2024. június 24., hétfő

ALEJANDRO FERNÁNDEZ: ME ESTOY ENAMORANDO (SZERELMES VAGYOK) (1997.)

A Todo Collección oldalán sok helyen árulják Alejandro Fernández 1997-es klasszikusát, a Me estoy enamorandót, melynek magyar jelentése: Szerelmes vagyok. Alejandro Fernándeznek ez az első olyan albuma, amely nemcsak mexikói népzenét, de latin pop balladát is tartalmaz. Ez egy ún. fúzióalbum, melyben különböző latin zenei stílusok találkoznak egymással. Alejandro Fernándezről tudni érdemes, hogy kétféle zenei stílust képvisel. A mexikói népzenét, más néven rancherát, illetve a latin pop, latin ballada világát. Én az utóbbiakat szeretem nagyon Alejandrótól, mert a ranchera stílusért annyira nem rajongok.

















Alejandro Fernández édesapja a legendás Vicente Fernández, ki sajnos 2021-ben elhunyt. L Nagy valószínűséggel Alejandro emiatt térhetett vissza a zenei gyökereihez, így a 2020-ban kiadott szintén ranchera stílusú Hecho en Mexico (Mexikóban készült) lemeze után egy újabb mexikói népzenei albumot dobott a piacra Te llevo en la sangre (A véremben hordozlak) címmel. Sajnos nem nyerte el az album a tetszésem, így kimarad a vételemből. L

Alejandro Fernández 1991-ben kezdte zenei pályafutását és 1997-ig intenzíven az édesapja zenei vonalát követte, ám a Me estoy enamorandóval egy új zenei korszakot nyitott. Alejandrónak ez volt a hatodik stúdióalbuma, amely 1997. szeptember 23-án jelent meg. A lemez különlegessége, hogy két fontos producere is van. Egyik Gloria Estefan férje, Emilio Estefan, ill. Kike Santander.

Gloria Estefannak és Alejandro Fernándeznek közös duettje is van, az En el Jardin (A kertben), mely egy Gloria Estefan válogatáson is megtalálható. Ez az Amor Y Suerte (Szerelem és szerencse). Az albumot valamikor tervezem beszerezni.





Az 1997-es Maria Isabel című telenovella zenéje, a Si Tu Supieras (Ha tudnád) című szám is rajta van a Me estoy enamorandón. Érdekesség, hogy amikor 2000 őszén a TV2 leadta a sorozatot akkor még nem tűnt fel nekem, hogy Alejandro Fernández énekli a főcímdalát. Az énekesről akkoriban nem voltak információm, így ezért nem figyeltem meg a részleteket. A sorozat főcímében beszélt bemondó csupán annyit mondott: Zene: Kike Santander. De Alejandro Fernández nevét nem említette meg sajnos. Alejandrót a 2001-ben bemutatott Hechizo de amor (A szerelem varázsa) című telenovellában láttam, melynek vége főcímében a Quiéreme (Szeress engem!) című videóklip volt látható. Ez a szám a sorozat főcímdala, amely a 2000-ben megjelent Entre tus brazos (Karjaidban) című albumon található, a szintén Angelica Pecado zenéjével, az Estás Aquival (Te itt vagy). J Az Entre Tus Brazos című albumot 20 évvel ezelőtt, 2004 nyarán vásároltam meg. Az első kedvenc Alejandro Fernández lemezem, ill. az első CD, amit megvettem az énekestől.




Az Entre Tus Brazos producere szintén Kike Santander volt. 3 évvel a Me estoy enamorando után jelent meg.

A Me estoy enamorando „zöldes” fekete-fehér album. Spanyolországban az Epic forgalmazta, míg az USA-ban a Sony Discos. Mikor 2011-ben Barcelonában nyaraltam akkor az El Corte Inglésben láttam az Entre Tus Brazos című albumot, de Epic kiadásban. Nekem a Sony Discos féle USA verzió van meg. A Me estoy enamorandoból viszont az Epic kiadvány, mert Spanyolországból hozták nekem.

Ez az album nagyon szép, romantikus. De esti órákban szeretem hallgatni, ugyanis akkor van meg a kellő hangulata. Épp úgy, mint az Entre Tus Brazosnál. Mindkettő tipikus nyári lemez. A kellemes szellős és hangulatos nyár esték illatát, színeit hozzák el a fantáziámban. J Jó dolog ezeket a gondolatképeket megélni az emlékezetemben. Talán azért érzem és „látom” ezeket, mert hangulatember vagyok.

A Me estoy enamorandót és az Entre Tus Brazos albumot nevezhetném testvérlemezeknek, mert hangulatilag nagyon megegyeznek, ám az Entre Tus Brazos jobban bejött Alejandro Fernándeztől.

1999-ben Alejandro Fernándeznek új Ranchera lemeze jelent meg, utána látott napvilágot az Entre Tus Brazos 2000-ben. 20 éve, 2004. karácsonya előtt szereztem meg Alejandro Fernández akkor még új albumnak számító A Corazón Abierto (Nyitott szívvel) című CD-jét, amihez egy bónusz dvd is tartozott.

https://open.spotify.com/album/63mrlnJgtofj8Ur7Q7Xh9P

Me estoy enamorando

https://open.spotify.com/album/2AL0jknRfCLnaEorY1M4Sa

Entre Tus Brazos

A Me estoy enamorando és az Entre Tus Brazos megtalálhatók a Spotify-on. A Me estoy enamorandót ezüst bakelitlemezen is kiadták, de azt nem fogom megvenni. A bakelit lemezek vásárlásával leálltam.





A Me estoy enamorandóhoz is csináltam képes és reklámpapírokat, melyek nem lesznek kinyomtatva. A képeslapok külön tárolóban, az emlék és reklámos papírok a magazinban betűzve lesznek elérhetőek. A blogomban és a weblapomon a szkennelt változatok érhetők el.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.