2017. április 11., kedd

Felesleges vagy Izaura!

A tavaly nyár végén elindított IZAURA TV-t sok telenovella rajongó várta. Ha a csatorna 10 évvel korábban indul, akkor bizony én is nagyon boldog lettem volna. Mivel a ma már nem nézek telenovellákat így teljesen mindegy, hogy van ilyen témájú csatorna vagy sem. Eleve nem volt értelme ennek a romantikus sorozatokra épülő tévének. Hogy miért? Mert annak idején egyrészt volt Zone Romantica amelyet sajnálatos módon totál lezüllesztettek az akkori vezetői, majd olasz és egyéb filmek ismétléséből álló Film Cafévá butították a csatornát. Fejleszthették volna úgy, hogy változatos legyen. Az IZAURA TV nem érte el az egykori Zone Romanticának sem a hangulatát, sem pedig azt a nézettséget, amelyet a Zone Romantica képviselt. Logójának betűtípusa teljesen olyan, mint az egykori PRIZMA TV-nek, melynek új neve most RTL+. Az IZAURA TV rózsaszínű arculata is kissé a Zone Romantica hangulatát idézi fel, megspékelve a megboldogult PRIZMA TV üvegtörős effektjeivel. A TV2 csoportjának egyszerre kellett X mennyiségű, felesleges TV csatornákat gyártania, és talán elegendő idejük sem volt arra, hogy egyedi lógókat tervezzenek. A Mozi+ logója a Film+ és az RTL+ keverékéből jött létre.



Van hasonlóság. Az IZAURA TV-nek a Péntek, szombat és vasárnapi TV műsorának kínálatát megosztanám veletek és persze a véleményem ezzel kapcsolatban:

A nagy mérethez kattintsatok a képre:
Jól látható hogy szinte csak ismétlésből áll a műsor. A csatorna indulásakor új sorozatok indultak, de eleve az IZAURA TV szinte alig volt fogható! Ha egy új tévét indítanak, akkor el kell intézni előtte azt, hogy minden TV csomagban benne legyen, így a néző az első percektől kezdve élvezheti az új csatornát. Ugyan visszanézhetőek voltak a sorozatai az IZAURA TV honlapján, de nem mindegyiket tették fel. Nem tudni pontosan hogy szándékosság e vagy csak a hozzá nem értés az oka. Anno a TV2 nagy válságban volt és ezt maguknak is köszönhették, ugyanis nem követte a konkurens RTL klub példáját, akik magas nézettségű telenovellákat sugároztak. Ugyan a TV2 később a Marina és az Árva angyal (Cuidado con el ángel) című sorozatával magas nézettséget hoztak, de korábban kellett volna ezt a lépést meghozni. Ha valódi TV csatornám lenne, én tudnám, hogy mi kell a nézőimnek. Nekem kitalált TV csatornáim vannak, melyeket úgy szerkesztek, ahogyan a valóságban is tenném:
Így néz ki a TV csatornáim műsora. Az epizódszámok a dokumentumban vannak, csak a cikk miatt tettem be az epizódszám nélküli műsort, mintának. Jól látható, hogy a pirossal keretezett rész a premier sorozatokat, a szürke pedig az ismétléseket foglalja magába. A BN2-n futó ismétlések azért vannak korai időpontban, mert a BN-en egy, vagy másfél éve ment premierként. A BN+-on lévő ismétlések pedig a 3-4 évvel ezelőtti premierek ismétlése, így olyan időpontokba kerül, amely kedvező és nem zavarja a jelenlegi premieres sávot. A BN Deluxe-on is mennek premierek, de este is. Egy TV csatornának arra kellene odafigyelni, hogy egyrészt megismételje az adott sorozatait, méghozzá olyan időpontban, ami sok embert elérhet. Az RTL klub és annak kis csatornái erre odafigyeltek, ám a Sorozat+ nem volt korábban elérhető minden háztartásban, és alig egy éve minden magyarázat nélkül leveszegette az esti telenovellákat, hogy agyonismételt amerikai és angol sorozatokat sugározzanak. Megvárhatták volna, amíg véget érnek ott a telenovellák és csak azután variálgatni. Olyat nem csinálnék, hogy leveszegetek sorozatokat, mert ezzel a nézőknek okozok kellemetlenséget. 


Az IZAURA TV-n már egyáltalán nincs premier telenovella. Minden jel arra utal, hogy a csatorna nem érte el azt a szintet, hogy az emberek nézzék, ezért az is lehet, hogy egy idő után megszűnik. Ha viszont nem, akkor bele kell húznia, hogyha nézettséget akar. Attól hogy a TV2-n 1-2 évvel ezelőtt futott sorozatait kapdossák elő és olyan időpontba pakolásszák őket ahova új telenovellát is be lehetne tenni, úgy nincs értelme, főleg ha az egyik ismétlést kora reggelre teszik be, a másikat délutánra, a harmadikat pedig estére. Így felesleges az IZAURA TV. Ha meg nem vesznek új telenovellákat bőven van a 2000-es évek elején vetített klasszikusokból, melyek szerintem hasonló nézettséget hoznának, mint az újak.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.