2016. november 28., hétfő

Megjelent Ricardo Montaner új albuma!




A 2014-ben megjelent Agradecido című albuma után két évvel később az énekes új lemezt dobott piacra, amelynek címe: Ida Y Vuelta (Körutazás). Kétféle változata jelent meg az albumnak. Az egyik egy 11 dalos kiadás, amelyen az új számai vannak, de a másik verzió 20 számot tartalmaz, amelyen korábbi számait mexikói mulatós változatban énekli el duett formájában. Nekem a 11 számos változat van meg, és őszintén szólva nagyon örülök neki, mert valahogy a mulatós mexikói muzsika valahogy nem az én stílusom. Montaner megőrizte romantikus és szentimentális dallamvilágát. Az album sajnos nem kapható nálunk, de interneten megrendelhető. Én is csak így jutottam hozzá. Kár érte, mert Montaner nagyon szép lemezt készített, és úgy gondolom, hogy biztos meghallgatnák azok a romantikus lelkek, akik rajonganak a szép zenéért. A youtubeon meghallgatható néhány szám a lemezről:






Az énekes életútja
Ricardo Montaner 1957. szeptember 8-án született. Teljes neve Hector Eduardo Montaner. Az argentin születésű venezuelai énekes a 70-es években vált ismertté. 6 éves korában költözött családjával Venezuelába ahol először egy maracaibói templomban énekelt. Mindenkit nagyon lenyűgözött a hangja. A népszerűséget egy perui fesztivál hozta meg. 1983-ban jelent meg az első lemeze, a Cada Día (Mindennap) amely sajnos nem volt sikeres. 1987-ben dobta piacra kislemezeit a Yo que te Amé-t és a Vamos a Dejarlót. 1988-ban jelent meg második albuma, amelyeken a Tan Enamorados és a Donde Va el amor című slágerdalai hallhatóak. Az előbbi, a Tan Enamorados lett az akkor nagy népszerűségnek örvendett venezuelai telenovella főcímdala, amelyben Ruddy Rodriguez és Luis José Santander voltak a főszereplők. Ricardo Montaner második lemeze platinalemez lett. A következő két albuma, a Un Toque de Misterio, és a En el Último Lugar del Mundo volt. Az énekes sikerei közép Amerikát is elérte és nagy újabb slágerek készültek el, amelyek a La Cima del Cielo, Me Va egy Extrañar, Dejame Llorar (a venezuelai Mundo de Fieras főcímdala). 1992-ben jelent meg a következő lemeze, a Los hijos del sol (A nap gyermekei) és ugyanebben az évben énekelte el Michelle-lel a népszerű Aladdin című rajzfilm zenéjét az Un Mundo de Ideal-t és adott egy koncertet a Madison Square Garden arénában ahol 16 ezer! ember vett részt. Kiadott egy új kislemezt La pequeña Venecia címmel, amivel kifejezte hazája, Venezuela iránti szeretetét. Lo Nuestro Awards díjra is jelölték, majd 1993-ben megkapta az Év művésze díjat a Castillo Azul című dalával. 1994-ben a Una Mañana y un Camino, majd 1995-ben a Viene del Alma jelent meg amely egy olasz stílusú lemez volt.

Stílusváltás
Ricardo Montaner 1997-ben úgy döntött más zenei stílust fog váltani, de semmiképp sem akart megfeledkezni zenei gyökereiről. Megjelent az Es Así című lemeze, amelyen a nagy sikerű Életem asszonya című telenovella főcímzenéje (La mujer de mi vida) található, de mellette a venezuelai Destino de mujer dala is. Már nemcsak Latin Amerikában, de Spanyolországban is nagy népszerűségnek örvendett. 1999-ben Montaner kiadta a Con La Metropolitan London Orchestra első részét amely kissé komolyzenei stílusú válogatáslemez. Ennek a második része 2004-ben jelent meg. 2001-ben készült el a Sueno Repetido című albuma, amelyen az Amantes de luna llena két főcímdala hallható (La clave del amor, Cada cuén con cada cual) és a bolero stílusú Besame. A 2002-es Suma szintén bolero album volt. 2003-ban pedig a Prohibido olvidar jelent, meg amely pop ballada stílusú. A kedvenc Ricardo Montaner lemezem. 2 évvel később, 2005-ben piacra dobták a Todo Y Nada-t amelyhez dvd is tartozott. (Nekem ez a kiadás van meg) Az albumhoz eredetileg tartozott az Amarte es mi Pecado és a Heridas de amor című telenovellák főcímdalai, de azok más kiadáson voltak. Az enyémen sajnos nem. A 2003-as Prohibido Olvidar című albumnak is van olyan kiadása, amelyen a Padre Coraje (A bátor Juan atya) két zenéje is rajta van. Csak nekem a normál kiadás van meg. 2007-2008-ban kétrészes albuma jelent meg Las Mejores Canciones Del Mundo, amelyben különböző zenei stílusokat mutat be és persze mások által elénekelt slágereket. 2009-ben jelent meg az következő lemez, mely a Las Cosas son como son címet kapta. Három év múlva, 2012-ben jött ki a Viajero Frequente, amelynek kétféle kiadása volt. Egy normál és egy deluxe változat. A Mentir para vivír című mexikói sorozat zenéjét tartalmazza. Ricardo 2013-ban lemezbemutató koncertet adott Mexikóban Viajero Frecuente Tour 2013 néven. 2014-ben pedig az Agradecido jelent meg.  

Első házasságából született gyermekei Alejandro és Hector Reglero Montaner szintén énekesek. Alejandro Montanertől 2002-ben a Todo lo que tengo című lemez jelent meg.  A fiatal énekes legközelebb egy dalt, az Amor las vuelve locas című sorozat betétdalát énekelte 2005-ben. Hector Montaner 2004-ben adta ki első lemezét, az Amor del buenót (amely a venezuelai telenovella főcímzenéje), 2007-ben pedig az Aparienciast. Hector Montaner nemcsak külsőleg, de hangilag is nagyon hasonlít édesapjára. Ricardo legfiatalabb gyermeke, Evaluna közös duettet énekelt édesapjával, a Viajero Frequente című albumon. Evaluna három dalt énekelt eddig el, és elképzelhetőnek tartom, hogy valamikor egy egész lemezét is ki fogják adni.                                    
BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.