2021. október 20., szerda

A BOTANIKUS KERT (EL JARDÍN BOTÁNICO)

Dezsővel és tanítványával Rolival elmentünk a Vácrátóton található arborétumba, egy különleges botanikus kertbe, ahol sok érdekes látnivaló volt. Dezső munkatársai is velünk tartottak, ill. Angyal Anna, a Noelia című tavalyi sorozatom arca, aki modell. 

13 órakor indultunk Dezsővel és Rolival Vácrátótra. Kb. ugyanazon az úton mentünk végig, mint a múltkor. Egy kisebb faluba érkeztünk, majd megláttuk az arborétum bejáratát. Ettem egy óriás csavart fagyit. Nagyon jólesett. Nem ebédeltem és éhes voltam. Dezső azt mondta, hogy mindenki ott fotóz, ahol akar, nincs senki másokhoz kötve. Nekiláttam a fotózásnak. Be lettek állítva a fényviszonyok, majd elindultam fotózni. 






















Az első állomáson egy kertbe tévedtem, ahol mindenféle fűszernövények, kicsi kaktuszok és tökök voltak. Csodálatosan néztek ki. Főleg a tököknek örültem, mert nemsokára Halloween lesz. Ami nagyon zavart ezen a részen az, hogy pusztulóban volt a növények többsége. De azokból is megpróbáltam az életben lévőket szép pompájukban megörökíteni. 

 
























Haladtam tovább és egy erdős rész következett. Felváltva használtam a nagygépet és a telefonom. Egy lótuszligetben találtam magam, amelyek egy tóban álltak. Hasonlítottak a zuhanyrózsára. Leveleik óriásiak voltak. Tovább menve egy hidat pillantottam meg, majd elsétáltam oda. Én csak később mentem át rajta, mert az ellenkező irányban folytattam az utam, mégpedig egy forráshoz. Az volt a legszebb rész. Elneveztem ősforrásnak, az El Manantial sorozat miatt. 








A másik kedvenc részem egy alagútszerű átjáró volt, amely egy nagyobb tóhoz vezetett. Az alagút tetején hálók voltak. Az alagút mögötti rész tipikus romantikus helynek felelne meg, de hát most eléggé őszies hideg volt. Kijövet az alagútból egy faházat láttam, majd ezután az üvegházak felé mentem.








Az üvegházban a trópusi növények voltak. Olyan volt ez, mint az állatkerti. Annát fotózták a többiek. Én is csináltam róla és a barátjáról egy képet. Közös fotó is készült rólunk.













 






Kis szünet után a kaktuszházba mentem, ahol sokféle példány volt. Annyira nem tetszett nekem, de csináltam ott is képeket. Dezső mondta, hogy 16:30-ig leszünk és a kijáratnál fogunk találkozni. Kb. 40 percem volt, hogy még szétnézzek azokon a helyeken, ahol még nem jártam. Egy újabb kis forrást láttam, majd egy erdős részen elkezdtem pár levelet szedni, melyekből nem volt nagy választék, ráadásul se húsevő növényeket, sem pedig légyölő galócákat nem láttam. Szerettem volna olyanokat is fotózni. 











Egy másik hídnál összefutottam Dezsőékkel, majd közösen fotóztunk még a fennmaradó időben. Visszamentünk a lótuszokhoz és ott is fotóztunk még. 

Dezső, Én és Roli elbúcsúztunk a többiektől, majd az autó felé mentünk. Kiderült, hogy decemberben lesz csak kiállítás, ami januárig tart majd. Külön ki kell majd válogatnom 10 képet és abból 5 lesz kb. kitéve. Hogy pontosan melyik nap lesz a kiállítás, azt nem tudom, de várom nagyon. 

Hazafelé menet a Kossuth téren az N2-es nosztalgiavillamossal mentem haza. Nehéz György volt a villamoson. A MÁK kártyámnak köszönhetően ingyen utaztam. Szép, citromsárga villamos volt. György elhívott még villamosozni, de nagyon fáradt voltam. 466 képet készítettem az arborétumban és ki akartam válogatni a fotókat. Nem egyszerű munka. Egy nagyobb fotós alkalom során 500-nál több képet is csinálhatok, melyekből törlök xy mennyiséget, ami a felesleg. A megmaradtakból pedig kiválasztom azokat, amelyeket megosztok a cikkemben és kinyomtatok, de színezve. A nyers teljes kollekciók az archívumban maradnak és azok kiállításra készen állnak.  

A botanikus kertről Alex Ubago: La estatua del jardín botánico című dala jutott eszembe. 

Teleobjektívvel fényképeztem, amivel nagyobb méretű fotókat lehet készíteni. Megvallom, nem szeretem ezt a fényképezőgépet. Dezső szerint kiállításhoz ilyen géppel készült fotókkal lehet csak pályázatra, kiállításokra készülni, mert 5-6 mb méretűek. A nagygépet macerás használni és minden nyers fotó túl fakó. Dezső szerint ilyen gépet kellene használnom, de a telefonommal is nyugodtan fotózhatok. Tavaly karácsonyra kaptam egy szuper telefont, amivel nagyon szép képeket készíthetek, DE az olyan fotókat nem lehet kiállításra vinni, mivel 1 méteres hosszban rossz lenne a minősége. A nagygéppel pedig éles maradna a kép. A kölcsöngép januárig biztosan nálam lesz és addig használni fogom a fontosabb alkalmakkor. Novemberben pedig lesz egy modellfotózás is a Madisonban.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.