2016. augusztus 4., csütörtök

A dal véget ért, de a dallam él tovább

Tavaly karácsony előtt Magyarországon is megjelent Mary Higgins Clark, a rejtélyek és a feszültségteremtés királynőjének legújabb könyve Csak a dallam él tovább címmel. Nagyon megörültem neki, mert az írónő korábbi könyveinek egy részét filmben is feldolgozták és a hazai TV-k sokszor levetítették. Főleg az egykori Hálózat TV, később a Film+ és Film+2. Az első amit láttam az a Halálos tánc volt ami nagyon tetszett. 2012-ben videó kazetták leárazásakor megvásároltam kétszáz forintért a filmet, mellé a Hozzám tartozol, Tégy úgy mintha nem látnád és a Szerencsés nap kazettákat. E filmek után szerettem volna olyan Mary Higgins Clark könyveket venni amelyeket nem dolgoztak fel filmben. Sajnos akkoriban sem az antikváriumokban, sem pedig más könyvesboltokban nem akadtam az írónő könyveire. Amikor tavaly a 3-as metrón utaztam akkor volt kitéve a Csak a dallam él tovább borítója. Meg is kaptam, de csak múlt szombaton kezdtem el olvasni mikor Stella barátnőmhöz mentem le Pécsre. Az út 3 órás volt és addigra több mint a felét elolvastam a könyvnek. Végül részletekben, esténként, lefekvés előtt elolvastam a többit, ma pedig reggel be is fejeztem. Nagyon tetszett! A történetet itt olvashatjátok:
Nagyon jó a történet, meg maga a hangulat ahol éppen játszódik. Kicsit vontatott, lélektani kriminek tartom mivel nagyon lassan indult be a történet. Nem szeretném lelőni a poént, így nem írnék többet a könyv tartalmáról. Legyen mindenki számára meglepetés! Kedvenc karakterem a lakberendező Glady Harper aki ugyan kissé ellenszenves volt a szememben, mégis nagyon vicces a szövege. A könyv által betekintést nyerhetünk az elit világ életébe. Én nagyon meglepődtem azon, hogy egy luxuslakás felújítása és átrendezése milliókba kerül. Kérdem én, mi a fenének költenek ilyesmire? Én a szobám saját ízlésem szerint rendezem be olyan tárgyakkal, amelyeket szeretek, és nem veszek méregdrága festményt, szobrokat, egyebeket. Ha a szobám falára képeket szeretnék akkor az általam fotózott képeim kerülnek fel, illetve zenei poszterek. Mert ezek között érzem jól magam, illetve a CD, DVD és a "Házam" polcai között. Szeretem ha magam alakíthatom ki a teret, ahol élek. Évekkel ezelőtt kezdődött mindez nálam. A számomra luxus színeket, tárgyakat tettem ki az egykori, illetve a mostani szobámba, CD, kazetta, DVD, videó kazetták, mini macik és a kapott csokifigurák. 
A könyvet olvasva elképzeltem magam előtt a helyszíneket hogy néznek ki és olyan jó érzéssel töltött el. Szimpatikus volt nekem a főhős, Lane aki egymaga nevelte kislányát Katie-t. A mű során megismertem újabb karaktereket is akiknek az életük teljesen tönkrement. Nagyon sajnáltam őket. 
Nem olyan régen láttam hogy újabb Mary Higgins Clark fog megjelenni, így azt, illetve egy másikat is tervezem elolvasni amelyet nemrég láttam kitéve egy könyvesboltban. 
A Csak a dallam él tovább című könyvet mindenki ajánlom aki szereti a krimit és az izgalmakat. A mű tartalmaz romantikus elemeket is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.