2017. április 2., vasárnap

Ezerarcú Autizmus, avagy egy kiállítás megnyitójáról

Pénteken, március 31-én részt vettem egy kiállításon. Múlt hónapban lehetőség adódott arra, hogy a közeledő Autizmus Világnapja alkalmából néhány érintett ember, köztük én is jelentkezzek fotózásra. A cél az volt, hogy megmutassák a világnak milyen egy autizmussal élő személy világa. Nagyon örültem neki és beadtam a jelentkezésem. Elfogadták és nem sokkal később egy neves fotós, Komka Péter számos fotót készített rólam és néhány sorstársamról. Ezekből kiállítás nyílt az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában, amely Budapesten a Nádor utca 22-es szám alatt van. Nagyon izgatott voltam, hogy egy nagy dolog ért engem. Mikor megérkeztem a kiállítás helyszínére rögtön elkezdtem fotózni és kamerázni. Büszke voltam arra, hogy 4 rólam készült képet állítottak ki, melyet Komka Péter készített. Erre a fotóra voltam a legbüszkébb:
Fotó: Komka Péter

Nagyon boldog voltam és örültem annak is, hogy a zenei világom is ismertté vált a magyar látogatók számára. Megjelent az MTVA is. Készült velem egy rövidke interjú, valamint a Katolikus Rádió is megkeresett.

A kiállítás többi képei is tetszettek, főleg két emberé. Az egyik egy fiatal srác, aki origamikat készít. Én sosem tudtam ilyesmit csinálni. Mikor általános iskolába jártam akkor mindig elakadtam és elrontottam a hajtogatást. A másik fiúról készült kép is nagy hatással volt rám, mert egy olyan emberről szólt, akinek egy kislány a barátja. Segítik egymást és ez az összetartás nekem nagyon tetszik!

Kicsit sok volt nekem egyszerre az a nap, mert elég sokan voltak és ráadásul a média is megjelent. De ettől függetlenül jól éreztem magam, csak picit elfáradtam. Megismerkedtem egy fiúval, Zalánnal és az édesanyjával. Ők szegény körülmények között élnek. Az AURA Egyesület vezetőjének, Vadasné Máriának felajánlottam, hogy a következő napon lévő AURA születésnapon néhány kinyomtatott képem felajánlom jótékonysági célra és az ebből befolyt összeget Zalánnak és a családjának adom. Dóra, Zalán édesanyja nagyon hálás volt nekem ezért, én pedig örültem annak, hogy segíthettem. Zalán a naplójában írt rólam. Aki szeretné  megismerni Zalánt, az édesanyja blogjában olvashattok róla és aki teheti támogassa őket. Köszönöm. 

http://autizmuslive.blog.hu/2017/03/31/zalan_naploja_ezerarcu_autizmus_fotokiallitas

A bejegyzés alatt találhatjátok a fotókat, és azokat melyet én és mások készítettek rólam. 

A nagyításhoz kattintsatok a képekre:

 





Beszélek a zenei világomról


Csoportkép


 
Mások is látnak :)




 Interjú közBEN


 Két kedvenc


Vittem az újságjaimból is, hogy megmutassam másoknak. Sokan megnézték őket


Fincsi szendvicsek, melyekből 3-at ettem meg



Az alkalomról videófelvétel is készült, amely megtekinthető a weboldalamon, az estiBEN menüpontban. A 15. adásban van benne a kiállítás részletei.

http://benovelas.hu/index.php/estiben

Örülnék annak, ha az autizmust jobban megismerné a társadalom, mert sokkal könnyebb lenne nekem és sorstársaim élete. Mi boldogok szeretnénk lenni. 

BEN









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.