben is megállhatnak. Ahogy a liftek is könnyen elromolhatnak. L Jelenleg a Határ út az egyetlen olyan metróállomás, ami még nem akadálymentes, ugyanis nagyban zajlanak az aluljáró felújítási munkálatai.

Művészetterápián befejeztem azokat a színezéseket, melyeket előző este már nem tudtam. Délután pedig Takács Ágnessel találkoztam ismét a Deák téren. Eljött velem Kelenföldre hogy a Celine Dion lemezem elhozzam, utána szkennelnem kellett ismét a Copy Guruban. Jó lenne lassan egy itthoni szkenner, mert akkor gyorsabban haladnék. Van egy A/4-es füzetem, amiben a kitalált városom, Fantasma Valley 10. metróvonalának állomásterveit rajzolom bele. Elég nehéz munka, nemrég videót is készítettem a rajzolásokról.


















Ágnesnek nagyon tetszettek a rajzaim. Megjegyezte, hogy tehetséges vagyok. Direkt elvittem magammal a tollaimat, papírjaimat hogy Ágnes is rajzolhasson valamit az eszközeimmel. Még sosem rajzolt fekete papírra. Gondoltam akkor kipróbálhatja. Ágnesnek a zöld szín a kedvence. A világosabb árnyalatú metál filctollat ajánlottam neki, ami kompatibilis a fekete papírra.



Ágnes szépen rajzol, de munka közben megfigyeltem, hogy ügyetlennek tartotta magát. Láttam rajta, hogy nincs elég önbizalma. Folyton bénának nevezte magát. Pedig Ágnes nem az. Mondtam is neki azt az esetet, amikor 2019-ben a Támpontba jártam. Ott volt egy rajzszakos ember, aki azt mondta, hogy aki tud színezni, vagy bánni a rajzeszközökkel az tud rajzolni. Teljesen mindegy hogy mit alkot, mit produkál az illető. Ágnesnek van miben fejlődnie. Megmutattam neki, hogy kell hullámos felhőt rajzolni, virágokat, egyebeket. Megjegyzem ugyan van tehetségem, de nem tudok rendes emberi alakokat rajzolni és a fotózáshoz jobban értek, mint a rajzoláshoz, ugyanis rajzból mindig hármasom volt a suliban. Pálcika, vagy épp mézeskalács külsejű embereket tudok papírra vetni. Az utóbbit még Dominó mutatta meg a Fórumszínház egyik alkalma során, és így tanultam meg mézeskalács embert rajzolni. J Ha valamihez nem úgy értünk, ahogy kellene még nem vagyunk bénák, lehet tanulni. Én sem értettem mindent anno. Jó példa az-az időszak, amikor az első dvd borítóimat készítettem, vagy épp az első háttérképeimet csináltam az első weblapomra még 2008-ban. Mindenki picit ügyetlen valamiben, de tapasztalatból tudom, hogy lehet fejlődni, fejleszteni egy tudást. Főleg akkor, ha tanulunk a másiktól. Ágnesben sokféle érték van, amit még ki kell aknáznia, bányásznia. De ehhez nyilván idő kell. Én a barátságommal segítek neki és fogunk még együtt rajzolni. Mert tudom, hogy az alkotás mennyire jó hatással van a lélekre. Ezért is járok művészetterápiára, és készítek itthon művészetterápiás adásokat, hogy ne csak magamon, de másokon is segítsek. Mert tudom, hogy mennyi sérült lélek van ebben a világban. És ez a virtuális ajándékom csak a jó embereknek szól.



Ágnessel a Fekete kutya bárba mentünk. Ott ahol legutóbb Istvánnal voltunk. Nagyon csendes volt ismét a hely. Ágnesnek és édesanyjának külön merített papírra rajzoltam metál filctollal egy szép rajzot. Aznap művészetterápián a Progresso ceruzákkal színeztem, melyek fekete papírra is jók, de az a nagy bajuk hogy folyton kitörnek és néha nehezen hegyezhetőek. L Inkább a metál filctollaknál maradok. Az a biztos. Kész szerencse hogy nem vettem Progresso ceruzákat! Nagyon drága egy 12 db-os készlet!

18 óra előtt mentünk el Ágnessel a bárból, majd hazajöttem a villamossal. Ágnessel el tudok beszélgetni a telenovellákról. Sokat beszélgettem vele olyan sorozatokról, amelyeket még ő sem ismert. Ajánlottam neki hogy nézzen bele néhány spanyol nyelvű, eredeti, vágott telenovellás dvd-be amelyeket még 2008 és 2015 között vettem.


Ágnessel jó volt együtt lenni, de néha úgy éreztem sok voltam neki. Ő persze mondta, hogy szó sincs ilyesmiről. Itthon meghallgattam a Celine Dion: D’eux albumát. Celine francia zenei oldalát annyira nem ismertem. Nagyon tetszik! Anno 2003-ban a One Heart mellett egy francia lemeze is megjelent. Tervezem majd azt is megvenni.

A 12.-i hétfői nap nagyon jól sikerült. Meg is ünnepeltem egy Mars dobozos jégkrémmel. Isteni volt az íze! Megettem egy Kisvárosi gyilkosságok rész alatt. Utána Huntert néztem. Lassan az első évad végére érek. A Hunterről majd évadonként fogok egy beszámolót is írni.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.