2017. április 7., péntek

Az áldozat

Nemrég olvastam egy nagyon megrázó cikket a neten. Egy 17 éves sérült lány, Kira nemierőszak áldozata lett, és ami azután történt vele az még megrázóbb. A cikket itt olvashatjátok el:


Eszembe jutott nekem az egyik Starsky és Hutch rész, amikor a két nyomozónak fogyatékkal élő fiatal barátnőjüket két férfi egy buszállomáson kegyetlenül megerőszakolja. Persze történt feljelentés, de a bíróságon egy szívtelen és lekezelő ügyvéd azt hangsúlyozta, hogy az a lány egy más világban él és nem beszámítható. A két erőszaktevő szabadon távozhatott, de később a lányt megtámadták az otthonában. Szerencsére megoldódott minden baj, de gondoljunk abba bele, hogy ez szinte mindennap megtörténhet! Egy fogyatékkal élő jobban ki van téve az erőszak valamennyi formájának, és akik ellenük elkövetik ezt a kegyetlenséget nincs szívük! Nemcsak a testi, de a lelki bántalmazás is épp olyan súlyos!

Kira története épp úgy megrázott, mint az a rész a Starsky és Hutch-ban. Kirát nemcsak testileg, de lelkileg is megölték! A bírósági tárgyalás volt a végzetes seb ami Kira lelkét érte. Szégyellhetné magát az a sok szívtelen és érzéketlen emberszabású féreg, aki a halálba kergetett egy védtelen lányt. Nem voltak tekintettel se a szülőkre, se pedig erre a lányra.
„De hát nézzenek rá, kinek van gusztusa egy ilyenre?”
Ezen a mondaton szabályosan felhúztam magam! Hogy képes valaki ennyire lekezelően beszélni egy olyan emberről, aki egyáltalán nem tehet arról, hogy fogyatékkal él! Mintha valami visszataszító állatról beszélne!
Aki ilyen mondatot kiejt a száján, pofon csapnám és közölném vele:
„Nem hiszem, hogy bárki megkívánna egy lelkileg rothadt egyént, mint te! Aki mégis megteszi egészségére! Nézz tükörbe ahelyett, hogy egy fogyatékkal élőt mocskolsz! Ha a te gyermeked lenne ilyen, akkor mit szólnál hozzá? Őt is megaláznád?! ”
Persze nem tudom férfi volt e vagy nő az, aki ilyet kiejtett, de férfira tippelek. Egy olyan, aki öntelt, de emberileg egy nulla!  

A sok „normálisnak” nevezhető embertársunk közül vannak rendesek, de vannak köztük szívtelenek is. Ezek nagy része sok esetben gúnyolja, bántja a fogyatékossággal élőt és nem bánja meg a tettét. Sőt! Olyan szavakat mond rá, ami elképesztő! Nem hiszem, hogy valaha a rendszer változni fog. Én hálás vagyok az Istennek azért, hogy eddig komolyabb baj nem történt velem. Azonban engem is értek az utóbbi években számos olyan igazságtalan dolgok, amelyek megváltoztatták az életem és máig érzem a következményeit.
Idegenekkel nem állok szóba. Ha megszólítanak, akkor megijedek, mert nem tudom, milyen szándékai vannak velem. Mikor 20 évvel ezelőtt már egyedül kezdtem hazajárkálni az iskolából akkor leültem idegen emberekkel beszélgetni a villamoson. Ez jó volt, bár tudtam, hogy nem szabad idegenektől csokit, cukrot és egyéb dolgot elfogadni. Persze később már megtanultam, hogy nagy felelőtlenség volt az is, hogy szóba álltam anno idegennel.

Ha ezt a cikket egy kisgyermek vagy más fogyatékkal élő olvassa, üzenem nekik:
Nem szabad idegenekkel szóba állni és nem szabad bedőlni a csábító szavaiknak! Sose fogadjatok el tőlük semmit sem és ne menjetek el velük sehova!

Sajnos nemcsak a rendszer rossz, de az emberek sem tartanak össze. Sokan csakis magukra gondolnak, pötyögtetve azt a szar telefonjukat és közben nem veszik észre, hogy a világ, amiben élünk, lassan a fejünkre esik.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.