2021. augusztus 23., hétfő

BENovelas ENSALADA 2021.

 

Új íz világgal kombináltam a korábbi salátám. Így a nyár végéhez közeledve úgy döntöttem, hogy megváltoztatom a korábbi receptem. Az eredeti, húsos változatot itt lehet elolvasni:

https://benlacosta.blogspot.com/2020/04/benovelas-salata.html

Az idei salátához nem kell más, mint:

2 csomag salátakeverék (ízlés szerint)

egy fél zacskó hagymás tejfölös chips

4 keskeny szelet puffasztott rizs vagy búza

2 doboz natúr joghurt

2 csomag fokhagymás salátaöntet por

2 szelet zöldfűszeres grillsajt

A két csomag salátakeveréket kibontjuk, majd tálba öntjük. A joghurtot összekeverjük a fokhagymás öntetporral, majd állni hagyjuk 5 percig. Ezalatt a fél zacskó chipset porrá nyomjuk, majd a salátára szórjuk. Ezután a puffasztott rizs, vagy búzaszeleteket (lehetőleg legyen sós, vagy enyhén sózott) tördeljük szét olyan kicsire, amennyire csak lehet, majd azt is rakjuk a salátaágyra. Miután elvégeztük a műveleteket öntsük rá a salátaöntetet, majd óvatosan keverjük össze, hogy minden részen legyen. Kb. félórát hagyjuk utána állni, hogy az ízek összeálljanak. Ilyenkor ázik meg a chips és a puffasztott rizs/búza szórat. Miközben összeállnak az ízek a grillezendő sajtszeleteket tegyük grillrácsra, vagy grillsütőbe és kockás külsejűre süssük. Ha elkészültünk a salátához tálalva kínáljuk. J

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.