2021. augusztus 30., hétfő

LEBONTOTT BURKOLATTAL

 

Nyáron egy teljes hónapon át a 3-as metró csak az Árpád hídtól Újpest-központig közlekedett felújítás ürügyén. A napokban visszaállt a rend. Lehel tértől Újpestig, a Nagyvárad tértől Kőbánya-kispestig ismét mennek a metrók.

Örültem annak, hogy már nem kell maszkot viselni a metróban, így maszk mentesen, végre nyugodtan metrózhattam a déli szakaszon. A Nagyvárad térre érve ködporos hangulat, elégetett csillagszóró szag fogadott. Az állomás egyik peronján síncserék, komolyabb felújítási munkák zajlanak elzártan. A másik peronon pedig szerencsére jár a metró.









Nagy meglepetés fogadott mikor a lépcsőn siettem le. A peron mögötti oldalfalburkolatot elbontották. Olyan volt a hangulat, mint annak idején a 2-es metró felújításakor. István barátommal a speciális suliból mindig a Déli pályaudvar felé mentünk, hogy onnan a metróval utazzunk tovább. Nyári szünet előtt voltunk, és a 2-es metró felújítása a Deák téren, Moszkva téren és Déli pályaudvaron folytatódott 2006-ban. A teljes lezárás előtt az metróállomásokon lebontották a tető és peron mögötti falburkolatokat. Csak a szocreál lámpák égtek. Sajnos nincsenek korabeli képanyagaim a hangulatról, mivel a fotózást pont 2006 nyarán kezdtem el.    









A 3-as metró felújított déli szakaszánál minden állomáson leszálltam, magamba szívtam a friss levegőt és szelfiztem párszor. A legszebb pillanat a Kőbánya-kispest felé vezető alagút látványa, amelyben úgy sétálgatnék.  

Aznap nyomtattam ki a legújabb BENovelas magazinom. Már a 72. számot. J Metrózás után pedig hazaindultam. Azt gondoltam, hogy ezalatt az egy hónapos lezárás után hétvégén is lehet élvezni a felújított déli szakaszt, de továbbra is pótlóbusszal lehet utazni ezen a részen, és a BKK még csak meg se magyarázza azt, miért szívatja ennyire az utasokat. Nem volt elég az az 1 év, 7 hónap amit a felújítással töltöttek el? Nem hiszem, hogy az azbeszt mentesítés lehetett az oka. A 3-as metró felújításával egyre lassabban haladnak, rég készen kellene lennie a középső szakasz felének! Ha át is adják a felújított részt, majd kitalálják, hogy hétvégén le kell zárni bizonytalan időre és csak hétköznap használhatják az utasok. Anno a 2-es metró felújításakor nem így volt. A 2007-es rekonstrukció során télen még voltak utómunkák, de tudomásom szerint nem történtek hétvégi lezárások, csak amikor az Alstom kocsikat üzemelték be 2013-ban.

A Ferenciek tere 2021. augusztus 5-én

Néha belesekedek a fémfal résein, hogy áll a felújítás, de csak csupasz falakat látok. A metrófelújítás honlapján pedig régen nem tettek fel új fotókat. Nem fog elkészülni a munka 2022 végére.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.