2021. november 4., csütörtök

BENovelas Halloween 2021.

Idén rendhagyó módon zajlott le a Halloween. Sok minden megelőzte. Nehézségek, szomorúságok, egyebek. De eljött idén is a várva várt ünnep. Magyarországon nem szokás Halloweent ünnepelni, mert az amerikai ünnep, bár vannak helyek, ahol szeretik tartani. Nálam is megrendezésre kerül minden évben, mert szeretem az ősz ünnepét. Tavasszal a húsvétot, ősszel a Halloweent, télen pedig a karácsonyt ünneplem. Nyáron családi születésnapok vannak.  

A világomban minden szabad, ami szem szájnak ingere. A Halloweent azért szeretem, mert nagyon jó dolog tököt faragni, sütőtököt sütni, őszi ételeket készíteni és kidekorálni a szobát. Megvan a Halloweennek a maga sajátos színvilága, amiért rajongok. Sajnos a gyerekek nem voltak itt, mert a szüleikkel Lilafüredre utaztak. Az idei Halloween ennek ellenére is megrendezésre került.

2021. október 29-én kezdődött el az idei Halloween megnyitója. Szeptember vége óta vannak kirakva az idei dekorációk, melyeket már meg is mutattam egy korábbi cikkemben.

A Nándori cukrászda is Halloween ünneplőbe öltözött és limitált ideig lehetett kapni halloweeni mignonokat. Szilvalekváros-fahéjas, gesztenyés, mákos és puncsos ízben. Én a szilvásat és a puncsosat kóstoltam meg, de a szüleimnek vettem egy mákosat is.






Nekem nagyon ízlett a halloweeni mignon, de sajnos sok Halloween cucc már nem volt kapható sehol sem, mert mindenhol a karácsonyi dekorációk voltak kipakolászva. 

Október 29-én este kifaragtam a két darabos Tescóban vásárolt tökeimet. 159 Ft volt kilója, és szintén a Tescóban vettem kimagozott sütőtököt, mert azt terveztem, hogy 30-án ünnepi ebédet készítek. Édesapám a tesómékkal ment el Lilafüredre így édesanyámmal voltam itthon Halloweenkor.







A tökfaragás mellett a Gyilkos Halloween (Halloween Kills) filmzenéjét hallgattam. Rajtam Michael Myers maszk volt. Nagyon élveztem. Kár, hogy filmszerkesztő programom már nincs meg, mert megspékeltem volna hangulati elemekkel.




A tököket elrendeztem, majd másnap, október 30-án merített piros papírból csináltam leveleket. Múltkor az arborétumból hoztam néhányat, amelyet hozzáraktam a dekorációhoz. 30-án a konyhában főztem és sütöttem. A sütőtökös spanyol csirkém készítettem el mézesen és körtésen. Remekül sikerült!



Amikor Nehéz Györggyel elmentünk a rétes házba, ott ettem sütőtökös mákos rétest. Arra gondoltam én is elkészítem életem első rétesét és sikerült. Citrom és narancs reszelt héját adtam hozzá, amitől különleges íze lett a rétesnek. Elősütött reszelt sütőtököt kevertem a vaníliás cukros mákos masszatöltelékemhez, amiben egy kis maradék kakaós Győri édes kekszet is beletörtem. Ezután megtöltöttem a rétesem.


Megszórtam a végén cukrozott Nesquik kakaóporral és elneveztem múmiarétesnek. Beleszúrtam azokat a tökpálcákat, melyeket anno a Lindt csokival árultak. Remek, többször felhasználható sütis dekoráció.



A rétesem túl jól sikerült. Leginkább a narancs és a citrom ízét lehetett érezni benne. Elmosogattam, majd tanultam a közelgő vizsgámra, majd ezután este megkezdtem a Halloween éjszakáját. Félelmetes horrorshow-t rendeztem. Szokásomhoz híven idén is remekül elrendeztem az éjjeli hangulatvilágításokat.










Háttérzenének a Halloween 4. filmzenéjét használtam, mert remekül passzolt a hangulathoz. Vettem egy különleges illatgyertyát is, amellyel finom illatot varázsoltam.
















A Október 31-én is készítettem egy újabb horroros előadást, és csináltam egy extra, nem publikus videót is, amelyet csak a facebookos csoportban osztok meg. Vannak dolgok ugyanis, amelyek nem mindenkire tartoznak.


November 1-e is Halloween volt, de mellette Mindenszentek, vagyis halottak napja. A töklámpások utolsó napja is volt egyben. Már eléggé rossz állapotban voltak a tökök. Kezdett belül rohadni. Mécseseket gyújtottam a halottaimnak.

Halloweeni dekorációk elbontása előtt


"Haldokló töklámpások"

Illatgyertya

November 2-án került sor a halloweeni dekorációk elbontására. Több mint félóra alatt eldobozoltam a díszeket, de nem teszem ki még a karácsonyi dekorációkat, mert azokat csak november utolsó hétvégéjén fogom megtenni. Kicsit szomorú vagyok a Halloween miatt, de tudom, hogy jövőre is lesz. Amikor egy ünnepi dekorációt rakok ki, azokat mindig alapos odafigyeléssel csinálom.

2022-ben Halloweenkor teljesen másféle dekorációkat tervezek kirakosgatni. Csak a műpókhálót dobtam ki, mert 2 évig használtam és teljesen szétbontottam az idei dekorációzás során. Megtudtam egy G.V. Cooper videóból, hogy Halloweenkor a halottak szellemei visszatérnek, és emiatt öltöznek be az emberek, hogy összezavarják a kóbor lelkeket. Mindenszentek napján pedig a szellemek eltűnnek. Eszembe jutott Michael Myers akiről Loomis doktor azt mondta, hogy nem ember. Lehet, hogy egy emberi testbe rejtőzött gonosz szellem lakozik a fehér álarcos sorozatgyilkosban. És a test egy ún. robot, ami egyben gyilkológép is. Hiszen a mumust nem lehet csak úgy megölni.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.