Új íz világgal
kombináltam a korábbi salátám. Így a nyár végéhez közeledve úgy döntöttem, hogy
megváltoztatom a korábbi receptem. Az eredeti, húsos változatot itt lehet
elolvasni:
https://benlacosta.blogspot.com/2020/04/benovelas-salata.html
Az idei
salátához nem kell más, mint:
2 csomag salátakeverék (ízlés szerint)
egy fél zacskó hagymás tejfölös chips
4 keskeny szelet puffasztott rizs vagy búza
2 doboz natúr joghurt
2 csomag fokhagymás salátaöntet por
2 szelet zöldfűszeres grillsajt
A két csomag salátakeveréket kibontjuk,
majd tálba öntjük. A joghurtot összekeverjük a fokhagymás öntetporral, majd
állni hagyjuk 5 percig. Ezalatt a fél zacskó chipset porrá nyomjuk, majd a
salátára szórjuk. Ezután a puffasztott rizs, vagy búzaszeleteket (lehetőleg
legyen sós, vagy enyhén sózott) tördeljük szét olyan kicsire, amennyire csak lehet,
majd azt is rakjuk a salátaágyra. Miután elvégeztük a műveleteket öntsük rá a
salátaöntetet, majd óvatosan keverjük össze, hogy minden részen legyen. Kb. félórát
hagyjuk utána állni, hogy az ízek összeálljanak. Ilyenkor ázik meg a chips és a
puffasztott rizs/búza szórat. Miközben összeállnak az ízek a grillezendő
sajtszeleteket tegyük grillrácsra, vagy grillsütőbe és kockás külsejűre süssük.
Ha elkészültünk a salátához tálalva kínáljuk. J
BEN
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.