2024. június 3., hétfő

RENDSZERVÁLTÁS

Úgy döntöttem, ezzel a cikkel indítom a 106. BENovelas magazint. A fogyókúra második hónapjába léptem, 8 hetes lettem. Kezdem látni magamon a fogyás jeleit ugyan, 95kg lettem, mégis folytatnom kell a küzdelmet. Önmagamért teszem, mert az egészségemről van szó. A túlzott étvágyam szerencsére már nincs. Mióta vége lett a Convulex/Depakine Chrono szedésének, azóta könnyebb. Ugyan elkezdtem lassan a másik gyógyszert is elhagyni, de háziorvosom szerint egy tablettát érdemes bevenni az antidepresszánsból, nehogy a depresszióm súlyosbodjon. Az Escitalopramból napi tablettát szedek. Az bőven elég, annyi meg kell. Egy kis mankóra szükségem van arra az esetre, ha baj lenne.

A futások 2 naponta vannak már, ugyanis a lábaimra is vigyáznom kell. Az utóbbi időben annyira túlzásba vittem a futást, hogy a sarkaim fájni kezdtek. Néha néhány nap kiesett, mert esős idő volt. A futást szobabiciklivel pótoltam ki. A futásos időszakokban úgy osztom be az edzéstervem, hogy egyik nap futás, másik nap itthoni torna + 20 perces szobabicikli. Ez kb. 10 perces extrákkal összesen 1 órás edzés. Az étkezésem is megváltozott. Lehet enni, de módjával. Már nem kívánom úgy az ételeket, mint korábban.

Ezt a 30 perces, zsírégető és kímélő edzést csinálom. Nagyon jól megy! Az elején kicsit nehéz volt megszokni, de nagyon tetszik! Ajánlani tudom csak. A edzőnő szimpatikus és néha vicces is. J

A múlt hónapban elkészítettem az új BENovelas logómat. Kicsit rendhagyóra sikerült. Direkt vannak visszafelé a betűk egy része, ugyanis amikor kisfiú koromban járni tanultam akkor visszafelé mászkáltam. J Erre nem emlékszem, de vicces így utólag megtudni.

Az új BENovelas logókat már elhelyeztem a weboldalaimra, ám a korábbi logókat a kitalált TV csatornáimon hagytam. Azok színét változtattam csak meg 2023 végén. A korábbi logók így nem vesznek el csak átalakultak. Gondoltam, egy kis régiség maradjon.

Az új logómmal a megújulásom szeretném szimbolizálni. Május nagyon kemény hónap volt, de egyben tanító célzatú. Korábbi hibáimból tanulva új szektorokat alakítottam ki, hogy könnyebb legyen a netes életem.

*      A BENovelas sorozatom véget ér a jelenlegi formájában. A netes műsorom jelentős átalakuláson esik át. 30-50 perc közöttiek lesznek  a „nyitott” részek, melyekben csakis olyan témákról vagyok hajlandó beszélgetni, mint pl. a filmek, zenék, sorozatok, vagy épp más szórakoztató tartalmú témák. A korábbi számozásos időszaknak vége, dátumozást kap. BENovelas magazin címmel folytatom időkorlátokon belül. Ha a közeljövőben megjelenik egy új lemez, vagy épp beszereztem egy ritkaságot azokról szó esik. De írásbeli cikkes kiegészítőként is használom a videós magazint, amiben olyan témák is lesznek, melyekről nem tervezek írásban nyilatkozni. Ezek az ún. hangos cikkek.

*      Ha nagyon személyes problémáim vannak egy különálló „zárt” műsorban a BENovelas hangosnapló című műsoromban fogok beszélni az adott gondokról, nehézségekről, melyeket csak olyan személyekkel osztok meg, kikkel bensőséges kapcsolatot ápolok. Nagyon zárt műsor, melyeket külön USB-n fogok tárolni, annyira titkos.

*      A Művészetterápia BEN-nel továbbra is folytatódik, csak a számozást hagyom el itt is. Szintén dátumozás történik majd itt is. A kézműves foglalkoztató műsorom idősávja megmarad olyannak amilyen. Két és félórásnak, de lehetnek rövidebb adások is. Ez a hangulatomtól függ.

*      Új sorozatot is csinálok, melyet már tavaly el akartam készíteni. Ez a Történetek Fantasma Valleyből. Egy fantáziasorozat lesz, melyet hangos cikkes formában szeretnék elmesélni. Beszélnék a kitalált zokni alakú szeretetvárosomról. Ebben az esetben, szavakban sokkal könnyebb lesz beszélni a témáról. Az epizódok 20-30 percesek lesznek.

*      A BENovelas magazinom nyomtatott változata kevesebb oldalakból fog állni. A személyes cikkek megszűnnek, mert a hangos naplómba költöznek az új esetek. A privát szakasz véget ér. A kitalált TV csatornáim részletes műsorai a számítógépemen lesznek tárolva, utólag USB-re kerülnek. A TV műsorok alapszinten kerülnek be számozásmentesen, összefoglalóként. Minden egyes cikkemben melyeket kinyomtatok kevesebb képek kerülnek az oldalakra. A legjobb fotókat választom ki a nyomtatáshoz. Az újságom is jelentős átalakulásokon esik át. Részletesen majd a hó végi adásban beszélek ezekről, mert akkor nagyjából képben leszek, hogyan alakítom ki ezt a rendszert is. A blogomban természetesen a bővített képes változatok lesznek benne, mivel online platform.

Egyelőre ennyi a céltervezet, meglátom, fogom e tudni tartani. A fotózások lesznek olyanok, amelyekkel nehezebb lesz mértéket tartani, de azokból is csak töredékek, lényeges képek lesznek megosztva. Az összes képanyag, ami megmarad külön a gépen, később szintén USB-re lesznek kimentve.

Ami gondot okoz nekem az alváshiány. Nehezen alszom el, de korán szoktam kelni. Van olyan nap, amikor napközben szundítok egyet, mert fáradékony vagyok akkor. Főleg ha nagyon megerőltetem az edzéseimet.

A napokban két pasival is találkoztam. Az egyikük adott egy támpontot, merre próbáljak haladni az életemmel kapcsolatban. Flórián mellett ő is mondta, hogy a rajzolással kapcsolatban kezdhetnék valamit a jövőt illetően. Igaz, hogy közepes szinten tudok rajzolni, de Flórián azt tanácsolta, fejlesszem magam ezzel kapcsolatban, mert egy iskolában sokat tanulhatok még. Nem vesztek semmit. Ezt is megpróbálom. A másik férfi szintén érdekes dolgokat mondott nekem. Ővele már korábban kezdtem levelezni, de most ismertük meg egymást. Sok mindent állapított meg rólam. Van egy mondata, ami bennem maradt: Miért bűntetem magam azért, ami vagyok?  Nevezzük az illetőt X-nek. X sokszor feltette nekem ezt a kérdést. Nem az a baj, hogy van egy világom, hanem az hogy sokszor elszigetelem magam másoktól. Tény, hogy vannak pillanatok, amikor egyedül szeretnék lenni. Főleg a sötét szobámban szeretek ücsörögni és beleolvadni a környezetbe. Nem akarom még önmagamat sem látni. Még a kezeimet sem látom, annyira sötét van. X-en kívül más is megjegyezte, hogy néha túl sok a sötétség a képeimen. Szeretem ezt nagyon. A sötétség nagyon sok mindent eltakar, beburkol. Miért bűntetem magam azért, ami vagyok?  X azt tanácsolta, hogy most ne válaszoljak a kérdésre, hanem csendes környezetben vessem papírra az okokat. Ezt fogom tenni, de kicsit félek attól, hogy miket írok le. A régebbi időkhöz képest én már nyitottabb vagyok, de a politikáról nem akarok beszélni, sem hallani, mert az csak felzaklat. Amikor közeledni próbáltam másokhoz sokszor kaptam elutasítást, mert sajnos más vagyok, mint a többiek.

X-el sok mindenről beszélgettünk, de ezeket csak a privát hangos naplómban ecsetelem ki jobban. Annyit mégis leírok vele kapcsolatban, hogy éreztem, törődött velem, ami sokat jelent nekem. Épp úgy, mint Victor, aki szintén sokat segít nekem, amikor bizonyos dolgokban elmondja a véleményét és életvezetési tanácsokat ad. Ott van Máté is aki mindig gondol rám. Ő is kimutatja az érzéseit velem kapcsolatban. István miatt viszont tanácstalan vagyok. Fáj ami velünk történik.

A napokban az új logóm betűtípusával csinosítgattam ki a weblapom, és frissítettem egy csomó képgalériát. Májusban lett befizetve az éves tárhely és most tudtam csak frissíteni.

www.benovelas.hu

A weblapom egy időszakos oldal, ahol csak akkor végzek frissítéseket, ha bizonyos idő eltelik. Régóta szeretném a hátteret lecserélni. Legutoljára 2013. december 24-én történt meg, szenteste. Az oldalam menüpontjainak betűit is szeretném egyszer korszerűsíteni. Tanultam anno weblapszerkesztést, de az a papír elveszett sajnos, amiben a leírások voltak. L Elég bonyolult dolog a weblapszerkesztés. Nagyon türelmesen és figyelmesen kell csinálni. Néha olyan ez, mintha egy vizsgalapot töltenék ki, aminek tétje van.

A következő 3 hónap kissé nehéznek indul, de szeretnék szeptemberig úgy eljutni a változás felé, hogy ősztől a nehezebb dolgok is mehessenek. Azt terveztem, hogy szeptemberben visszamennék a Krav Magába, ahol önvédelmet tanulnék és így talán sikerül sok más, eddig feldolgozatlan traumáktól megszabadulni. Addig is ez a 3 hónap egy ún. kiképzés lesz. Felkészítem magam a nehezebbre.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.