2018. június 24., vasárnap

A Szerelemlabor- Fórumszínházas előadáson


Június 23-án a Vallai kertben lezajlott a fórumszínházas fellépésem. A 3-as metrópótló busszal mentem az Astoria felé, ahol leszálltam, és a mobilomba mentett térkép segítségével megtaláltam a helyszínt, amely a Rumbach Sebestyén utcában volt. Körbefotóztam a helyet és készítettem néhány szelfit is, mivel megtetszett nekem az ottani színpad. 
Elkezdtem segíteni az előkészületekben. Az USB-ről kiválasztottuk azokat a számokat, amelyeket én vittem, de más is hozott zenét. Vittem továbbá az alkalmakon készített fotóimat, melyeket körforgásszerűen vetítettünk a nézőközönségnek.

Az előadás egy mozgással indult, majd belevágtunk a közepébe. Minden rendben zajlott és a szobros jeleneteket is végigcsináltam. Nem voltam lámpalázas szerencsére, viszont aggódtam amiatt, hogy valamit el fogok rontani. Szerencsére ez sem volt. Dominó remekül vezette az előadást Zsófival, akik elmondták mik lesznek a fellépés során. 









Én vittem almát és répát, amellyel körbekínáltuk a vendégeket. Szúkrícs voltam, akit én találtam ki. Ő volt Gabi, a másik karakter barátja, kivel elmentünk a főző tanfolyamra. 

A 10 hét alatti alkalmak során, amikor karaktereket építettünk fel akkor megszületett Gabi és Szinella. Két különböző személyiség, melyeknek eltérőek a szokásaik és persze a koruk. Ami közös bennük az, hogy leszbikusok és vágynak a szerelemre.


Nemcsak Szúkrícs voltam, hanem Szinella apja is. Ildó pedig az anya. Az előadás legérdekesebb és egyben megrázóbb része az volt, hogy Szinella a szülei elé megy, hogy bevallja nekik, van egy barátnője, Gabriella, akivel együtt akarnak élni és felvállalni a másságukat. Az anya mélyen ellenezte és megjegyezte. Én, mint apa szóhoz sem jutottam. Szinella helyzetében éreztem magam, mivel eszembe jutott a 2012-es felismerésem azzal kapcsolatban, hogy a melegségemen nem lehet változtatni és ezért akkoriban nagyon magamba roskadtam. Hasonlót kérdeztem magamtól, mint Szinella anyja. Szinella pedig magára maradt a témában, ahogy én annak idején. A jelenet része úgy zárult, hogy Szinella köré kellett menni és mondani azt, hogy biztos nem vagy leszbi, ki fogod nőni, ez csak hóbort, stb. Szinella erre kiáltotta, hogy elég!



Az előadás második részében az elsőnek 2 jelenetét játszottuk újra, de úgy, hogy a nézőközönség is bekapcsolódott, azonosult a karakterekkel, akiket néha lecseréltek, hogy más bújjon a bőrükbe. Nagyon jól sikerült! Ki is beszéltük a szituációkat is. Felszínre jöttek a szokásos társadalmi meleg tabutémák, hogy milyen néhány szülő gondolkodásmódja arról, hogy a saját gyermeke meleg. Ez sok szülőt érint hidegzuhanyként és sajnos előfordulnak olyan családok, akik nem szeretik eléggé gyermeküket annyira, hogy elfogadják azt amilyen. Ezért ezek a meleg fiatalok az utcára kerülnek, magukra maradnak és némelyikük öngyilkosságot követ el, mert egyedül képtelen megoldani ezt a súlyos terhet. A melegség tabutémának számít Magyarországon, és hasonlóan elítéli a társadalom egy része őket, ahogy az autizmussal, vagy egyéb mássággal élő személyeket. 

Az előadás jól sikerült és bő 2 órás hosszúságúra sikeredett. Felvettem kamerára is.

A műsorhoz néhány nappal korábban promó videót is készítettem:

B E N

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.