2016. október 14., péntek

Die Hard 3. Blue Ray

A Die Hard sorozat 1988-ban indult. Én gyerekként ismertem a filmet, de csak félig láttam az 1-2. részét. 1995-ben készült el a harmadik. Nekem nagyon megtetszett, mert gyermeki szemmel izgalmasnak és pörgősnek találtam. Jobban érdekelt mint az 1-2 rész. Akkoriban még videós korszak volt és a nővérem felvette. Sokszor láttam. Kétféle magyar változata van. Az első 1995-ben, a másik verziót nem tudom melyik évben készítették. De az 1995-ös volt a favorit, az eredeti szinkron, amely a Blue Ray lemezen található A múlthéten vettem meg és annyi év után újból megnéztem.  A Die Hard 3.-at utoljára 2001-ben láttam. Zámbó Jimmy halála előtti nap vetítette az RTL klub. 2007-ben megcsinálták a Die Hard 4-et. Nem sokkal később pedig az 5. részt amelyet nem láttam, de tervezem megnézni. A 4. rész nekem túl erőltetettnek tűnt. A 3. viszont olyan amit többször is "fogyasztható". Lehet izgulni rajta még akkor is, ha tudjuk mi fog történni. Érdekes hogy annyi év után, mikor a Blue Ray változatot megvettem tisztán emlékeztem a filmbéli szövegekre és azt hogy mi melyik jelenetben volt A legjobb ami ebben a filmben van az Bruce Willis humora. A többi részben is állta a sarat és nem vesztette el humorérzékét még a legdurvább helyzetekben sem. Ez is nagyon tetszett. A Die Hard 3. részleteit nem szeretném elárulni. Érdemes megnézni, főleg hogy a régi szinkronnal forgalmazzák ismét. Nemrég új kiadásban jelent meg az összes rész, köztük a harmadik is. A Blue Ray lemez a dvd utódja. Sokkal speciálisabb a lemez, élesebb képet ad vissza. Nem mindegyik filmet adják jó áron, ugyanis egy Blue Ray film ára nagyon változó.

VHS ÉS DVD
Emlékszem arra amikor 90-es évek végén megjelent az első dvd film, és több ezer forintért árulták őket. Szinte egyiken sem volt magyar szinkron, csak felirat. A filmes VHS (videó) kazettákat majdnem 3 ezer forintos áron forgalmazták. Ma egy dvd kerül ennyibe ha filmes újdonságról van szó. És a kiadások 98%-a magyar szinkronosan elérhető. A Blue Ray lemez kerül 6-7 ezer forintba, de akadnak olyan filmek, amelyek nagyon olcsón megkaphatóak.

KERÜLJ SZINKRONBA!
Az egykoron feliratozással kiadott dvd filmeket néhány évvel később kiadták magyar szinkronos változatban, és indult egy olyan dvd sorozat, ami a "Kerülj szinkronba!" nevet kapta. Nekem számos ilyen kiadásom van, ami nagyon tetszett nekem. Ma már nem forgalmazzák ezt a sorozatot. Sajnos amikor még feliratosak voltak a dvd filmek, akkor a filmes VHS kazettákon ott volt a magyar szinkron. Soha nem értettem azt, miért nem tették rá a dvd-re is? Drágán árulták annak idején, beleférhetett volna az árba. Sajnos mire a szinkronos verziók forgalomba kerültek néhány népszerű film új szinkronnal került ki. Köztük Woody Allen filmjei is amelyből sajnos nem mindegyiket jelentettek meg magyar szinkronnal. 2003-ban a Rejtélyes manhattani halálesetet forgalmazni kezdték videón és dvd-n. Az utóbbi nem kapott magyar szinkront és máig nem adták ki így. Úgy gondolom Woody Allen felejthetetlen klasszikusa megérdemelne egy szinkronos dvd és blue ray kiadást. De nem csak ezt, hanem számos jó filmet is elérhető áron.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.