2018. szeptember 18., kedd

CD AJÁNLÓ: Jose Luis Rodriguez: Inmenso


Ez a latin zenei CD tavaly jelent meg, de akkor túl drága volt ahhoz, hogy akkor megvásároljam. Hiába szép és jó egy lemez, ha aranyárban kapható. Most végre sikerült kedvezményesen hozzájutnom eme darabhoz.





Jose Luis Rodriguez: Inmenso albuma egy kis időutazásnak is nevezhető, ugyanis az énekes régi dalai kaptak új változatot. Az utolsó szám, az Inmenso új, melyet az Il Voloval együtt ad elő. A népszerű venezuelai énekes adta elő a Csábító napsugár (Sol de tentación) című telenovella zenéjét és innen ismertem meg az énekes akkor még egyetlen dalát, a La llamada del amort.

Mikor általános iskolás voltam akkor a Rózsavölgyi zenebolt alagsorában, a használt bakelit lemezek közül véletlenül ráakadtam az 1982-es Dueno de nada című lemezére, melyet akkor 2001-ben mindössze 600 Ft-ért megvettem. 

A Dueno de nada 1982-es változata bakelit lemezről.  

A Dueno de nada című album borítóját 2005-ben a Vadmacska (Gata salvaje) című telenovellában is láttam, amikor az egyik szereplő Panchita megszállottan rajongott El Pumáért. Jose Luis Rodriguezt így nevezik. Csak később tudtam meg, hogy a Panchitát alakító színésznő Liliana Rodriguez El Puma lánya. Aki ismeri a Dame Chocolate című sorozatot, abban Genesis Rodriguez a főszereplő. Jose Luis Rodriguez fiatalabbik gyermeke. Itthon a Prisionerában láthatta a magyar néző Libertadként. El Puma harmadik lánya pedig Lilibeth Morillo, aki a Szerelmesek (Enamorada) Christinájaként lehet ismerős a magyar nézőknek. Kicsi a világ. J Persze Lilibeth Morillo más sorozatban is játszott. Pl. az El amor las vuelve locasban (sajnos sosem vetítették a magyar Romanticán), La Viuda de Blanco, az Alma Indomable és a Mi ex me tiene ganas című sorozatokban. Ezeket hazánkban nem adták le.

A z   I n m e n s o   s i k e r e
2016 végén Jose Luis Rodriguez aláírt egy szerződést a Sony Music Latinnal, majd kezdetét vették az Inmenso munkálatai. Az Inmenso című számot Ricardo Montaner és Yasmil Maruffo írták, amely az egyetlen új dal az albumon. A többi a klasszikusok újra feldolgozása, melyben Ricardo Montaner, Chayanne, Vicente Fernández, Carlos Rivera, Axel és még sokan mások is együtt énekelnek El Pumával. Nagyon szép, romantikus CD. Ismertem Jose Luis Rodriguez korábbi lemezeit is, de nem mindegyik nyerte el a tetszésem. Ez az album azonban olyan stílusú lett, melyet nagyon szeretek és mindenképp ragaszkodtam ahhoz, hogy megvásároljam a lemezt. Ez az első és egyben utolsó El Puma album, amit megvettem. Azonban ha egy ehhez hasonló stílusú új lemez jön ki akkor garantált a következő vétel. 

Ricardo Montaner érdekeset mondott, amikor az albumról esett szó. Jose Luis Rodriguez megnyitotta a kaput a latin amerikai énekesek számára. El Puma egy fontos ikon a latin zene történetében, mely lehetővé tette, hogy az akkori venezuelai generáció tagjai Guillermo Dávila, Ilan Chester, Yordano, Franco de Vita és Ricardo Montaner átléphessenek azon a bizonyos ajtón. Ricardo Montaner azt is hozzátette, hogy az Inmenso lesz a következő gyűjtemény darabja a romantikus zene kedvelőinek. Ez nálam így van, mert az én gyűjteményemben a helye. A CD füzet mákos tészta illatú. Az Inmenso című dal nagy hatással lett rám:

Az Inmenso album elérhető a spotifyon is:


 B E N

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.