2018. október 5., péntek

CD AJÁNLÓ(K): Phil Collins: Plays Well With Others Y Cher: Dancing Queen


Szeptember 28-án két CD újdonság jelent meg. Az egyik Phil Collinstól, a másik pedig Chertől. Már a nyár közepén olvastam arról, hogy a két énekes újabb lemezt dob piacra. Augusztustól már elő is lehetett rendelni őket, bár a Chert utólag rendeltem meg.

PHIL COLLINS: Plays Well With Others

A 4 lemezes különleges könyves kiadásának promóciós videóját már júliusban láttam a facebookon. 
Először azt hittem, hogy valami vadonatúj lemez lesz, de csak később tudtam meg, hogy valójában egy újabb válogatás kollekció. Persze nem olyan, mint az elmúlt 3 évben. Ez az album teljesen másról szól. Phil Collins dobosként kezdte pályafutását a Genesisnél, ám 1981-től kezdve szólókarrierbe is kezdett. Számos énekesnél volt még vendégénekes, vendégdobos. Ebből a világból kaptunk most egy kollekciót 4 korongon, melyben olyan dalok is elhangzanak, melyet Phil Collins írt más előadó számára. Pl. Laura Pausininek. Ilyen zenei számok is hallhatóak ezen a kiadványon. Stílusban változatos, és érdekes kiadvány. Ráadásul olyan az illata, mint a remastered deluxe kiadásoknak. A  Plays Well With Others könyves CD füzet sok érdekes képet tartalmaz, melyek közül csak párat ismerek, de akadtak olyanok is, amelyeket eddig még nem volt szerencsém látni. Készítettem egy ún. Unboxing videót, amelyben megmutattam a kiadványt:




A borítóval kapcsolatban van némi kifogásom. Ugyanaz a rajz van a könyves lemez borítóján, mint anno a The Singlesnél. Ott csak a fej és a dob ütők látszanak. A Plays Well With Others kiadványon pedig a teljes rajz. A háttérben semmi nincs, a könyves lemez betűszíne zöld, alul fekete. A lemezek szépek, különböző színűek a betűtípusok. Emlékeztet engem Sergio Dalma: Dalma című 2015-ös lemezének belső borítójára. A lemezek tartalma is jó, viszont ebből is hiányoznak extra dalok, pl. a Lamont Dozieres duett, illetve pár kimaradt egykori Phil Collins dal, melyek sem a deluxe-ra, sem pedig a The Singles-re nem kerültek fel. Mindezek ellenére egy remekül összeszedett dalcsokrot kaptam, mely eszembe juttatta az egykori VH1 Classic zenecsatornát, melyet nagyon szerettem akkoriban. Klasszikus pop-rock videóklippek gyűjteménye volt az a csatorna, de már sajnos nincsen. Vegyesen a 60-70-80-90-es évek népszerű dalaiból adták le a jobbnál jobb zenei klipeket.

A Plays Well With Others is épp olyan időutazás, mint a többi normál Phil Collins album. Spotify linket nem találtam hozzá, viszont megvásárolható az album. Peter Gabriel, Philip Bailey, Chaka Khan, Eric Clapton és még sokan mások is „benne vannak”, illetve számomra ismert dalok is. J

CHER: Dancing Queen
Cher régen adott ki új albumot. Legutóbb 2013-ban. Eleinte úgy volt, hogy visszavonult, de az énekesnő visszatért, aki színésznőként is megállta a helyét karrierje során. Nemrég a Mamma Mia 2-ben alakította Meryl Streep karakterének édesanyját. A filmhez készült soundtrack (filmzene) albumon hallhatóak Cher számok is az ABBA dalok feldolgozásában. Szeptember 28-án jelent meg Chernek a Dancing Queen című lemeze, melyben 10 népszerű ABBA számot dolgoz fel. Nagyon jól csinálta! 
Ezüst matricával! :) Ha a borítóra ragasztom akkor nem lett volna jó. A matricát beragasztottam a CD füzetbe:




A klasszikus slágerek modernizált verziót kaptak, mellette a kedvencem, az One of us kapott lágyabb, romantikusabb változatot.

Chert nagyon tehetséges énekesnőnek tartom, aki még mindig tud meglepetést okozni a rajongóinak. J A Dancing Queen elérhető a spotify-on:


B E N

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.