2018. szeptember 10., hétfő

BENovelas pikánstál

Hozzávalók: 
1 flakon ketchup
5-6 szem burgonya (személyenként)
Fűszersó, melyeket húsokhoz használnak
rendes, finom szemcsés só
2-3 szál sárgarépa
1 egész fokhagyma
(Hozzáadható nyers, illetve pattogatott kukorica, illetve chilis és barbeque Mexicorn is)

Megpucoljuk a burgonyákat, fokhagymát, illetve a sárgarépákat. Ezeket aztán normál vastagságú karikákra vágjuk. Miután elkészültünk velük, öntsük forró olajba és süssünk pirosra őket. Miközben sülnek a zöldségek, tegyünk a tálba egy kb. negyedflakonnyi ketchupot. Nem mindegy, milyen ízűt! Én a Glóbusz márkájút ajánlom, főleg a nápolyi ízesítésűt. A kiöntött tálkában lévőbe tegyünk egy pici kanálnyi finom szemcsés sót, majd egy evőkanálnyi fűszersót. Én Kotányi magyaros sültek fűszersót használok, mert kellemes és intenzív az íze. Ha minden hozzávaló benne van a ketcupös tálban, akkor keverjük össze és hagyjuk állni 5-10 percig. A frissen kisütött krumpli és sárgarépaszeleteket tegyük egy nagy tálba, majd a fűszeres ketchupöt öntsük rá. Ráadásképpen nyers, vagy pattogatott kukoricával is megbolondíthatjuk. Még Mexicornnal is. 

Ha nagy társaságnak készítjük el ezt az ételt ajánlatos virslit is beletenni, illetve nagyobb adaggal, hozzávalóval készülni. 

B E N

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.