2018. szeptember 11., kedd

IL DIVO koncerten


Lehetőségem nyílt arra, hogy elmenjek a szeptember 10-i Il Divo koncertre, amelyet a Budapest Sportarénában rendeztek meg. Meglepő volt, hogy sokan elmentek. Én édesapámmal voltam.

Az előadás időben elkezdődött. Egy rövidke bevezetővel indult, aztán a Hola című szám következett. Pont ugyanabban a zenei stílusban adták elő a számokat, amelyek a CD-n is voltak. Az Il Divo koncert nagyon kellemes kikapcsolódást nyújtott. Augusztusban jelent meg a Timeless című lemezük, melyről már korábban írtam és magát a CD-t is bemutattam:
http://benlacosta.blogspot.com/2018/08/cd-ajanlo-il-divo-timeless.html

A lemezbemutató koncerten természetesen nemcsak az új dalok, hanem régebbiek is előkerültek. Olyanok, melyeket nem ismertem. Felírtam a számok címét, de sajnos volt olyan, melyet nem ismertem.
1) Hola
2) Aqui esperándome
3) Pour que tu M'amies encore
4) Angels
5) Die Zauberflöte
6) Te amaré
7) All of me
8) Love me tender
9) Quién será
10) Granada
11) Il mio Cuore Va (Titanic) 
12) Grazie amore mio (Love Story)
13) Unforgettable
14) Senza catene
15) Smile
16) ?
17) Que bonito es vivír
18) ?
19) I will always love you
20) Pagliacci
21) La vida sin tu amor
22) Somewhere
23) Regresa mi
24) My way 

A 11. szám után szünet volt és ezt kihasználva sétáltam egyet az Aréna folyosóján.




24 dal hangzott el a koncerten, melyből 2 ráadásszám volt. Csodálatos élményben volt részem, főleg amikor az énekesek 1-1 szót magyarul is mondtak. Bizonyos számok után pár percet beszéltek a közönséghez angol nyelven. Minden zeneszám közben a háttérben színes mozgóképek voltak, és nem hiányozhattak a fényjátékok sem. Készítettem képeket és videókat is. 




















 Sajnos a La fuerza major, Sortilegio és a Heroe nem voltak. Örültem volna nekik, de így is tökéletes volt az egész. Ebben a koncertben szinte minden benne volt, amire vágytam. Rég ismert slágerek latinos fűszerezéssel. Összeforrnak a zenei stílusok és egy kellemes zenei ízt kapunk. Ezek az énekesek kitettek magukért és a közönség is jól érezte magát. Amikor az előadásnak vége lett nehéz volt a kijárat felé menni, mert nagyon sokan voltak. A 2-es metró felé vezető út is döcögős volt. Szerencsére csak 1 megállót kellett utazni, mert a Keletinél átszálltam édesapámmal a 4-es metróra. Ahányszor koncertre megyek az Arénába, mindig ez van. Ráadásul késő este a metrók 10 percenként járnak. 

Ha legközelebb is megadatik Il Divo koncertre menni újra elmegyek. Óriási élmény volt nekem. Remélem, újra összejön majd ez az alkalom. Az együttes régi értéket képvisel. Ők képesek arra, hogy más stílussá varázsoljanak ismert dalokat. Kíváncsi leszek arra, hogy sok év múlva hogy fognak kinézni, és hogy képesek lesznek még ugyanolyan szépen énekelni, mint ahogy a koncerten, illetve a lemezeken. Nemcsak a CD-t hallgatva, de a koncert alatt is számos emlék jutott eszembe a múltamból. Mégpedig a tizenéves korszak. Visszaemlékeztem arra az időszakra, amikor még kamasz voltam és mennyire álmodozó. Hogy változott meg körülöttem a világ, hogy lettem érettebb és miként éltem meg sok mindent. A zene, főleg ha szentimentális bizony érzelemmozgató. Más dolgok is eszembe jutottak, csak az nem publikus.

Valamikor tervezek venni egy Il Divo koncertes dvd-t, mert lenyűgözött a magyarországi koncert. Maximum olyat vásárolok, amit majd a későbbiekben fognak kiadni.

B E N

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.