2019. március 26., kedd

ZENG AZ ÉNEKSZÓ


Kedvelője vagyok a gay.hu facebookos oldalának, mert sok melegséggel kapcsolatos információkat, híreket lehet olvasni. A net az egyetlen, ahol ilyen témákról lehet olvasni magyarul, mert a hazai szennylapok nem igen foglalkoznak a témával.

Rábukkantam egy igen kellemetlen és durva cikkre, amelyben Dúró Dóra ellenzi a melegséggel kapcsolatos felvilágosításokat az iskolákban. 


Nem ez az első alkalom. Dúró Dóra szavai, hozzáállása komoly mértékben káros a mai fiatal meleg generációira. Csak anyuciból + apuciból állhat a család? Aki ebből a sorból kidől, nem része a nemzetnek? 

A melegséggel kapcsolatos felvilágosítást hasznosnak tartom és támogatom az ilyen mozgalmakat, mert sok szülő, hozzátartozó kaphat olyan információkat, amelyeket korábban nem ismert! Fontos a felvilágosítás, mert ezzel a homofóbia legyőzhető. Ha a kellő infókkal nem rendelkeznek egyesek, akkor a homofóbia nemcsak marad, de súlyosbodhat is az elkövetkezendő években!

A Butaság hatalom cikkemet ajánlanám ehhez a mostanihoz, amelyben a saját tapasztalataimat osztanám meg:

Mindig is utáltam a politikát. Tini koromban és a húszas éveimben zavart az, hogy anyám nézte az olyan műsorokat, parlamenti közvetítéseket. X vezető nekiesik Y vezetőnek. Mai napig is ez van, bár most sokkal durvábbak a hazai viszonyok politika terén. Évekkel ezelőtt egy ún. burokban éltem. Nem olvastam híreket, nem érdekeltek a világ dolgai. Aztán érettebb lettem és érdeklődőbb. Jobb tisztázni, hogy egyik politikai oldalhoz sem tartozom, mert véleményem szerint egyik se jobb. Én az igazság oldalán állok. Olvasom a híreket, nézem a parlamenti videókat és csak elszörnyedek azokon a sok egymásra mutogatásokon, amelyek előttem zajlanak így a neten keresztül. Ha Budapest utcáit járom látom a sok plakátot, az emberek szomorú és kilátástalan tekintetét. Sorolhatnám tovább. Autizmussal élek, engem is érint mindaz, ami nálunk zajlik. Nem tetszik, ami hazánkban történik. Nagyban felelősnek tartom az Európai Uniót is. 

Amikor egyedül vagyok itthon, akkor bekapcsolom a TV-t, hogy megnézzem, mi a helyzet arrafelé. Ismétlések, temérdek reklám, migránsozás, Sorosozás, stb. A Luz Maria az egyetlen sorozat, amit nézek, de azt is letöltve, mert a szobai TV-men csak dvd-ket tudok nézni. Annyi meg elég is. Édesanyám a konyhában hallgatja a Klub rádiót, később az ATV megy, amiket szintén nem bírok. Mind-mind olyan témákról szólnak, amelyeknek tartalma felkavaró számomra. Ha rajtam múlna se a Klub rádió, sem pedig az ATV nem menne többé itthon. Az M1-et, az Echót, sem pedig a Hír TV-t nem nézem, de kíváncsiságból bele szoktam lesni. Mindegyik politikai TV a maga igazát ontja magából. Én azt hiszem, amit látok és tapasztalok! Tüntetésekre sem megyek el, mert semmilyen megoldáshoz nem vezet, ráadásul nem az a megoldás sajnos. Az sem, ami a Parlament és az MTVA székházánál történt tavaly karácsony előtt. Én biztos nem így oldottam volna meg az ország problémáit.

Nem tartom valószínűnek, hogy a közeljövőben bármilyen jó irányú változás lesz. A társadalmi különbségek egyre nagyobbak, az idegengyűlölet mindennapossá vált. Ez komoly feszültséget okoz az emberek között, ráadásul komoly nehézségekkel is él a magyar társadalom. Minap a pszichiáteremmel erről beszélgettünk. Sokszor felteszem magamban a kérdést, hogy én a politikának mit ártottam? Amikor a nővéremmel beszélgetek az egyedi világomról, ő nem ért ezzel egyet. Más a felfogása, sokban eltér a véleményünk. Az egyik ilyen véleménye szerint közel 33 évesen nem kellene ebben élnem. Miért nem? Mindig kell egy fogódzó, amelybe menekülhetünk, feltöltődhetünk, hogy aztán újult erővel harcolhassunk tovább ebben az igazságtalan életben. A világom szerves részét a zene teszi ki. Néha hangosan akarom hallgatni, hogy a konyhából kiszűrődő ATV, vagy Klub rádió hang ne zavarjon. Zeng az énekszó, ahogy Koncz Zsuzsa énekli. Nálam a romantikus latin zene, meg persze más zenei stílus a gyógyír, amely nagy hatással van a lelkemre és bíztat, hogy minden rendben lesz. Aki hozzám hasonlóan zenerajongó ismernie kellene azt az érzést, amikor a zene bátorít és üzeni, hogy értékes vagy, ne engedd magad legyőzni! Nagyon sok a rossz ember, akiktől óvakodnunk kell, de főleg a szeretteinket kell megvédenünk! Tisztában kell lennünk azzal a megdöbbentő ténnyel is, hogy sok buta és primitív ember van, akik a tudatlanságuk által megannyi hülyeséget írnak bizonyos cikkek, és megosztások kommentjeibe és ők azok, akiket könnyedén lehet befolyásolni, uszítani. Dúró Dóra facebookos oldalának egy kommentfalán erősen érződik az emberi butaság magasiskolája. Leszűrődik az a következtetés, hogy az ember ne gondolkodjon, ne legyen elfogadó, mert így lehet megvezetni a másikat. Politikai eszköz, vagy ha úgy tetszik megoldó képlet. Mindegyik politikai oldal és párt megéri a pénzét. Maradjunk ennyiben. Az ember legyen olyan, amilyen, de tartson be bizonyos alapszabályokat. Ez mindenkire vonatkozik, még a másságokkal élőkre is! Mindenkinek van saját véleménye.   

A félelem egy nagyon kemény ellenfél, de le lehet győzni! Nem szabad engedni, hogy bármilyen fóbia, pl. a homofóbia győzedelmeskedjen! Én úgy élem a meleg életem, hogy diszkrét legyek. Ezzel odafigyelek a másikra. Mindennek megvan a maga helye. A melegséggel kapcsolatos tájékoztatás számos fiatal életét mentheti meg, főleg az iskolai bántalmazásoktól. A felvilágosítás hiánya miatt sok meleg diákot érhet fizikai vagy lelki bántalmazás, amely kihat a későbbi életére és ne adj Isten akár halállal is végződhet. Pl. öngyilkosság, drog, alkohol. A felvilágosítás és segítés a legjobb és legbiztonságosabb dolog, mert ezzel az is elkerülhető, hogy meleg fiatalok kerüljenek az utcára, mert épp a családjuk nem tudja elfogadni. Jómagam visszasírom azt a 10 évet, amit megfeleléssel, elnyomással éltem meg, beleesve egy komoly mentális betegségbe, illetve 2006-ban egy nagyon durva iskolai bántalmazás áldozatává váltam, mert meleg vagyok. Ugyan nem ismertem el akkoriban, de a suttyók kiszúrták és nagy baj lett belőle. Akik a melegséggel kapcsolatban felvilágosítást tartanak azok nem kétes emberek, hanem olyanok, akik ismerik a témát és ismerik annak következményeit.

B E N

2 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.