2017. április 21., péntek

Sorozatajánló: La Duda

Ez az a sorozat, amit a véletlennek és szerencsének köszönhetően nézhettem meg. A Xenon kiadó jóvoltából 2011-ben megszerezhettem a telenovella dvd változatát, amely 3 kétoldalas lemezt tartalmazott. A Xenon Pictures korábban Televisa és Telemundo sorozatokat forgalmazott, aztán utolsónak a La Duda, El Candidato és a Nada Personal című telenovellákat forgalmazta újra, melyeket korábban a Navarre Corporation kiadó bocsátott áruba. A La Duda korábban egyetlen kiadó gondozásában sem jelent meg, kizárólag a Xenon forgalmazta. 
Mint ismeretes a La Duda 2011-ben jelent meg. Nagyon megörültem neki, mivel akkoriban nagyban vettem telenovellás dvd-ket és ráadásul a kedvenc színésznőm, Silvia Navarro 2002-es telenovellájához juthattam hozzá. A története kicsit hasonlít az El Manantial (Az ősforrás), La Sombra del pasado (A múlt árnyéka) című sorozatokhoz. 

A történet Real del Montéban játszódik, ahol A szerelem nevében (En nombre del amor). Victoria és Gabriel szeretik egymást, de családjaik közt konfliktusok dúlnak, főleg a fiatalok kapcsolata miatt. Kiderül, hogy Victoria édesanyjának viszonya volt Gabriel apjával Adolfoval. A sztorit nem szeretném teljesen elárulni, mert sok mondanivalója és csattanója van. Annyit viszont igen, hogy Victoria anyja magára robbantja a családi bányát és ezzel kezdődnek az igazi konfliktusok. Gabriel családjának tagja egytől egyig gonosz. Ez nagyon meglepett engem, ugyanis minden telenovellában van a családokban 1-1 jó karakter, aki segíti a főszereplőket boldogságukban. A La Duda esetében erről szó sincs. Adolfo, a családfő őrült, az anyja gyilkos. Adolfo felesége pedig hűtlen és számító. Gabrielt pedig mindenáron el akarják választani Victoriától. Victoria és családja ékszerkészítéssel foglalkozik, amelyből a későbbi részekben kiállítást is szerveznek. A sorozatban megmutatják, hogy készül egy ezüst ékszer, főleg a szív alakú, amelyet a sorozat főcímében is látni lehet. Gabriela Spanic ikertestvére, Daniela Spanic is szerepel a sorozatban. Érdekesség, hogy 2013-ban az RTL klubon bemutatták Gaby Spanic akkori új sorozatát, a Bosszú angyalát (La otra cara del alma) ahol a helyszínen játszódó városban szintén ékszereket készítenek. Gaby Spanic karaktere ebben gonosz és segítőjét Saby Kamalich játssza, aki a La Duda-ban a gyilkos mamát alakítja. 

Silvia Navarro főszerepei közül ez az egy, amiben a legtöbbet szenved. Sajnos a karakterét megerőszakolják, bántják. Ez nagyon felkavart, ugyanis a kedvenc színésznőmnek olyan szerepeket adjanak, amelyek vidámmá teszik és látni lehessen azt, hogy megvédi magát! Victoriát egy Julián nevű férfi erőszakolja meg, akit Victor González alakít. A színész nemrégen főszerepet játszott Silvia Navarroval a La Candidata-ban. Ez nagyon meglepett anno amikor Silvia legújabb sorozatát forgatták, mert nem örültem annak, hogy pont Victor Gonzálezt választják ki partnerének. A színész a Perlában is játszott, de nem sokat. Engem nagyon tud zavarni, hogy főszerepeknél olyan színészeket, választanak ki főszereplőknek, akik egy másik sorozatban utálták egymást. Egyrészt azért mert a férfi karakter nemi erőszakot követett el a lány ellen. Egy másik történetben összehozzák őket??? Ezt betegesnek tartom! Hogy miért? Mert aki elszenved egy nemi erőszakot, az nyilván nem akar azzal együtt lenni, aki által megbecstelenítve lett! Akármi is a másik történet, az előzőben megvolt a baj. Remek példa az Édes dundi Valentina (Mi Gorda Bella). Abban az egyik szereplőt Chiqui-t megerőszakolta Roman. Őket Norkys Batista és Luciano D’Alessandro játszotta. A nők visszavágnak (Amor a palos) című telenovellában pedig főszereplők!!! Döbbenet!!! Írnék még példát, de visszatérnék, a La Duda-ra.
 A sorozat Acasa bemutatójának szünetében

A La Duda-ban nagyon sok minden történik és 110 epizódból áll csak. Korábban azt hittem, hogy 130 részes. A neten kevés információ van a sorozatról és nem mutatták be sok helyen. Sajnos Magyarország is kimaradt ebből a telenovellából, holott az akkori Romantica csatorna sikert ért volna vele, hisz ugyanolyan hangulata, háttérzenéje van, mint az Amikor az enyém leszelnek (Cuando seas mía). A TV Azteca készítette. A neten lehet látni egész részeket, viszont nem a teljes sorozatot. Anno a román Acasa TV műsorra tűzte a sorozatot. A dvd változat ugyan vágott, de mégis élvezhető és a lényeg rajta van. 

Silvia Navarro karakterének, Victoriának két frizurája lesz, mely egy új korszak kezdetét is szimbolizálja. A régi a rosszat, az új pedig az újrakezdést. Victoria ékszer manufaktúrát nyit, kiállítást rendez, de rosszakarói továbbra is meg akarják keseríteni az életét, főleg az új kapcsolatát Arturóval, aki reménytelenül szerelmes a lányba.

Aki kíváncsi a sorozatra az rendelje meg a sorozat dvd változatát. Nagyon jó telenovella és meglepő fordulatok vannak benne. 

Silvia Y Telemundo???
A Telemundo TV társaság nagy szerepet szán Silvia Navarronak, ha a színésznő átmegy hozzájuk. Két lehetőség áll. Silvia a Televisánál marad, vagy átáll a Telemundo oldalára. Annak idején örültem volna, ha a kedvenc színésznőm Telemundós lesz, bár ma már nem tudom, hogy neki való lenne. Örülnék, ha mindig vidám főszerepeket kapna, és nem bántanák a karakterét. Ana Karina Manco, a kedvenc venezuelai színésznőm már a Telemundonál van, ám eddig még nem tudni mikor fog szerepet kapni. Ő 2010-ben játszott utoljára telenovellában, mégpedig a La mujer perfectában. Ha Silvia Navarro mégis elfogadja a Telemundo ajánlatát, akkor célszerű lenne összeengedni Ana Karina Mancoval, Laura Floressel és Catherine Siachoque-val! J Kíváncsi lennék arra milyen „íz világ” alakul ki. Egy biztos, hogy Silvia Navarronak főszerepet kell adni és nem gonosz, kegyetlen karaktert, mert az tutira nem neki való, ahogy az sem, hogy rövid szerepet kapjon, amiben brutálisan megölik. Sajnos ezt Sonya Smith-szel elkövették a Corazón Valientében (Több, mint testőr).

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.