2017. április 5., szerda

Terror háza (La casa del terror)

A fotóklubban az volt az egyik házi feladat hogy fotózzuk le a Terror házát. Mivel ma éppen enyhén esős idő volt, így úgy döntöttem, hogy a hangulatot fekete fehérbe öltöztetem. Háromszor voltam ebben a házban ahol a 40-es és 50-es években számos embert megkínoztak. Korábban a Hűség házának nevezték. Ahányszor elhaladok emellett az épület mellett sokszor a Psycho, Halloween, A texasi láncfűrészes és a Motel című film jut eszembe. Az Andrássy út 60. épülete sokáig zárva volt, de 2002-től kezdve kapta jelenlegi nevét, a Terror házát. Egy múzeum, amely bemutatja, milyen volt az élet abban az időben, amikor ártatlan embereket vittek ide és bántalmazták őket. 



Sötét, esős hangulat. Az ablakok félelmetes szürkeséget mutatnak és az egyik közülük fekete. Mintha maga a terror figyelne, vagy épp egy gyilkos akit a az ablak mögötti sötétség takar el. Új áldozatra leselkedik és borzasztó dolgok járnak a fejében.



Megfordítottam a hangulatot. Sokan azt mondják, hogy a fekete a gonosz színe. Hát a gonoszság teljesen eluralkodott ebben a félelmetes házban annak idején. Az ablakok mögött a fekete világ, de az egyikben két szellem leselkedik. Két korábbi áldozat, akik nem nyugszanak békében. A ház mögül is integet egy szellem, felhős alakban. A ház előtti fa ősz, tán mindennek tanúja volt. Ősz, mert öreg. 


Út a terror felé. Az égbolt színe sem kedvező. Minden olyan sötét, félelmetes és rejtélyes. Nincs kiút.


A fotós foglalkozáson képek elemzésével is foglalkoztunk. Nagyon tetszett, ugyanis egy kép nagyon sok mindent elárul. Egy fotóról történetet is kreálhatunk, DE van valódi jelentése is. Fontos volt a Terror házát horroros színben feltüntetni, ugyanis tényleg egy horror ami ott zajlott.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.