2017. április 15., szombat

Az esélyBEN

Az M1-en futó műsor mai adásában végre benne volt az Ezerarcú Autizmus kiállítás rövidke összefoglalója, ahol én, és még néhány autizmussal élő sorstársam arcát is látni lehetett. A velem készült 2 perces interjú is benne volt, amit a családom is megnézett. Az Esély mai adását itt láthatjátok:

http://www.mediaklikk.hu/video/esely-2017-04-15-i-adas-7/


Képek a műsorból:
(A nagyításhoz kattintsatok rájuk)



Komka Péter többi fotói rólam:



A fotózáshoz olyan zenei CD-ket választottam ki, amelyek újak, illetve nem régiek. Fontosnak tartottam, hogy megmutassam milyen a zenei világom újdonságai. Persze vittem egy korábbi latin zenei CD-t is. Kár hogy Alejandro Fernández új albuma nem lett meg, mert akkor a benne lenne a képsorozatban. A BENovelas újságomban és a blogomban írok a kedvenceimről. A zenei fotók első képei egy kávézóban, a többi pedig a kedvenc 2-es metró állomásomon, a Puskás Ferenc Stadion megállóban készült, pont 10 évvel az állomás felújítása után. Rajtam egy Phil Collinsos póló volt, amelynek képe a Take a look at me now remastered dízsdoboznak a borítója. 



Nagyon szeretem a metrókat. Olyan hangulatot árasztanak, amelyek lenyűgöznek. Csodás a föld alatti világ. Nem olyan nyüzsgő, mint a felszíni. A metró a kedvenc közlekedési eszközöm. Legjobb télen utazni vele, mert az ember nem fázik, mikor hideg van. Annak idején a 2-es metró régi állomásait nagyon szerettem, de sajnos a felújítás után néhány megálló sajnos nagyon csúnya lett. A metrós fotós helyszínnek a Puskás Ferenc Stadion és a Pillangó utca állomást választottam, mert az egyik a kedvenc állomásom, a másik pedig felújítása után lett nagyon szép. 




Első fotózási helyszín a Nemzeti Színház, az egyik kedvenc helyem ahol sokat fotóztam, videóztam. Ideális volt arra, hogy itt kezdődjön a munka Komka Péterrel.


Komka Péterrel bementünk a Művészetek Palotájába is, ahol szintén készültek rólam képek. Csodás fényoszlopokat láttam, amelyeket muszáj volt megörökítenem, mert csodálatosak! A fotózás során én is sokat fényképeztem. Mindig elviszem magammal a gépet, ha elmegyek itthonról, mert lefotózom mindazt, amit szépnek és érdekesnek találok.


Kedvenc ezüst ragasztószalagommal. Anno volt egy barátom, aki szintén szerette és vezetett ezzel kapcsolatban egy blogot. Az ezüst ragasztószalag szépen csillog a napon és lehet vele tárgyakat készíteni, illetve üres, keménytáblás füzeteket is bevonhatunk vele. Dekorációs célokra is használom. Van egy ezüstmappám, amelyet sokszor beteszek a táskámba, ha magammal viszem. Abba teszem bele a nyomtatandó papírokat, újságokat. Az ezüst ragasztószalag egy ún. szövetszalag. Ettől erős. Az elszigeteltség és a korlátozottság szimbólumának is tartom. 


Legós üzletben. Levelezek egy kedves lánnyal, aki nagyon szereti gyűjteni a legó figurákat. Mivel közeledett a névnapom-gondoltam kinézek neki egy figurát. Aznap megrendeltem a BENovelas újságomhoz a gravírozott kék legós kockát, amelyet a következő héten, a névnapomon vettem át, mellette pedig a borzos figurát, amelyet ajándékba vettem a levelezőtársnőmnek.  


Az Ezerarcú Autizmus kiállításának megnyitóján fontosnak éreztem azt, hogy interjút csináljanak velem. Amikor a 3-as metró új szerelvényét átadták és a TV2 kérdezett engem, annak nem örültem. Most, a fotókiállításon más volt a helyzet. Ez is egy gyakorlás, hogy kiálljak magamért és megismerjenek közelebbről. Ami még fontosabb, hogy az elszigeteltségem erős ragasztószalagját el tudjam tépni és újabb lépéseket tehessek.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.