2024. június 19., szerda

VÉGRE CD-N! RICARDO MONTANER: FE (2021.)

Végre valahára megszereztem Ricardo Montaner: FE című albumát, amely hivatalosan 2021-ben jelent meg, de sajnos csak MP3 formátumban. CD-n csak Mexikóban forgalmazták, melyet az ebay-en sikerült megvennem még május 3-án. Ez volt a legelső ebay-es vásárlásom. Mai napon, június 18-án hozták ki nekem. Picit késett a termék, de nagyon boldog lettem, amikor kinyitottam a dobozt és megpillantottam a FE-t.





Ricardo Montaner új albumaiból csak egyes országokban forgalmaznak CD-s kiadást. A Tango argentin kiadvány, melyet anno Tamásnál szerencsémre be tudtam szerezni. Azt is csak utólag jelentették meg CD-n. Ricardo Montaner az elmúlt években már csak Montanerként tünteti fel nevét az új lemezein. A Hecho a Mano, vagyis HAMM („hamm!”) J kiadó a Sony Music-kal együtt forgalmazta a FE-t. Az albumhoz két extra dal is tartozik, melyek sajnos csak utólag, 2022-ben láttak napvilágot. Ez a Quiero Saber és a Silencio. Ez a két szám sajnos nincs rajta a FE lemezen, de annyi baj legyen csak! A lényeg, hogy sikerült megszereznem a HIT-et. J

https://open.spotify.com/album/0bKsoKI16zKzu8YtLQdFBJ

FE a Spotify-on. A deluxe változat


Ricardo Montaner: FE-jéről már írtam 2021-ben egy cikket, melyet itt lehet elolvasni:

https://benlacosta.blogspot.com/2021/06/zeneajanlo-ricardo-montaner-fe-hit.html

A korábbi cikkemben történő gondolataim nem változtak. Akkoriban is csináltam reklámplakátot az albumhoz, ahogy most is. Képeslapokat is gyártottam. J


 Reklámpapírok, melyek nyomtatás helyett eredetiben kerülnek bele az újságomba











Képeslapjaim

A FE azt jelenti, hogy Hit. Istenről és az Isten szeretetről szól ez a csodálatos album! Ricardo Montaner ezen a lemezen picit visszatér a korábbi zenei stílusához. A Bebu Silvetti stílushoz. Ugyan most nyár van, de mégis karácsonyi hangulatot érzek, ahányszor hallgatom a CD-t. Mikor csak letölteni tudtam akkor is ezt éreztem. Ragaszkodtam ahhoz hogy meglegyen eredetiben, mert nagy Ricardo Montaner rajongó vagyok! Hatalmas érték minden lemeze!










A FE CD füzete tele van nagyon szép képpel. Egy dolog, ami nem tetszett az a belsőtálca mögötti kép. Én másfajta fotót tettem volna bele. A CD korongjáról azt gondoltam, hogy fekete színű lesz, de egy fekete-fehér Montaner kép volt rajta. Kicsit olyan érzés fogott el, mint anno Jencarlos Canela első albumánál. Hasonlóan volt megoldva a CD korong borítója.

Ricardo Montaner teljesen bevonta a családját eme album elkészítésébe. Az Amén (Ámen) című dalát hallottam először a FE-ről. Ez volt az első promóciós dal, amelyben Ricardo a lányával, Evalunával, és két fiával, Mauval és Ricky-vel együtt énekelt. Evaluna a legfiatalabb gyermeke Ricardo Montanernek, aki feleségül ment egy X Faktor nyerteshez, Camilo Echeverry Correához. Ő szintén zenész. 2007-ben nyert az X Faktorban. 2008-ban debütált.

Ricardo Montanernek népes családja van. Legidősebb fia Alejandro Montaner egy, Hector két albumot adott ki. Hector Montaner énekelte a 2004-es Amor del bueno című venezuelai telenovella zenéjét. Ugyanezzel a címmel adta ki első lemezét, amelyet 20 éve megvettem. J A másodikat, az Aparienciast nem vettem meg végül, mert nem nyerte el a tetszésem. L

1990-ben Ricardo Andrés "Ricky" Reglero Rodríguez született meg, utána 1993-ban Mauricio Alberto "Mau" Reglero Rodríguez. A testvérpár megalapította a Mau&Ricky duót. 1997-ben született meg Evaluna Montaner, kinek lemeze nem jelent meg eddig, de akkor hallottam először róla, amikor a 2012-es Viajero Frecuente című albumon együtt énekelt édesapjával a La Gloria de Dios-ban. Ennek a számnak új változata megtalálható a FE-n. Itt azonban csak Evaluna énekel.

Nemcsak karácsonyi hangulatú a Hit, hanem van benne egy nyári hangulatú szám. Pl. a Díos Así Lo Quiso, amelyet Ricardo Montaner együtt énekel Juan Luis Guerrával. J Nagyon vidám hangulatú dalocska. Ezt is nagyon szeretem. J

Továbbra is a Canto című szám tetszik a legjobban. Spanyolul nagyon könnyű elénekelni, bár a magyar szöveg kissé nehéz. Ráéneklés szempontjából. A videóklipje most is nagy hatással van rám.

A FE olyan kellemes lelki táplálék a pszichémnek. Ricardo Montaner ettől is ennyire különleges énekes nekem, mert ő azon latin zenei énekesek közé tartozik, akik jó hatást gyakorolnak rám. Ezt nem lehet szavakkal kellően kifejezni. Ezt érezni kell, átélni, megélni! Ricardo Montaner ráadásul a nagy latin zenei énekesek közé sorolható.

Van egy dal, ami a szépsége mellett szomorúvá is tesz. A Silencio. Nem tartalmazza sajnos a CD. Valahol jobb is így. Mert ha másokkal hallgatom nem sírok majd. Legalábbis reménykedek benne! J

Van egy érdekesség. 20 éve vettem meg az első Ricardo Montaner lemezem, amely a Sueno Repetido volt. Két évtizeddel később ugyanilyen izgatott örömöt éreztem, amikor a FE-t megvettem az ebay-en. Miután sikerült a tranzakció akkora boldogság tört ki bennem, mert a FE-t mindig is szerettem volna megvásárolni. Most ez a vágyam valóra vált! Igaz, hogy június 5 lett volna a várható kézbesítési idő, de késett picit a lemez. Vámkezelni is kellett, de szerencsére nem kellett vámot fizetni, mivel jóval 150 euró alatt voltam.

Nem olyan régen Ricardo Montaner 1986-os klasszikusa ismét megjelent, de mai stílusban átdolgozva. Ha CD-n megjelenik természetesen azonnal meg fogom venni azt is! J

Ricardo Montaneré a júniusi hónap, ugyanis az idei latin zene éve alkalmából róla esik szó. A BENovelas magazinban viszont már nem lesz külön értékelős emléklap, hanem az albumokról majd júliusban lesz egy összefoglaló videó, amiben majd részletesen bemutatom az eddig megvett CD-imet. J A latin zene éve emléklapok és cikkek helyett videós beszámolók lesznek.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.